Sertésszelet kenyérszószban
![Sertésszelet kenyérszószban](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000912/img_hu_4x3/sertesszelet-kenyerszoszban_00180.jpg)
Nem hagyományos, nagyon ízletes, sertéshúshoz kenyérszósszal krumplipürét tálaljuk.
recept,recept fotó,sertéslapocka,kenyér,Sertéshús,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | - | ||
kenyér | 200 | gramm | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
sertéslapocka | 600 | gramm | |
sertészsír | 80 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | 1000 | milliliter |
Recept
1.
sertéslapocka 600 gramm • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • finomliszt
A sertéshúst megmossuk, szeletekre vágjuk, kicsit megklopfoljuk, megsózzuk, fűszerezzük, lisztbe megforgatjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000912/small/IMG_3530w.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000912/small/IMG_3527w.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000912/small/IMG_3525w.jpg)
4.
Az elkészített szeleteket a zsírban mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk és kivesszük a serpenyőből.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000912/small/IMG_3533w.jpg)
5.
Az elkészített kenyeret a serpenyőben lévő zsiradékba tesszük, és az aranybarnára kisütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000912/small/IMG_3537w.jpg)
6.
Helyezzük a szeleteket a pirított kenyérre.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000912/small/IMG_3539w.jpg)
7.
víz 800 milliliter
A serpenyő tartalmát felöntjük vízzel (sok vizet kell önteni - a kenyér magába szívja főzés közben). Fedő alatt 30-40 percig főzzük, amíg a hús megpuhul.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000912/small/IMG_3538w.jpg)
8.
A megsült húst kivesszük a serpenyőből.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000912/small/IMG_3553w.jpg)
9.
víz 200 milliliter • köménymag, darált ½ teáskanál
A kenyérszeleteket a lehető legfinomabbra nyomkodjuk. Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet. Hozzá szórunk köménymaggal, és felforraljuk a mártást.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000912/small/IMG_3557w.jpg)
10.
Ízlés szerint sózzuk meg a mártást és adjunk hozzá apróra vágott petrezselymet.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000912/small/IMG_3558w.jpg)
11.
A húst beletesszük a szószba és már tálalhatjuk is.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000912/small/IMG_3559w.jpg)
Jó étvágyat!