Marhacomb vörösborban

Egy rusztikus recept marhahúshoz vörösborban gyökérzöldségekkel, gombával és kakukkfűvel.
recept,recept fotó,marhahús -comb,kakukkfű,Marhahús,Laktózmentes ,Gluténmentes
Marhahús
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
377 g
Adag energiatartalma
451 kcal
Az elkészítés ideje
2 h.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
kakukkfű | 1 6 | teáskanál kcal | |
marhahús -comb | 600 876 | gramm kcal | |
paradicsomszósz | 250 170 | milliliter kcal | |
petrezselyem | 50 32 | gramm kcal | |
repceolaj | 3 405 | evőkanál kcal | |
répa | 150 68 | gramm kcal | |
shiitake-gomba | 100 34 | gramm kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
vörösbor, száraz | 200 164 | milliliter kcal |
Recept

2.
repceolaj 3 evőkanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
Forró serpenyőben kevés olajon hagyjuk a húst kifehéredni. Fűszerekkel ízesítjük.

3.
vörösbor, száraz 200 milliliter
A húst megfordítjuk és a másik oldaláról is hagyjuk kifehéredni. Felöntjük borral, és a bor felét hagyjuk elpárologni.

4.
hagyma 100 gramm • répa 150 gramm • petrezselyem 50 gramm • shiitake-gomba 100 gramm
A zöldségeket és a gombát megtisztítjuk és vastagra vágjuk.


6.
paradicsomszósz 250 milliliter • kakukkfű 1 teáskanál
Adjuk hozzá a paradicsompürét és a kakukkfüvet.

7.
Időnkénti kevergetés mellet együtt főzzük körülbelül 20 percig.

8.
Hagyjuk egy kicsit kihűlni, és tegyük át egy tepsibe.

9.
Lefedve sütjük 40 percig 180°C hőfokon.

Jó étvágyat!