Juhtúrós töltött szendvicsek
Kiváló előétel ünnepekre és ünnepségekre. Salátákhoz , hideg tálakhoz kiváló.
recept,recept fotó,fehér szendvicskenyér,spenótlevél, friss,juhtúró,Falatkák,Húsvéti receptek
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
fehér szendvicskenyér | 400 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
juhtúró | 500 | gramm | |
kápia paprika, friss | 100 | gramm | |
spenótlevél, friss | 60 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
tejföl (10% zsír) | 100 | gramm | |
vaj | 100 | gramm |
Recept
1.
fehér szendvicskenyér 400 gramm
A szeletelt szendvicskenyérből kiszedjük a belsejét és egy tálba helyezzük és szétmorzsoljuk.
3.
A spenótot hozzáadjuk a morzsolt fehér kenyérhez és összekeverjük.
5.
...és a töltelékhez keverjük.
6.
vaj 100 gramm • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • só ½ teáskanál
A vajat sóval és borssal jól kikeverjük.
7.
juhtúró 500 gramm • tejföl (10% zsír) 100 gramm
Hozzáadjuk a juhtúrót ( brindzát), és a tejfölt...
8.
...és jól összekeverjük.
9.
A masszához hozzáadjuk a zöldséges kenyeret.
10.
A szendvicsek héját egymásra rakjuk és beletöltjük a tölteléket és megnyomkodjuk.
11.
A töltött szendvicset...
12.
...alufóliába tekerjük és 24 órára hűvös helyre rakjuk.
13.
Tálalás előtt szeletekre vágjuk.
Jó étvágyat!