szakacsreceptek.hu

Spenótos vörös lencse

    

Spenótos Dal (indiai lencsetál) (Palak Dal, Dal Palak), egy finom indiai szósz apró lencséből és friss spenótból. Egy kiváló és laktató étel. Ha nem is imádjuk az indiai konyhát ez a recept biztosan elnyeri tetszésüket, elég ha megkóstolják.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

vöröslencse 150 gramm  kurkuma fűszerkeverék ¼ teáskanál

Egy fazékba belerakjuk az átmosott lencsét és kurkumát adunk hozzá.

2. 

víz 320 milliliter

Felöntjük vízzel és puhára főzzük.

3. 

spenótlevél, friss 250 gramm

A spenótot megmossuk és apróra szeleteljük.

4. 

vaj 30 gramm

Egy edénybe vajat olvasztunk fel.

5. 

gyömbérgyökér 10 gramm  fokhagyma 2 gerezd

A vajhoz hozzáadjuk a megpucolt és lereszelt fokhagymát és a gyömbért. Egy rövid ideig pirítjuk...

6. 

...és hozzáadjuk a spenótot is.

7. 

5 percig pároljuk.

8. 

himalája étkezési só rózsaszín 1 teáskanál

A spenótot hozzáadjuk a megfőtt lencséhez és megsózzuk.

9. 

vaj 20 gramm  Fekete mustármag 1 teáskanál  római kömény, őrölt - jeera ½ teáskanál  őrölt koriander  ½ teáskanál  chili  ¼ teáskanál

Egy lábasban vajat olvasztunk újra és hozzáadjuk a fűszereket és felmelegítjük.

10. 

citrom 1 darab

Hozzáadjuk a lencséhez amihez még citrom levét keverünk.

11. 

Basmati rizzsel és egyéb finom indiai ételekkel tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés