Spenótos marhahústekercs
![Spenótos marhahústekercs](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002012/img_hu_4x3/spenotos-marhahustekercs_00180.jpg)
Hidegen a húsvétváró vendégeknek ajánljuk, de melegen akár egy finom ebédre vagy vacsorára is alkalmas étel.
recept,recept fotó,marhahús- darálthús,spenótlevél, friss,Marhahús,Falatkák,Húsvéti receptek,Szezonális receptek
Marhahús
Hozzávalók
Hozzávalók
Burgonyapüré recept | - | ||
Gouda sajt | 160 | gramm | |
Paradicsom saláta recept | - | ||
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
marhahús- darálthús | 500 | gramm | |
párolt sertéssonka | 100 | gramm | |
sertészsír | - | ||
spenótlevél, friss | 120 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
toast kenyér | 9 | darab | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
víz | 50 | milliliter | |
zsemlemorzsa | 50 | gramm |
Recept
1.
marhahús- darálthús 500 gramm • tyúk tojás 2 darab • zsemlemorzsa 50 gramm • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
A darált húst, tojást, zsemlemorzsát,sót,borsot egy edényben jól összekeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002012/small/IMG_7740.jpg)
2.
Elkészítünk egy 40 x 25 cm alufóliát ( legjobb duplán) és jól vastagon megkenjük zsírral.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002012/small/IMG_7741.jpg)
3.
Az alufóliára rá helyezzük a húst.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002012/small/IMG_7746.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002012/small/IMG_7747.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002012/small/IMG_7749.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002012/small/IMG_7751.jpg)
7.
víz 50 milliliter
...és a sajt tetejére helyezzük el. A húst az alufólia segítségével betekerjük. Sütőbe rakjuk, felöntjük egy pici vízzel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002012/small/IMG_7752.jpg)
8.
45 percig 180°C fokon sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002012/small/IMG_7754.jpg)
9.
toast kenyér 9 darab
A kenyér szeleteket egy sütőpapírra rakjuk. Egy nyújtófával egy kicsit meghengereljük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002012/small/IMG_7792.jpg)
10.
A meleg húst az elkészített kenyérre tesszük és betekerjük. A fölösleges kenyereket a szélein levágjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002012/small/IMG_7793.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002012/small/IMG_7796.jpg)
12.
A tetejét felvert tojással megkenjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002012/small/IMG_7797.jpg)
13.
Az egészet a sütőpapírral együtt áthelyezzük a sütőlapra. Megszórjuk a sajttal és 20 percre a sütőbe helyezzük a sütőt 180°C melegítjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002012/small/IMG_7800.jpg)
14.
Burgonyapüré recept • Paradicsom saláta recept
Miután a hús kihűlt vékony szeletekre vágjuk fel. Melegen is szeletelhető ha ebédre vagy vacsorára tálaljuk. Köretként ajánljuk a burgonyapürét és a paradicsom salátát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002012/small/IMG_7844.jpg)
Jó étvágyat!