Szilvával töltött sült karaj

Isteni finom sült hús édeskés ízzel.
recept,recept fotó,sertéskaraj,aszalt szilva,fokhagyma,árvai szalonna,Sertéshús,Gluténmentes ,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
aszalt szilva | 100 271 | gramm kcal | |
fokhagyma | 6 33 | gerezd kcal | |
piros paprika, őrölt | 0 ?? | kcal | |
sertéskaraj | 1000 1450 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
árvai szalonna | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
sertéskaraj 1000 gramm
A karajt megmossuk, megszárítjuk. Egy kés segítségével minden oldalról bevágjuk egy picit.

2.
aszalt szilva 100 gramm • fokhagyma 6 gerezd • só • piros paprika, őrölt
A bevágásokba belerakjuk az aszalt szilvákat, ha lehet minél sűrűbben. A hús megsózzuk, megkenjük őrölt pirospaprikával és préselt fokhagymával,


4.
A húst a sütőedénybe rakjuk, felöntjük vízzel, letakarjuk alufóliával és 180 °C sütjük 60 -90 percig. Ezután levesszük az alufóliát és további 10 percig sütjük.

5.
Miután a szalonna ropogósra pirult a húst kivesszük, eltávolítjuk a cérnákat, felszeleteljük és azonnal tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!