Kacsamáj hagymamártásban
Szaftos kacsamáj édes-sós hagymamártásban. A tálaláskor minden egyes porciót megszórunk szárított áfonyával, amitől a máj finom édeskés ízt kap.
recept,recept fotó,hagyma,kacsamáj,Kacsahús,Szezonális receptek,Laktózmentes
Kacsahús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 2 | evőkanál | |
hagyma | 500 | gramm | |
kacsamáj | 500 | gramm | |
kacsazsír | 50 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
víz | 250 | milliliter |
Recept
3.
Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre sütjük.
4.
kacsamáj 500 gramm • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
A kacsamájat alaposan megmossuk. A májról levágjuk a hártyát és, az inakat. hozzáadjuk a hagymához, borsozzuk, összekeverjük és percig lefedve pároljuk.
6.
víz 250 milliliter • só 2 teáskanál
...vizet öntünk alá és felforraljuk. Csak a tálalás előtt sózzuk meg.
7.
Főtt burgonyával vagy kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat!