Pácolt sertésszelet szalonnával
Sült burgonyával tálaljuk.
recept,recept fotó,sertéskaraj,árvai szalonna,Sertéshús,Gluténmentes ,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | 1 | evőkanál | |
fekete bors, egész | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
hagyma | 350 | gramm | |
napraforgó olaj | 200 | milliliter | |
sertéskaraj | 600 | gramm | |
színes fűszerkeverék | 1 | teáskanál | |
árvai szalonna | 150 | gramm |
Recept
1. Hús és pác elkészítése
sertéskaraj 600 gramm • napraforgó olaj 200 milliliter • hagyma 150 gramm • fokhagyma 3 gerezd • citromhéj 1 evőkanál
Vágjuk a sertéskarajt vagy nyakát kb. 1,5 cm vastag - szeletekre. Öntsünk olajat egy serpenyőbe, adjunk hozzá hagymát és fokhagymát, rövid ideig sütjük, és hozzá adunk kémiailag kezeletlen lereszelt citromhéját.
2.
fekete bors, egész ½ teáskanál • színes fűszerkeverék 1 teáskanál
A borsot mozsárban törjük össze és adjuk hozzá a hagymához, a fokhagymához és a citromhéjhoz. Vegyük le a tűzről, keverjük össze, és hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.
3.
Tegyük a húst egy tálba, öntsük le a páccal, fordítsuk meg a húsokat úgy, hogy a pác az összes szelethez eljusson, és hagyjuk pihenni a hűtőszekrényben 3 órán keresztül vagy még tovább.
4. Steaket sütünk
Melegítsük fel a grill serpenyőt, tegyük rá a hússzeleteket és hirtelen sütjük 5 percig.
5.
Fordítsuk meg a húst, és öntsük rá a maradék pácot. Süssük a másik oldalon is 5 percig.
6.
árvai szalonna 150 gramm • hagyma 200 gramm
A szalonnát szeletekre vágjuk, és a hússzeletek eltávolítása után a serpenyőben megpirítjuk. Apróra vágott hagymát is süthetünk hozzá..
Jó étvágyat!