Sült sertésgolyócskák
Nagyszerű húsgolyócskák mártásokhoz és szósztokhoz.
recept,recept fotó,sertéslapocka,Sertéshús,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
fokhagyma | 25 | gramm | |
hagyma | 150 | gramm | |
petrezselyem zöldje | 25 | gramm | |
sertéslapocka | 1 | kilogramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
zsemlemorzsa | 80 | gramm |
Recept
1.
sertéslapocka 1 kilogramm • hagyma 150 gramm • fokhagyma 25 gramm
A húst megmossuk és darabokra vágjuk. Megpucoljuk a hagymát és a fokhagymát. Az összes alapanyagot megdaráljuk húsdarálón.
2.
tyúk tojás 3 darab • zsemlemorzsa 80 gramm • só 1.5 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál • petrezselyem zöldje 25 gramm
A húst egy tálba helyezzük, hozzáadjuk a tojásokat, zsemlemorzsát, sót, borsot és az apróra vágott petrezselyemzöldjét. Alaposan összekeverjük.
3.
A masszából közepes méretű golyócskákat formálunk ki és egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük. Letakarjuk alufóliával.
4.
20 percig 180°C fokon sütjük.
5.
Ez után az alufóliát eltávolítjuk és még 20 -25 percig sütni hagyjuk.
Jó étvágyat!