Marha ragu
![Marha ragu](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001704/img_hu_4x3/marha-ragu_00180.jpg)
Puha, szaftos marhahús, fantasztikus boros szószban, zöldséggel.
recept,recept fotó,marhahús ,vörösbor, száraz,Marhahús,Gluténmentes
Marhahús
Hozzávalók
Hozzávalók
Finom burgonyapüré recept | - | ||
fokhagyma | 1 | gerezd | |
hagyma | 100 | gramm | |
marhahús | 700 | gramm | |
napraforgó olaj | 50 | milliliter | |
paradicsom | 300 | gramm | |
petrezselyem | - | ||
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
répa | 200 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
víz | 50 | milliliter | |
vörösbor, száraz | 200 | milliliter | |
zeller | - |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001704/small/IMG_3969.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001704/small/IMG_3965.jpg)
3.
paradicsom 300 gramm
A paradicsomot leöntjük forró vízzel, majd a vizet leöntjük és a paradicsomot meghámozzuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001704/small/IMG_3972.jpg)
4.
napraforgó olaj 50 milliliter • hagyma 100 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001704/small/IMG_3963.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001704/small/IMG_3976.jpg)
6.
Hozzáadjuk a húst, pirítjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001704/small/IMG_3978.jpg)
7.
piros paprika, őrölt 1 teáskanál • petrezselyem • zeller
Levesszük a tűzről, hozzászórjuk a paprikát, hozzáadjuk a sárgarépát (adhatunk hozzá petrezselymet, kockákra vágott zellert is) és összekeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001704/small/IMG_3982.jpg)
8.
A zöldséghez és a húshoz, hozzáadjuk a paradicsomot...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001704/small/IMG_3983.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001704/small/IMG_3987.jpg)
10.
víz 50 milliliter
Fedő alatt, időnként megkevergetve kb. 90 percig (a hús megpuhulásáig) pároljuk. Szükség szerint felönthetjük egy kis vízzel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001704/small/IMG_3996.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001704/small/IMG_4007a.jpg)
Jó étvágyat!