RECEPTEK

Magyar pacalpörkölt

Magyar pacalpörkölt

Sűrű, ízletes gulyás a marhapacalpörkölt szerelmeseinek.

recept,recept fotó,marhapacal - előfőzött,Marhahús,Levesek,Gluténmentes ,Laktózmentes ,A magyar konyha receptjei

Marhahús

A magyar konyha receptjei

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya250gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma5gerezd
gulyás fűszerkeverék1teáskanál
hagyma200gramm
hámozott paradicsom konzerv200gramm
marhapacal - előfőzött500gramm
piros paprika, őrölt1teáskanál
sertészsír1evőkanál
1.5teáskanál
víz½liter
zöld paprika200gramm
őrölt csípős pirospaprika¼teáskanál

 

Recept

1. 

hagyma 200 gramm  sertészsír 1 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.

2. 

zöld paprika 200 gramm

A paprikát megmossuk, megtisztítjuk, csíkokra vágjuk és a hagymához adjuk. Rövid ideig pároljuk.

3. 

burgonya 250 gramm   1.5 teáskanál  gulyás fűszerkeverék 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  piros paprika, őrölt 1 teáskanál  őrölt csípős pirospaprika ¼ teáskanál

A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk. Sózzuk, borsozzuk és piros őrölt paprikát adunk hozzá. Összekeverjük,...

4. 

marhapacal - előfőzött 500 gramm

...tegyük a pacalt és az előkészített burgonyát egy fazékba.

5. 

víz ½ liter

Adjunk hozzá vizet, és főzzük körülbelül egy órán keresztül.

6. 

hámozott paradicsom konzerv 200 gramm  fokhagyma 5 gerezd

Végül hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt, összekeverjük és felforraljuk. A pörkölthöz hozzáadjuk a megtisztított, préselt fokhagymát. Sózzuk ízlés szerint.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés