Szilvával töltött sült karaj
![Szilvával töltött sült karaj](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000719/img_hu_4x3/szilvaval-toltott-sult-karaj_00180.jpg)
Isteni finom sült hús édeskés ízzel.
recept,recept fotó,sertéskaraj,aszalt szilva,fokhagyma,árvai szalonna,Sertéshús,Szezonális receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
aszalt szilva | 100 | gramm | |
fokhagyma | 6 | gerezd | |
piros paprika, őrölt | - | ||
sertéskaraj | 1000 | gramm | |
só | - | ||
árvai szalonna | - |
Recept
1.
sertéskaraj 1000 gramm
A karajt megmossuk, megszárítjuk. Egy kés segítségével minden oldalról bevágjuk egy picit.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000719/small/IMG_6682w.jpg)
2.
aszalt szilva 100 gramm • fokhagyma 6 gerezd • só • piros paprika, őrölt
A bevágásokba belerakjuk az aszalt szilvákat, ha lehet minél sűrűbben. A hús megsózzuk, megkenjük őrölt pirospaprikával és préselt fokhagymával,
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000719/small/IMG_6685w.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000719/small/IMG_6688w.jpg)
4.
A húst a sütőedénybe rakjuk, felöntjük vízzel, letakarjuk alufóliával és 180 °C sütjük 60 -90 percig. Ezután levesszük az alufóliát és további 10 percig sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000719/small/IMG_6689w.jpg)
5.
Miután a szalonna ropogósra pirult a húst kivesszük, eltávolítjuk a cérnákat, felszeleteljük és azonnal tálalhatjuk is.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000719/small/IMG_6692w.jpg)
Jó étvágyat!