szakacsreceptek.hu

Pácolt sertésszelet szalonnával

Pácolt sertésszelet szalonnával

    

Sült burgonyával tálaljuk.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. Hús és pác elkészítése

sertéskaraj 600 gramm  napraforgó olaj 200 milliliter  hagyma 150 gramm  fokhagyma 3 gerezd  citromhéj 1 evőkanál

Vágjuk a sertéskarajt vagy nyakát kb. 1,5 cm vastag - szeletekre. Öntsünk olajat egy serpenyőbe, adjunk hozzá hagymát és fokhagymát, rövid ideig sütjük, és hozzá adunk kémiailag kezeletlen lereszelt citromhéját.

Hús és pác elkészítése

2. 

fekete bors, egész ½ teáskanál  színes fűszerkeverék 1 teáskanál

A borsot mozsárban törjük össze és adjuk hozzá a hagymához, a fokhagymához és a citromhéjhoz. Vegyük le a tűzről, keverjük össze, és hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.

3. 

Tegyük a húst egy tálba, öntsük le a páccal, fordítsuk meg a húsokat úgy, hogy a pác az összes szelethez eljusson, és hagyjuk pihenni a hűtőszekrényben 3 órán keresztül vagy még tovább.

4. Steaket sütünk

Melegítsük fel a grill serpenyőt, tegyük rá a hússzeleteket és hirtelen sütjük 5 percig.

Steaket sütünk

5. 

Fordítsuk meg a húst, és öntsük rá a maradék pácot. Süssük a másik oldalon is 5 percig.

6. 

árvai szalonna 150 gramm  hagyma 200 gramm

A szalonnát szeletekre vágjuk, és a hússzeletek eltávolítása után a serpenyőben megpirítjuk. Apróra vágott hagymát is süthetünk hozzá..

Jó étvágyat!

citromhéj1evőkanál
fekete bors, egész½teáskanál
fokhagyma3gerezd
hagyma350gramm
napraforgó olaj200milliliter
sertéskaraj600gramm
színes fűszerkeverék1teáskanál
árvai szalonna150gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés