Darált marhahús burgonyás-sajtos pürével
![Darált marhahús burgonyás-sajtos pürével](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002027/img_hu_4x3/daralt-marhahus-burgonyas-sajtos-purevel_00180.jpg)
Ízletes marhahús zöldséggel és sajttal ízesített burgonyapürével. Kiváló ebédhez vagy vacsorához. Garantáltan mindenkinek ízleni fog!
recept,recept fotó,burgonya,marhahús- darálthús,Gouda sajt,Gouda sajt,Marhahús,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Marhahús
Hozzávalók
Hozzávalók
Gouda sajt | 200 | gramm | |
borsó | 100 | gramm | |
burgonya | 1 | kilogramm | |
fehér bor | 100 | milliliter | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
hagyma | 80 | gramm | |
kakukkfű | ½ | teáskanál | |
marhahús- darálthús | 700 | gramm | |
napraforgó olaj | 4 | evőkanál | |
paradicsomszósz | 3 | evőkanál | |
répa | 200 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
vaj | 20 | gramm | |
víz | - | ||
víz | 100 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 100 | milliliter |
Recept
1.
burgonya 1 kilogramm • víz • só 1 teáskanál
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, felvágjuk és felöntjük vízzel, hogy pont ellepje. Hozzáadjuk a sót és puhára főzzük. A víz felét leöntjük a másik felében pedig pépesítjük a burgonyát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002027/small/IMG_6404.jpg)
2.
zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • vaj 20 gramm • Gouda sajt 100 gramm
Hozzáadjuk a tejet, vajat és a sajtot. Kásásra keverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002027/small/IMG_6423.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002027/small/IMG_6410.jpg)
4.
hagyma 80 gramm • napraforgó olaj 4 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002027/small/IMG_6407.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002027/small/IMG_6411.jpg)
6.
só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • kakukkfű ½ teáskanál • fokhagyma 3 gerezd
...sózzuk, hozzáadjuk a fűszert és a préselt fokhagymát. Összekeverjük és rövid ideig pirítjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002027/small/IMG_6413.jpg)
7.
borsó 100 gramm • víz 100 milliliter • fehér bor 100 milliliter
A húshoz hozzáadjuk a sárgarépát, borsót és felöltjük vízzel illetve borral. Összekeverjük és fedő alatt 20 percig pároljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002027/small/IMG_6415.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002027/small/IMG_6419.jpg)
9.
...és az elkészített húst belerakjuk egy kizsírozott sütőtálba. A húsra rárakjuk a burgonyapürét...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002027/small/IMG_6426.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002027/small/IMG_6428.jpg)
11.
40 percig 200°C fokon sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002027/small/IMG_6444.jpg)
Jó étvágyat!