A hagymás-gombás párolt marha
![A hagymás-gombás párolt marha](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001775/img_hu_4x3/a-hagymas-gombas-parolt-marha_00180.jpg)
Egy finom klasszikus étel receptje marhahúsból. Köretként rizst, burgonyát vagy knédlit ajánlunk.
recept,recept fotó,marhahús -comb,szárított gomba,Marhahús,Laktózmentes ,Gluténmentes
Marhahús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
hagyma | 150 | gramm | |
köménymag, darált | ¼ | teáskanál | |
marhahús -comb | 600 | gramm | |
napraforgó olaj | 30 | milliliter | |
piros paprika, őrölt | ½ | teáskanál | |
szárított gomba | 30 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | 400 | milliliter |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001775/small/IMG_6655.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001775/small/IMG_6661.jpg)
3.
hagyma 150 gramm • napraforgó olaj 30 milliliter
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001775/small/IMG_6658.jpg)
4.
Hozzáadjuk a húst és mindkét oldalról hagyjuk egy kicsit kifehéredni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001775/small/IMG_6663.jpg)
5.
só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • köménymag, darált ¼ teáskanál • piros paprika, őrölt ½ teáskanál
Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá köményt és őrölt pirospaprikát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001775/small/IMG_6667.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001775/small/IMG_6669.jpg)
7.
víz 100 milliliter
Hozzáadjuk a leszűrt gombát és szükség szerint önthetünk alá még egy kevés vizet ( amennyiben a víz nagyon elpárologott volna ).
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001775/small/IMG_6675.jpg)
8.
További 30-45 percig pároljuk, amíg a husika puha nem lesz. Ha úgy tűnik hogy kevés a szaft adjunk hozzá vizet és forraljuk fel. Esetleg ha sűrűbb szaftot szeretnénk, adjunk hozzá egy kevés lisztet vagy kukorica keményítőt.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001775/small/IMG_6745.jpg)
Jó étvágyat!