Sült füstölt sertés csülök
Kedvenc finomság. Csípős paprikával, mustárral vagy tormával tálaljuk. Hozzá friss házi kenyér és egy jó hűtött sör mellé.
recept,recept fotó,füstölt sertés csülök csont nélkül,Sertéshús,Laktózmentes ,Gluténmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, egész | 5 | darab | |
fokhagyma | 6 | gerezd | |
füstölt sertés csülök csont nélkül | 600 | gramm | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
víz | - | ||
ásványvíz | 200 | milliliter |
Recept
1.
füstölt sertés csülök csont nélkül 600 gramm • víz • fekete bors, egész 5 darab
A füstölt csülköt hideg vízbe tesszük, felforraljuk, hozzáadjuk a fűszereket és 1 órán át főzzük.
2.
fokhagyma 6 gerezd • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • ásványvíz 200 milliliter
Tegyük át a főtt csülköt egy mély tepsibe, kenjük meg zúzott fokhagymával, szórjuk meg pirospaprikával, öntsünk vizet alá és letakarva hirtelen süssük meg.
3.
Kb. 20-30 percig sütjük, folyamatosan fedjük fel a csülköt, öntsük meg a lével amiben sül, fedjük le újra és süssük tovább. Ha sütés közben a tepsiben lévő víz elpárolog, öntsük hozzá vizet hogy le ne égjen.
Jó étvágyat!