Magyar pacalpörkölt

Sűrű, ízletes gulyás a marhapacalpörkölt szerelmeseinek.
recept,recept fotó,marhapacal - előfőzött,Marhahús,Levesek,Laktózmentes ,A magyar konyha receptjei,Gluténmentes
Marhahús
A magyar konyha receptjei
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
479 g
Adag energiatartalma
246 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 30 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 250 230 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 5 27 | gerezd kcal | |
gulyás fűszerkeverék | 1 14 | teáskanál kcal | |
hagyma | 200 88 | gramm kcal | |
hámozott paradicsom konzerv | 200 46 | gramm kcal | |
marhapacal - előfőzött | 500 375 | gramm kcal | |
piros paprika, őrölt | 1 16 | teáskanál kcal | |
sertészsír | 1 135 | evőkanál kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
víz | ½ 0 | liter kcal | |
zöld paprika | 200 40 | gramm kcal | |
őrölt csípős pirospaprika | ¼ 4 | teáskanál kcal |
Recept
1.
hagyma 200 gramm • sertészsír 1 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.

2.
zöld paprika 200 gramm
A paprikát megmossuk, megtisztítjuk, csíkokra vágjuk és a hagymához adjuk. Rövid ideig pároljuk.

3.
burgonya 250 gramm • só 1.5 teáskanál • gulyás fűszerkeverék 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • őrölt csípős pirospaprika ¼ teáskanál
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk. Sózzuk, borsozzuk és piros őrölt paprikát adunk hozzá. Összekeverjük,...



6.
hámozott paradicsom konzerv 200 gramm • fokhagyma 5 gerezd
Végül hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt, összekeverjük és felforraljuk. A pörkölthöz hozzáadjuk a megtisztított, préselt fokhagymát. Sózzuk ízlés szerint.

Jó étvágyat!