Zöldséges marhahús

Finom marhapörkölt zöldséggel és kápia paprikával. Köretként knédli vagy galuska ajánlott.
recept,recept fotó,hagyma,répa,petrezselyem,gyömbérgyökér,marhahús -comb,Marhahús,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Marhahús
kategóriak
Marhahús › Gluténmentes › Laktózmentes › Szezonális receptek › Szezon - Hagyma › Szezon - Sárgarépa ›Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 2 11 | gerezd kcal | |
gyömbérgyökér | 50 15 | gramm kcal | |
hagyma | 300 132 | gramm kcal | |
halmártás | 1 11 | evőkanál kcal | |
kápia paprika, friss | 2 ?? | darab kcal | |
marhahús -comb | 600 876 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 1 899 | deciliter kcal | |
nemes babérlevél | 2 ?? | darab kcal | |
petrezselyem | 150 95 | gramm kcal | |
petrezselyem zöldje | 0 ?? | kcal | |
répa | 150 68 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
víz | 1 0 | liter kcal |
Recept
1.
napraforgó olaj 1 deciliter • hagyma 300 gramm • répa 150 gramm
Olajon megsütjük az apróra vágott vöröshagymát és a sárgarépát.

2.
petrezselyem 150 gramm • gyömbérgyökér 50 gramm • fokhagyma 2 gerezd
Hozzáadjuk a felszeletelt petrezselymet, egy kevés gyömbért és két cikk fokhagymát.

3.
marhahús -comb 600 gramm
Nagyobb kockákra vágott marhahúst adunk hozzá és néhányszor megkeverjük amíg a hús kifehéredik.

4.
víz 1 liter • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • nemes babérlevél 2 darab
Felöntjük vízzel és közepes lángon forrni hagyjuk 60-90 percig.

5.
halmártás 1 evőkanál • petrezselyem zöldje • kápia paprika, friss 2 darab
Egy kanál halmártást adunk hozzá, egy maréknyi petrezselyem zöldjét és a felszeletelt kápia paprikát. További 15 percig főzzük, amíg a hús megpuhul és annyi víz párolog el hogy egy közepesen sűrű mártás marad.
Jó étvágyat!