szakacsreceptek.hu

Zöldséges marhahús

    

Finom marhapörkölt zöldséggel és kápia paprikával. Köretként knédli vagy galuska ajánlott.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

2 h. 20 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma2gerezd
gyömbérgyökér50gramm
hagyma300gramm
halmártás1evőkanál
kápia paprika, friss2darab
marhahús -comb600gramm
napraforgó olaj1deciliter
nemes babérlevél2darab
petrezselyem150gramm
petrezselyem zöldje-
répa150gramm
1teáskanál
víz1liter

1. 

napraforgó olaj 1 deciliter  hagyma 300 gramm  répa 150 gramm

Olajon megsütjük az apróra vágott vöröshagymát és a sárgarépát.

2. 

petrezselyem 150 gramm  gyömbérgyökér 50 gramm  fokhagyma 2 gerezd

Hozzáadjuk a felszeletelt petrezselymet, egy kevés gyömbért és két cikk fokhagymát.

3. 

marhahús -comb 600 gramm

Nagyobb kockákra vágott marhahúst adunk hozzá és néhányszor megkeverjük amíg a hús kifehéredik.

4. 

víz 1 liter   1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  nemes babérlevél 2 darab

Felöntjük vízzel és közepes lángon forrni hagyjuk 60-90 percig.

5. 

halmártás 1 evőkanál  petrezselyem zöldje  kápia paprika, friss 2 darab

Egy kanál halmártást adunk hozzá, egy maréknyi petrezselyem zöldjét és a felszeletelt kápia paprikát. További 15 percig főzzük, amíg a hús megpuhul és annyi víz párolog el hogy egy közepesen sűrű mártás marad.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés