Spenótos marhahústekercs

Hidegen a húsvétváró vendégeknek ajánljuk, de melegen akár egy finom ebédre vagy vacsorára is alkalmas étel.
recept,recept fotó,marhahús- darálthús,spenótlevél, friss,Marhahús,Falatkák,Húsvéti receptek,Szezonális receptek
Marhahús
Hozzávalók
Hozzávalók
Burgonyapüré recept | 0 ?? | kcal | |
Gouda sajt | 160 570 | gramm kcal | |
Paradicsom saláta recept | 0 ?? | kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
marhahús- darálthús | 500 1100 | gramm kcal | |
párolt sertéssonka | 100 104 | gramm kcal | |
sertészsír | 0 ?? | kcal | |
spenótlevél, friss | 120 40 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
toast kenyér | 9 ?? | darab kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
víz | 50 0 | milliliter kcal | |
zsemlemorzsa | 50 187 | gramm kcal |
Recept
1.
marhahús- darálthús 500 gramm • tyúk tojás 2 darab • zsemlemorzsa 50 gramm • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
A darált húst, tojást, zsemlemorzsát,sót,borsot egy edényben jól összekeverjük.

2.
Elkészítünk egy 40 x 25 cm alufóliát ( legjobb duplán) és jól vastagon megkenjük zsírral.

3.
Az alufóliára rá helyezzük a húst.




7.
víz 50 milliliter
...és a sajt tetejére helyezzük el. A húst az alufólia segítségével betekerjük. Sütőbe rakjuk, felöntjük egy pici vízzel.

8.
45 percig 180°C fokon sütjük.

9.
toast kenyér 9 darab
A kenyér szeleteket egy sütőpapírra rakjuk. Egy nyújtófával egy kicsit meghengereljük.

10.
A meleg húst az elkészített kenyérre tesszük és betekerjük. A fölösleges kenyereket a szélein levágjuk.


12.
A tetejét felvert tojással megkenjük.

13.
Az egészet a sütőpapírral együtt áthelyezzük a sütőlapra. Megszórjuk a sajttal és 20 percre a sütőbe helyezzük a sütőt 180°C melegítjük.

14.
Burgonyapüré recept • Paradicsom saláta recept
Miután a hús kihűlt vékony szeletekre vágjuk fel. Melegen is szeletelhető ha ebédre vagy vacsorára tálaljuk. Köretként ajánljuk a burgonyapürét és a paradicsom salátát.

Jó étvágyat!