Marhalapocka szelet édesburgonyával

A lapocka finom, szaftos, nagyon ízletes marhahús. Ez a finom recept egy vörösboros alapon készült. Köretként édesburgonya pürét és zöldfűszeres, tejszínes zöldséget tálalunk.
recept,recept fotó,marhalapocka,édesburgonya,vörösbor, száraz,habtejszín (30-33%),Marhahús,Gluténmentes
Marhahús
Főzőcske
Adag
8
Adag tömege
390 g
Adag energiatartalma
500 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 30 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
fokhagyma | 1 6 | gerezd kcal | |
habtejszín (30-33%) | 250 778 | milliliter kcal | |
hagyma | 140 62 | gramm kcal | |
kakukkfű | ½ 3 | teáskanál kcal | |
marhalapocka | 1 1550 | kilogramm kcal | |
paradicsomszósz | 400 272 | milliliter kcal | |
petrezselyem | 150 95 | gramm kcal | |
repceolaj | 4 540 | evőkanál kcal | |
rozmaring | ½ 4 | teáskanál kcal | |
répa | 250 113 | gramm kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
vörösbor, száraz | 250 205 | milliliter kcal | |
édesburgonya | 600 372 | gramm kcal |
Recept

2.
A szeleteket enyhén klopfoljuk.

3.
repceolaj 2 evőkanál • vörösbor, száraz 250 milliliter
Forró olajon a húsokat mindkét oldalukról hirtelen megpirítjuk. Felöntjük vörösborral és hagyjuk elpárologni.


5.
repceolaj 2 evőkanál
A burgonya karikákat egy mélyebb zsiradékkal kikent sütő edénybe helyezzük el.

6.
Ez alatt az idő alatt a szinte az összes vörösborunk elpárolgott.

7.
hagyma 140 gramm • répa 250 gramm • petrezselyem 150 gramm • fokhagyma 1 gerezd • só ½ teáskanál
A zöldségeket vékony karikákra vágjuk és szétrakjuk a húsra.Majd letakarva 10 percet együtt pároljuk.

8.
A hússzeleteket rárakjuk az elkészített édesburgonyára és a tetejére tegyük rá a zöldségeket.

9.
paradicsomszósz 400 milliliter • rozmaring ½ teáskanál • kakukkfű ½ teáskanál
Sütőben 20 percig pároljuk 180°C. Ezután a sütőből kivesszük a húst, hozzáadjuk a paradicsompürét és a fűszernövényeket óvatosan a tetején levő zöldségekhez keverjük.

10.
Lefedve sütjük 20 percig 180°C hőfokon.

11.
Miután megsült kiszedjük a húst.

12.
habtejszín (30-33%) 250 milliliter
A zöldséget, a burgonyát és a levet amiben sült a hús beleöntjük egy fazékba és hozzá adjuk a tejszínt.

13.
Botmixerrel turmixoljuk ki. Ízlés szerint ízesíthetjük.

Jó étvágyat!