Chilli con carne- mexiói és spanyol étel

A Chilli con carne egy kedvelt mexikói és spanyol étel. Elkészítése viszonylag egyszerű, mivel csak egy tálban kell főzni, de viszont biztosan egy óra főzést elvesz az időnkből. Az étel nagyon ízletes ezért a vendégek is imádni fogják.
recept,recept fotó,sertés darálthús,paradicsomszósz,bab,morzsolt csemegekukorica vákuumzárású,csokoládé,Marhahús,Mexikói receptek,Gluténmentes
Marhahús
Mexikói receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
bab | 500 1315 | gramm kcal | |
bazsalikom | 1 2 | teáskanál kcal | |
csokoládé | 15 77 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | 1 17 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 20 22 | gramm kcal | |
hagyma | 200 88 | gramm kcal | |
kristálycukor | 1 61 | evőkanál kcal | |
morzsolt csemegekukorica vákuumzárású | 300 279 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 50 450 | milliliter kcal | |
nemes babérlevél | 3 ?? | darab kcal | |
paprika | 100 16 | gramm kcal | |
paradicsom | 200 50 | gramm kcal | |
paradicsomszósz | 500 340 | milliliter kcal | |
pepperóni konzerv | 3 ?? | darab kcal | |
piros paprika, őrölt | 2 32 | teáskanál kcal | |
sertés darálthús | 500 1300 | gramm kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
víz | 500 0 | milliliter kcal |
Recept
1. Hagyma, foghagyma
hagyma 200 gramm • fokhagyma 20 gramm • napraforgó olaj 50 milliliter
A hagymát és foghagymát felvágjuk és olajon megpirítjuk.

2. Darált hús
sertés darálthús 500 gramm
Hozzáadjuk a darált húst és megpirítjuk úgy, hogy apró darabokra essen szét.

3. Zöldség elkészítése
paprika 100 gramm • paradicsom 200 gramm • pepperóni konzerv 3 darab
Amíg a hús megpirul, előkészítjük a zöldséget. A paprikát megpucoljuk és csíkokra vágjuk. A paradicsomot leöntjük forró vízzel és lehámozzuk, majd holdacskákra vágjuk. A pfefferónit apróra vágjuk. A megadott mennyiségből közepesen pikáns lesz az étel, amennyiben pikánsabbat szeretnénk, úgy több pfefferónit adunk hozzá.

4. Őrölt piros paprika
piros paprika, őrölt 2 teáskanál
A megpirított húshoz őrölt piros paprikát szórunk, összekeverjük és hozzáadjuk a többi hozzávalót.


6. Zöldség
Hozzáadjuk a paprikát és a pfefferónit, majd újra elkeverjük.

7. Fűszerezés
só 2 teáskanál • kristálycukor 1 evőkanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál • bazsalikom 1 teáskanál • nemes babérlevél 3 darab
Sót, cukrot és fűszereket adunk hozzá.

8. Húsleves
víz 500 milliliter
Vizet vagy húslevest öntünk hozzá. 30 percig főzzük gyakori keverés mellett nem lefedve, közepes hőfokon. Nem szabad nagyon felforralni de gyenge lángon sem szabad főzni.. Fontos, hogy a felesleges víz elpárologjon és az étel megfelelően sűrű legyen.

9. Bab, kukorica
bab 500 gramm • morzsolt csemegekukorica vákuumzárású 300 gramm
30 perc után hozzáadjuk a babot és a kukoricát. Gyakori kevergetés mellett további 20 percig főzzük.

10. Csokoládé
csokoládé 15 gramm
A chilli con carnet levesszük a tűzről és felolvasztunk 2 kocka minőségi 90%-os csokoládét. A csokoládé az ételnek megadja azt a tipikus ízét, ezért bátran adjuk hozzá.

11. Tálalás
Friss ropogós bagettel, kenyérrel, kukorica lepénnyel, stb. tálaljuk. A chilli con carne tetejére tehetünk egy kanál tejfölt vagy sűrű fehér joghurtot.

Jó étvágyat!