szakacsreceptek.hu

A hagymás-gombás párolt marha

    

Egy finom klasszikus étel receptje marhahúsból. Köretként rizst, burgonyát vagy knédlit ajánlunk.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 40 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
fekete bors, őrölt¼teáskanál
hagyma150gramm
köménymag, darált¼teáskanál
marhahús -comb600gramm
napraforgó olaj30milliliter
piros paprika, őrölt½teáskanál
szárított gomba30gramm
1teáskanál
víz400milliliter

1. 

marhahús -comb 600 gramm

A húst megmossuk és szeletekre vágjuk. Vékonyra klopfoljuk ki.

2. 

szárított gomba 30 gramm

A gombát beáztatjuk.

3. 

hagyma 150 gramm  napraforgó olaj 30 milliliter

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

4. 

Hozzáadjuk a húst és mindkét oldalról hagyjuk egy kicsit kifehéredni.

5. 

 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  köménymag, darált ¼ teáskanál  piros paprika, őrölt ½ teáskanál

Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá köményt és őrölt pirospaprikát.

6. 

víz 300 milliliter

Felöntjük vízzel, összekeverjük, és fedő alatt 45 percig pároljuk.

7. 

víz 100 milliliter

Hozzáadjuk a leszűrt gombát és szükség szerint önthetünk alá még egy kevés vizet ( amennyiben a víz nagyon elpárologott volna ).

8. 

További 30-45 percig pároljuk, amíg a husika puha nem lesz. Ha úgy tűnik hogy kevés a szaft adjunk hozzá vizet és forraljuk fel. Esetleg ha sűrűbb szaftot szeretnénk, adjunk hozzá egy kevés lisztet vagy kukorica keményítőt.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés