RECEPTEK

A hagymás-gombás párolt marha

A hagymás-gombás párolt marha

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Egy finom klasszikus étel receptje marhahúsból. Köretként rizst, burgonyát vagy knédlit ajánlunk.

recept,recept fotó,marhahús -comb,szárított gomba,Marhahús,Laktózmentes ,Gluténmentes

Marhahús

Főzőcske

Adag

4

Adag tömege

306 g

Adag energiatartalma

317 kcal

Az elkészítés ideje

1 h. 40 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete bors, őrölt

¼

5

teáskanál

kcal

hagyma

150

66

gramm

kcal

köménymag, darált

¼

5

teáskanál

kcal

marhahús -comb

600

876

gramm

kcal

napraforgó olaj

30

270

milliliter

kcal

piros paprika, őrölt

½

8

teáskanál

kcal

szárított gomba

30

38

gramm

kcal

1

0

teáskanál

kcal

víz

400

0

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

marhahús -comb 600 gramm

A húst megmossuk és szeletekre vágjuk. Vékonyra klopfoljuk ki.

A húst megmossuk és szeletekre vágjuk....

2. 

szárított gomba 30 gramm

A gombát beáztatjuk.

A gombát beáztatjuk....

3. 

hagyma 150 gramm  napraforgó olaj 30 milliliter

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és...

4. 

Hozzáadjuk a húst és mindkét oldalról hagyjuk egy kicsit kifehéredni.

Hozzáadjuk a húst és mindkét oldalról hagyjuk...

5. 

 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  köménymag, darált ¼ teáskanál  piros paprika, őrölt ½ teáskanál

Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá köményt és őrölt pirospaprikát.

Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá köményt és...

6. 

víz 300 milliliter

Felöntjük vízzel, összekeverjük, és fedő alatt 45 percig pároljuk.

Felöntjük vízzel, összekeverjük, és fedő...

7. 

víz 100 milliliter

Hozzáadjuk a leszűrt gombát és szükség szerint önthetünk alá még egy kevés vizet ( amennyiben a víz nagyon elpárologott volna ).

Hozzáadjuk a leszűrt gombát és szükség...

8. 

További 30-45 percig pároljuk, amíg a husika puha nem lesz. Ha úgy tűnik hogy kevés a szaft adjunk hozzá vizet és forraljuk fel. Esetleg ha sűrűbb szaftot szeretnénk, adjunk hozzá egy kevés lisztet vagy kukorica keményítőt.

További 30-45 percig pároljuk, amíg a husika...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés