RECEPTEK

Sertésszelet kenyérszószban

Sertésszelet kenyérszószban

Nem hagyományos, nagyon ízletes, sertéshúshoz kenyérszósszal krumplipürét tálaljuk.

recept,recept fotó,sertéslapocka,kenyér,Sertéshús,Laktózmentes

Sertéshús

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete bors, őrölt½teáskanál
finomliszt-
kenyér200gramm
köménymag, darált½teáskanál
sertéslapocka600gramm
sertészsír80gramm
1teáskanál
víz1000milliliter

 

Recept

1. 

sertéslapocka 600 gramm   1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  finomliszt

A sertéshúst megmossuk, szeletekre vágjuk, kicsit megklopfoljuk, megsózzuk, fűszerezzük, lisztbe megforgatjuk.

2. 

kenyér 200 gramm

A kenyeret kockákra vágjuk fel.

3. 

sertészsír 80 gramm

Olvasszuk fel és melegítsük fel a zsírt egy nagyobb és mélyebb serpenyőben.

4. 

Az elkészített szeleteket a zsírban mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk és kivesszük a serpenyőből.

5. 

Az elkészített kenyeret a serpenyőben lévő zsiradékba tesszük, és az aranybarnára kisütjük.

6. 

Helyezzük a szeleteket a pirított kenyérre.

7. 

víz 800 milliliter

A serpenyő tartalmát felöntjük vízzel (sok vizet kell önteni - a kenyér magába szívja főzés közben). Fedő alatt 30-40 percig főzzük, amíg a hús megpuhul.

8. 

A megsült húst kivesszük a serpenyőből.

9. 

víz 200 milliliter  köménymag, darált ½ teáskanál

A kenyérszeleteket a lehető legfinomabbra nyomkodjuk. Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet. Hozzá szórunk köménymaggal, és felforraljuk a mártást.

10. 

Ízlés szerint sózzuk meg a mártást és adjunk hozzá apróra vágott petrezselymet.

11. 

A húst beletesszük a szószba és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés