Magyar pacalpörkölt
Sűrű, ízletes gulyás a marhapacalpörkölt szerelmeseinek.
recept,recept fotó,marhapacal - előfőzött,Marhahús,Levesek,Laktózmentes ,A magyar konyha receptjei,Gluténmentes
Marhahús
A magyar konyha receptjei
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 250 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 5 | gerezd | |
gulyás fűszerkeverék | 1 | teáskanál | |
hagyma | 200 | gramm | |
hámozott paradicsom konzerv | 200 | gramm | |
marhapacal - előfőzött | 500 | gramm | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
sertészsír | 1 | evőkanál | |
só | 1.5 | teáskanál | |
víz | ½ | liter | |
zöld paprika | 200 | gramm | |
őrölt csípős pirospaprika | ¼ | teáskanál |
Recept
1.
hagyma 200 gramm • sertészsír 1 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.
2.
zöld paprika 200 gramm
A paprikát megmossuk, megtisztítjuk, csíkokra vágjuk és a hagymához adjuk. Rövid ideig pároljuk.
3.
burgonya 250 gramm • só 1.5 teáskanál • gulyás fűszerkeverék 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • őrölt csípős pirospaprika ¼ teáskanál
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk. Sózzuk, borsozzuk és piros őrölt paprikát adunk hozzá. Összekeverjük,...
6.
hámozott paradicsom konzerv 200 gramm • fokhagyma 5 gerezd
Végül hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt, összekeverjük és felforraljuk. A pörkölthöz hozzáadjuk a megtisztított, préselt fokhagymát. Sózzuk ízlés szerint.
Jó étvágyat!