szakacsreceptek.hu

Marha ragu

    

Puha, szaftos marhahús, fantasztikus boros szószban, zöldséggel.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 50 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:    

 

 
 
Finom burgonyapüré recept-
fokhagyma1gerezd
hagyma100gramm
marhahús 700gramm
napraforgó olaj50milliliter
paradicsom300gramm
petrezselyem-
piros paprika, őrölt1teáskanál
répa200gramm
1.5teáskanál
víz50milliliter
vörösbor, száraz200milliliter
zeller-

1. 

marhahús  700 gramm

A marhahúst megmossuk, felvágjuk kisebb darabokra.

2. 

répa 200 gramm

A sárgarépát megpucoljuk, megmossuk és karikákra vágjuk.

3. 

paradicsom 300 gramm

A paradicsomot leöntjük forró vízzel, majd a vizet leöntjük és a paradicsomot meghámozzuk.

4. 

napraforgó olaj 50 milliliter  hagyma 100 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

5. 

fokhagyma 1 gerezd

Hozzáadunk préselt fokhagymát.

6. 

Hozzáadjuk a húst, pirítjuk.

7. 

piros paprika, őrölt 1 teáskanál  petrezselyem  zeller

Levesszük a tűzről, hozzászórjuk a paprikát, hozzáadjuk a sárgarépát (adhatunk hozzá petrezselymet, kockákra vágott zellert is) és összekeverjük.

8. 

A zöldséghez és a húshoz, hozzáadjuk a paradicsomot...

9. 

vörösbor, száraz 200 milliliter   1.5 teáskanál

...felöntjük borral és sózzuk. Átkeverjük.

10. 

víz 50 milliliter

Fedő alatt, időnként megkevergetve kb. 90 percig (a hús megpuhulásáig) pároljuk. Szükség szerint felönthetjük egy kis vízzel.

11. 

Finom burgonyapüré recept

Burgonyapürével tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés