szakacsreceptek.hu

Szilvával töltött sült karaj

    

Isteni finom sült hús édeskés ízzel.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 

1. 

sertéskaraj 1000 gramm

A karajt megmossuk, megszárítjuk. Egy kés segítségével minden oldalról bevágjuk egy picit.

2. 

aszalt szilva 100 gramm  fokhagyma 6 gerezd    piros paprika, őrölt

A bevágásokba belerakjuk az aszalt szilvákat, ha lehet minél sűrűbben. A hús megsózzuk, megkenjük őrölt pirospaprikával és préselt fokhagymával,

3. 

oravai szalonna

Az egész húst szalonnával rakjuk körbe, és egy cérnával hozzá kötjük a húshoz.

4. 

A húst a sütőedénybe rakjuk, felöntjük vízzel, letakarjuk alufóliával és 180 °C sütjük 60 -90 percig. Ezután levesszük az alufóliát és további 10 percig sütjük.

5. 

Miután a szalonna ropogósra pirult a húst kivesszük, eltávolítjuk a cérnákat, felszeleteljük és azonnal tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés