szakacsreceptek.hu

Spenótos marhahústekercs

    

Hidegen a húsvétváró vendégeknek ajánljuk, de melegen akár egy finom ebédre vagy vacsorára is alkalmas étel.

Főzőcske

Adag

14

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

marhahús- darálthús 500 gramm  tyúk tojás 2 darab  zsemlemorzsa 50 gramm   1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

A darált húst, tojást, zsemlemorzsát,sót,borsot egy edényben jól összekeverjük.

2. 

sertészsír

Elkészítünk egy 40 x 25 cm alufóliát ( legjobb duplán) és jól vastagon megkenjük zsírral.

3. 

Az alufóliára rá helyezzük a húst.

4. 

párolt sertéssonka 100 gramm

A húsra sonka szeleteket rakunk...

5. 

Gouda sajt 80 gramm

...és sajtot.

6. 

spenótlevél, friss 120 gramm

A spenótot megmossuk...

7. 

víz 50 milliliter

...és a sajt tetejére helyezzük el. A húst az alufólia segítségével betekerjük. Sütőbe rakjuk, felöntjük egy pici vízzel.

8. 

45 percig 180°C fokon sütjük.

9. 

toast kenyér 9 darab

A kenyér szeleteket egy sütőpapírra rakjuk. Egy nyújtófával egy kicsit meghengereljük.

10. 

A meleg húst az elkészített kenyérre tesszük és betekerjük. A fölösleges kenyereket a szélein levágjuk.

11. 

tyúk tojás 1 darab  Gouda sajt 80 gramm

A tojást felverjük és a sajtot lereszeljük.

12. 

A tetejét felvert tojással megkenjük.

13. 

Az egészet a sütőpapírral együtt áthelyezzük a sütőlapra. Megszórjuk a sajttal és 20 percre a sütőbe helyezzük a sütőt 180°C melegítjük.

14. 

Burgonyapüré recept  Paradicsom saláta recept

Miután a hús kihűlt vékony szeletekre vágjuk fel. Melegen is szeletelhető ha ebédre vagy vacsorára tálaljuk. Köretként ajánljuk a burgonyapürét és a paradicsom salátát.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés