szakacsreceptek.hu

Kacsamáj hagymamártásban

Kacsamáj hagymamártásban

    

Szaftos kacsamáj édes-sós hagymamártásban. A tálaláskor minden egyes porciót megszórunk szárított áfonyával, amitől a máj finom édeskés ízt kap.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
fekete bors, őrölt½teáskanál
finomliszt2evőkanál
hagyma500gramm
kacsamáj500gramm
kacsazsír50gramm
2teáskanál
víz250milliliter

1. 

hagyma 500 gramm

A vöröshagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.

2. 

kacsazsír 50 gramm

Serpenyőben kacsazsírt olvasztunk fel.

3. 

Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre sütjük.

4. 

kacsamáj 500 gramm  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

A kacsamájat alaposan megmossuk. A májról levágjuk a hártyát és, az inakat. hozzáadjuk a hagymához, borsozzuk, összekeverjük és percig lefedve pároljuk.

5. 

finomliszt 2 evőkanál

Lisztet szórunk hozzá, összekeverjük....

6. 

víz 250 milliliter   2 teáskanál

...vizet öntünk alá és felforraljuk. Csak a tálalás előtt sózzuk meg.

7. 

Főtt burgonyával vagy kenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés