RECEPTEK

Marhalapocka szelet édesburgonyával

Marhalapocka szelet édesburgonyával

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

A lapocka finom, szaftos, nagyon ízletes marhahús. Ez a finom recept egy vörösboros alapon készült. Köretként édesburgonya pürét és zöldfűszeres, tejszínes zöldséget tálalunk.

recept,recept fotó,marhalapocka,édesburgonya,vörösbor, száraz,habtejszín (30-33%),Marhahús,Gluténmentes

Marhahús

Főzőcske

Adag

8

Adag tömege

390 g

Adag energiatartalma

500 kcal

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

fokhagyma

1

6

gerezd

kcal

habtejszín (30-33%)

250

778

milliliter

kcal

hagyma

140

62

gramm

kcal

kakukkfű

½

3

teáskanál

kcal

marhalapocka

1

1550

kilogramm

kcal

paradicsomszósz

400

272

milliliter

kcal

petrezselyem

150

95

gramm

kcal

repceolaj

4

540

evőkanál

kcal

rozmaring

½

4

teáskanál

kcal

répa

250

113

gramm

kcal

½

0

teáskanál

kcal

vörösbor, száraz

250

205

milliliter

kcal

édesburgonya

600

372

gramm

kcal

 

Recept

1. 

marhalapocka 1 kilogramm

A húst felszeleteljük 1 cm es vastag szeletekre.

A húst felszeleteljük 1 cm es vastag szeletekre....

2. 

A szeleteket enyhén klopfoljuk.

 A szeleteket enyhén klopfoljuk....

3. 

repceolaj 2 evőkanál  vörösbor, száraz 250 milliliter

Forró olajon a húsokat mindkét oldalukról hirtelen megpirítjuk. Felöntjük vörösborral és hagyjuk elpárologni.

Forró olajon a húsokat mindkét oldalukról...

4. 

édesburgonya 600 gramm

A batátát vastagabb karikákra szeleteljük fel.

A batátát vastagabb karikákra szeleteljük fel....

5. 

repceolaj 2 evőkanál

A burgonya karikákat egy mélyebb zsiradékkal kikent sütő edénybe helyezzük el.

A burgonya karikákat egy mélyebb zsiradékkal...

6. 

Ez alatt az idő alatt a szinte az összes vörösborunk elpárolgott.

Ez alatt az idő alatt a szinte az összes...

7. 

hagyma 140 gramm  répa 250 gramm  petrezselyem 150 gramm  fokhagyma 1 gerezd   ½ teáskanál

A zöldségeket vékony karikákra vágjuk és szétrakjuk a húsra.Majd letakarva 10 percet együtt pároljuk.

A zöldségeket vékony karikákra vágjuk és...

8. 

A hússzeleteket rárakjuk az elkészített édesburgonyára és a tetejére tegyük rá a zöldségeket.

A hússzeleteket rárakjuk az elkészített...

9. 

paradicsomszósz 400 milliliter  rozmaring ½ teáskanál  kakukkfű ½ teáskanál

Sütőben 20 percig pároljuk 180°C. Ezután a sütőből kivesszük a húst, hozzáadjuk a paradicsompürét és a fűszernövényeket óvatosan a tetején levő zöldségekhez keverjük.

Sütőben 20 percig pároljuk 180°C. Ezután a...

10. 

Lefedve sütjük 20 percig 180°C hőfokon.

Lefedve sütjük 20 percig 180°C hőfokon....

11. 

Miután megsült kiszedjük a húst.

Miután megsült kiszedjük a húst....

12. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter

A zöldséget, a burgonyát és a levet amiben sült a hús beleöntjük egy fazékba és hozzá adjuk a tejszínt.

A zöldséget, a burgonyát és a levet amiben...

13. 

Botmixerrel turmixoljuk ki. Ízlés szerint ízesíthetjük.

Botmixerrel turmixoljuk ki. Ízlés szerint...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés