Sült sertésgolyócskák

Nagyszerű húsgolyócskák mártásokhoz és szósztokhoz.
recept,recept fotó,sertéslapocka,Sertéshús,Laktózmentes
Sertéshús
Főzőcske
Adag
6
Adag tömege
244 g
Adag energiatartalma
611 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | 1 17 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 25 27 | gramm kcal | |
hagyma | 150 66 | gramm kcal | |
petrezselyem zöldje | 25 11 | gramm kcal | |
sertéslapocka | 1 2980 | kilogramm kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
zsemlemorzsa | 80 299 | gramm kcal |
Recept
1.
sertéslapocka 1 kilogramm • hagyma 150 gramm • fokhagyma 25 gramm
A húst megmossuk és darabokra vágjuk. Megpucoljuk a hagymát és a fokhagymát. Az összes alapanyagot megdaráljuk húsdarálón.

2.
tyúk tojás 3 darab • zsemlemorzsa 80 gramm • só 1.5 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál • petrezselyem zöldje 25 gramm
A húst egy tálba helyezzük, hozzáadjuk a tojásokat, zsemlemorzsát, sót, borsot és az apróra vágott petrezselyemzöldjét. Alaposan összekeverjük.

3.
A masszából közepes méretű golyócskákat formálunk ki és egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük. Letakarjuk alufóliával.

4.
20 percig 180°C fokon sütjük.

5.
Ez után az alufóliát eltávolítjuk és még 20 -25 percig sütni hagyjuk.

Jó étvágyat!