A hagymás-gombás párolt marha

Egy finom klasszikus étel receptje marhahúsból. Köretként rizst, burgonyát vagy knédlit ajánlunk.
recept,recept fotó,marhahús -comb,szárított gomba,Marhahús,Laktózmentes ,Gluténmentes
Marhahús
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
306 g
Adag energiatartalma
317 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 40 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
hagyma | 150 66 | gramm kcal | |
köménymag, darált | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
marhahús -comb | 600 876 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 30 270 | milliliter kcal | |
piros paprika, őrölt | ½ 8 | teáskanál kcal | |
szárított gomba | 30 38 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
víz | 400 0 | milliliter kcal |
Recept


3.
hagyma 150 gramm • napraforgó olaj 30 milliliter
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

4.
Hozzáadjuk a húst és mindkét oldalról hagyjuk egy kicsit kifehéredni.

5.
só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • köménymag, darált ¼ teáskanál • piros paprika, őrölt ½ teáskanál
Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá köményt és őrölt pirospaprikát.


7.
víz 100 milliliter
Hozzáadjuk a leszűrt gombát és szükség szerint önthetünk alá még egy kevés vizet ( amennyiben a víz nagyon elpárologott volna ).

8.
További 30-45 percig pároljuk, amíg a husika puha nem lesz. Ha úgy tűnik hogy kevés a szaft adjunk hozzá vizet és forraljuk fel. Esetleg ha sűrűbb szaftot szeretnénk, adjunk hozzá egy kevés lisztet vagy kukorica keményítőt.

Jó étvágyat!