szakacsreceptek.hu

Marhahús zellermártással

    

Finom husika, lágy zellermártással. Burgonyapürével tálaljuk.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

3 h.

Nehézség

nagy

 

 

 
 

1. 

marhahús-lábszár 1500 gramm

A marhahúst megmossuk, és nagyobb, vastagabb szeletekre vágjuk fel.

2. 

napraforgó olaj

A hús kevés olajon mindkét oldalról hirtelen kisütjük.

3. 

A kifehéredett húst egy mély sütőedénybe helyezzük.

4. 

zeller 800 gramm  napraforgó olaj 2 evőkanál  fehér bors, őrölt ½ teáskanál

A zellert megpucoljuk és kockákra vágjuk. Belerakjuk az edénybe amelyben a húst sütöttük, borsozzuk és a zellert 5-8 percig sütjük.

5. 

hagyma 100 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, hozzászórjuk a zellerhez. Összekeverjük, és együtt még 5 percig sütjük.

6. 

száras zeller 1 darab

A zeller szárát megmossuk, apóra vágjuk...

7. 

 1 teáskanál  Provanszi fűszerkeverék 1 evőkanál  marha főzelék 4 deciliter

...hozzáadjuk a többihez, összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és felöntjük húslével.

8. 

paradicsomszósz 100 milliliter  fehérbor, száraz 150 milliliter

A végén hozzákeverünk egy kevés paradicsom pürét amit borban kevertünk szét. Mindent együtt 5 percig főzzük...

9. 

... és ezután a zöldséget a húsra rakjuk. A húsra fedőt teszünk és sütőben 180 fokon 90 percig sütjük.

10. 

Az idő elteltével a húsról levesszük a zöldséget.

11. 

A húst, szükség szerint felöntjük, és már fedő nélkül további 20-30 percig sütjük.

12. 

A zöldséget botmixerrel simára turmixoljuk.

13. 

vaj 20 gramm  teljes zsírtartalmú tej 3,5%

A kész zeller mártásba belerakjuk a hús szeleteket és szükség szerint egy kevés meleg tejet is önthetünk bele.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés