szakacsreceptek.hu

Sült sertésgolyócskák

    

Nagyszerű húsgolyócskák mártásokhoz és szósztokhoz.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:    

 

 
 
fekete bors, őrölt1teáskanál
fokhagyma25gramm
hagyma150gramm
petrezselyem zöldje25gramm
sertéslapocka1kilogramm
1.5teáskanál
tyúk tojás3darab
zsemlemorzsa80gramm

1. 

sertéslapocka 1 kilogramm  hagyma 150 gramm  fokhagyma 25 gramm

A húst megmossuk és darabokra vágjuk. Megpucoljuk a hagymát és a fokhagymát. Az összes alapanyagot megdaráljuk húsdarálón.

2. 

tyúk tojás 3 darab  zsemlemorzsa 80 gramm   1.5 teáskanál  fekete bors, őrölt 1 teáskanál  petrezselyem zöldje 25 gramm

A húst egy tálba helyezzük, hozzáadjuk a tojásokat, zsemlemorzsát, sót, borsot és az apróra vágott petrezselyemzöldjét. Alaposan összekeverjük.

3. 

A masszából közepes méretű golyócskákat formálunk ki és egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük. Letakarjuk alufóliával.

4. 

20 percig 180°C fokon sütjük.

5. 

Ez után az alufóliát eltávolítjuk és még 20 -25 percig sütni hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés