szakacsreceptek.hu

Marhacomb vörösborban

Marhacomb vörösborban

    

Egy rusztikus recept marhahúshoz vörösborban gyökérzöldségekkel, gombával és kakukkfűvel.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

marhahús -comb 600 gramm

A húst 8 szeletre vágjuk.

2. 

repceolaj 3 evőkanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál

Forró serpenyőben kevés olajon hagyjuk a húst kifehéredni. Fűszerekkel ízesítjük.

3. 

vörösbor, száraz 200 milliliter

A húst megfordítjuk és a másik oldaláról is hagyjuk kifehéredni. Felöntjük borral, és a bor felét hagyjuk elpárologni.

4. 

hagyma 100 gramm  répa 150 gramm  petrezselyem 50 gramm  shiitake-gomba 100 gramm

A zöldségeket és a gombát megtisztítjuk és vastagra vágjuk.

5. 

 ½ teáskanál

Adjuk hozzá a zöldségeket és a gombát a húshoz, és sózzuk.

6. 

paradicsomszósz 250 milliliter  kakukkfű 1 teáskanál

Adjuk hozzá a paradicsompürét és a kakukkfüvet.

7. 

Időnkénti kevergetés mellet együtt főzzük körülbelül 20 percig.

8. 

Hagyjuk egy kicsit kihűlni, és tegyük át egy tepsibe.

9. 

Lefedve sütjük 40 percig 180°C hőfokon.

Jó étvágyat!

fekete bors, őrölt¼teáskanál
hagyma100gramm
kakukkfű1teáskanál
marhahús -comb600gramm
paradicsomszósz250milliliter
petrezselyem50gramm
repceolaj3evőkanál
répa150gramm
shiitake-gomba100gramm
½teáskanál
vörösbor, száraz200milliliter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés