Paradicsomleves

Egyszerű, gyorsan elkészíthető és finom paradicsomleves, paradicsomsűrítményből és paradicsom konzervből. A paradicsom konzerv helyett használhatunk friss paradicsomot is, ezeket viszont a főzés előtt le kell önteni forró vízzel és meghámozni.
recept,recept fotó,hámozott paradicsom konzerv,paradicsomszósz,Zöldséglevesek
Zöldséglevesek
kategóriak
Zöldséglevesek ›Hozzávalók
Hozzávalók
bazsalikom | 0 ?? | kcal | |
ecet | 1 7 | evőkanál kcal | |
hámozott paradicsom konzerv | 400 92 | gramm kcal | |
kemény sajt | 0 ?? | kcal | |
kristálycukor | 4 242 | evőkanál kcal | |
nemes babérlevél | 3 ?? | darab kcal | |
paradicsomszósz | 500 340 | milliliter kcal | |
rizsa | 0 ?? | kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tejföl (14-18%) | 0 ?? | kcal | |
víz | 750 0 | milliliter kcal | |
zabpehely | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
hámozott paradicsom konzerv 400 gramm • paradicsomszósz 500 milliliter • nemes babérlevél 3 darab • víz 750 milliliter • só 1 teáskanál • kristálycukor 4 evőkanál • ecet 1 evőkanál
Az apróra vágott paradicsomot és a paradicsom sűrítményt, babérlevelet és egy kis vizet felforralunk és 10 percig főzzük. Sóval, cukorral és ecettel ízesítjük. majd egy percre felforraljuk. Ízlés szerint még édesíthetjük, vagy sózhatjuk.

2.
kemény sajt • tejföl (14-18%) • bazsalikom • zabpehely • rizsa
Az egyes porciókat reszelt sajttal vagy egy kanál tejföllel díszítjük. Adhatunk hozzá friss bazsalikom leveleket is.
Más változat: A levesbe tehetünk főtt rizst vagy főtt zabpelyhet is.

Jó étvágyat!