Sertésszelet kenyérszószban
Nem hagyományos, nagyon ízletes, sertéshúshoz kenyérszósszal krumplipürét tálaljuk.
recept,recept fotó,sertéslapocka,kenyér,Sertéshús,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | - | ||
kenyér | 200 | gramm | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
sertéslapocka | 600 | gramm | |
sertészsír | 80 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | 1000 | milliliter |
Recept
1.
sertéslapocka 600 gramm • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • finomliszt
A sertéshúst megmossuk, szeletekre vágjuk, kicsit megklopfoljuk, megsózzuk, fűszerezzük, lisztbe megforgatjuk.
4.
Az elkészített szeleteket a zsírban mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk és kivesszük a serpenyőből.
5.
Az elkészített kenyeret a serpenyőben lévő zsiradékba tesszük, és az aranybarnára kisütjük.
6.
Helyezzük a szeleteket a pirított kenyérre.
7.
víz 800 milliliter
A serpenyő tartalmát felöntjük vízzel (sok vizet kell önteni - a kenyér magába szívja főzés közben). Fedő alatt 30-40 percig főzzük, amíg a hús megpuhul.
8.
A megsült húst kivesszük a serpenyőből.
9.
víz 200 milliliter • köménymag, darált ½ teáskanál
A kenyérszeleteket a lehető legfinomabbra nyomkodjuk. Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet. Hozzá szórunk köménymaggal, és felforraljuk a mártást.
10.
Ízlés szerint sózzuk meg a mártást és adjunk hozzá apróra vágott petrezselymet.
11.
A húst beletesszük a szószba és már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!