Paradicsomleves
Egyszerű, gyorsan elkészíthető és finom paradicsomleves, paradicsomsűrítményből és paradicsom konzervből. A paradicsom konzerv helyett használhatunk friss paradicsomot is, ezeket viszont a főzés előtt le kell önteni forró vízzel és meghámozni.
recept,recept fotó,hámozott paradicsom konzerv,paradicsomszósz,Zöldséglevesek
Zöldséglevesek
kategóriak
Zöldséglevesek ›
Hozzávalók
Hozzávalók
bazsalikom | - | ||
ecet | 1 | evőkanál | |
hámozott paradicsom konzerv | 400 | gramm | |
kemény sajt | - | ||
kristálycukor | 4 | evőkanál | |
nemes babérlevél | 3 | darab | |
paradicsomszósz | 500 | milliliter | |
rizsa | - | ||
só | 1 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | - | ||
víz | 750 | milliliter | |
zabpehely | - |
Recept
1.
hámozott paradicsom konzerv 400 gramm • paradicsomszósz 500 milliliter • nemes babérlevél 3 darab • víz 750 milliliter • só 1 teáskanál • kristálycukor 4 evőkanál • ecet 1 evőkanál
Az apróra vágott paradicsomot és a paradicsom sűrítményt, babérlevelet és egy kis vizet felforralunk és 10 percig főzzük. Sóval, cukorral és ecettel ízesítjük. majd egy percre felforraljuk. Ízlés szerint még édesíthetjük, vagy sózhatjuk.
2.
kemény sajt • tejföl (14-18%) • bazsalikom • zabpehely • rizsa
Az egyes porciókat reszelt sajttal vagy egy kanál tejföllel díszítjük. Adhatunk hozzá friss bazsalikom leveleket is.
Más változat: A levesbe tehetünk főtt rizst vagy főtt zabpelyhet is.
Jó étvágyat!