Kacsamáj hagymamártásban
![Kacsamáj hagymamártásban](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001295/img_hu_4x3/kacsamaj-hagymamartasban_00180.jpg)
Szaftos kacsamáj édes-sós hagymamártásban. A tálaláskor minden egyes porciót megszórunk szárított áfonyával, amitől a máj finom édeskés ízt kap.
recept,recept fotó,hagyma,kacsamáj,Kacsahús,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Kacsahús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 2 | evőkanál | |
hagyma | 500 | gramm | |
kacsamáj | 500 | gramm | |
kacsazsír | 50 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
víz | 250 | milliliter |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001295/small/IMG_7022.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001295/small/IMG_7020.jpg)
3.
Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001295/small/IMG_7023.jpg)
4.
kacsamáj 500 gramm • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
A kacsamájat alaposan megmossuk. A májról levágjuk a hártyát és, az inakat. hozzáadjuk a hagymához, borsozzuk, összekeverjük és percig lefedve pároljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001295/small/IMG_7027.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001295/small/IMG_7035.jpg)
6.
víz 250 milliliter • só 2 teáskanál
...vizet öntünk alá és felforraljuk. Csak a tálalás előtt sózzuk meg.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001295/small/IMG_7036.jpg)
7.
Főtt burgonyával vagy kenyérrel tálaljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001295/small/IMG_7043.jpg)
Jó étvágyat!