Zöldséges marhahús
Finom marhapörkölt zöldséggel és kápia paprikával. Köretként knédli vagy galuska ajánlott.
recept,recept fotó,hagyma,répa,petrezselyem,gyömbérgyökér,marhahús -comb,Marhahús,Gluténmentes ,Laktózmentes
Marhahús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
gyömbérgyökér | 50 | gramm | |
hagyma | 300 | gramm | |
halmártás | 1 | evőkanál | |
kápia paprika, friss | 2 | darab | |
marhahús -comb | 600 | gramm | |
napraforgó olaj | 1 | deciliter | |
nemes babérlevél | 2 | darab | |
petrezselyem | 150 | gramm | |
petrezselyem zöldje | - | ||
répa | 150 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | 1 | liter |
Recept
1.
napraforgó olaj 1 deciliter • hagyma 300 gramm • répa 150 gramm
Olajon megsütjük az apróra vágott vöröshagymát és a sárgarépát.
2.
petrezselyem 150 gramm • gyömbérgyökér 50 gramm • fokhagyma 2 gerezd
Hozzáadjuk a felszeletelt petrezselymet, egy kevés gyömbért és két cikk fokhagymát.
3.
marhahús -comb 600 gramm
Nagyobb kockákra vágott marhahúst adunk hozzá és néhányszor megkeverjük amíg a hús kifehéredik.
4.
víz 1 liter • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • nemes babérlevél 2 darab
Felöntjük vízzel és közepes lángon forrni hagyjuk 60-90 percig.
5.
halmártás 1 evőkanál • petrezselyem zöldje • kápia paprika, friss 2 darab
Egy kanál halmártást adunk hozzá, egy maréknyi petrezselyem zöldjét és a felszeletelt kápia paprikát. További 15 percig főzzük, amíg a hús megpuhul és annyi víz párolog el hogy egy közepesen sűrű mártás marad.
Jó étvágyat!