Sertésszelet kenyérszószban

Nem hagyományos, nagyon ízletes, sertéshúshoz kenyérszósszal krumplipürét tálaljuk.
recept,recept fotó,sertéslapocka,kenyér,Sertéshús,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
kenyér | 200 500 | gramm kcal | |
köménymag, darált | ½ 9 | teáskanál kcal | |
sertéslapocka | 600 1788 | gramm kcal | |
sertészsír | 80 717 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
víz | 1000 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
sertéslapocka 600 gramm • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • finomliszt
A sertéshúst megmossuk, szeletekre vágjuk, kicsit megklopfoljuk, megsózzuk, fűszerezzük, lisztbe megforgatjuk.



4.
Az elkészített szeleteket a zsírban mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk és kivesszük a serpenyőből.

5.
Az elkészített kenyeret a serpenyőben lévő zsiradékba tesszük, és az aranybarnára kisütjük.

6.
Helyezzük a szeleteket a pirított kenyérre.

7.
víz 800 milliliter
A serpenyő tartalmát felöntjük vízzel (sok vizet kell önteni - a kenyér magába szívja főzés közben). Fedő alatt 30-40 percig főzzük, amíg a hús megpuhul.

8.
A megsült húst kivesszük a serpenyőből.

9.
víz 200 milliliter • köménymag, darált ½ teáskanál
A kenyérszeleteket a lehető legfinomabbra nyomkodjuk. Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet. Hozzá szórunk köménymaggal, és felforraljuk a mártást.

10.
Ízlés szerint sózzuk meg a mártást és adjunk hozzá apróra vágott petrezselymet.

11.
A húst beletesszük a szószba és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!