szakacsreceptek.hu

Juhtúrós töltött szendvicsek

    

Kiváló előétel ünnepekre és ünnepségekre. Salátákhoz , hideg tálakhoz kiváló.

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
fehér szendvicskenyér400gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
juhtúró500gramm
kápia paprika, friss100gramm
spenótlevél, friss60gramm
½teáskanál
tejföl (10% zsír)100gramm
vaj100gramm

1. 

fehér szendvicskenyér 400 gramm

A szeletelt szendvicskenyérből kiszedjük a belsejét és egy tálba helyezzük és szétmorzsoljuk.

2. 

spenótlevél, friss 60 gramm

A spenótot megmossuk és apróra vágjuk.

3. 

A spenótot hozzáadjuk a morzsolt fehér kenyérhez és összekeverjük.

4. 

kápia paprika, friss 100 gramm

A paprikát megmossuk, kicsumázzuk és apróra vágjuk...

5. 

...és a töltelékhez keverjük.

6. 

vaj 100 gramm  fekete bors, őrölt ½ teáskanál   ½ teáskanál

A vajat sóval és borssal jól kikeverjük.

7. 

juhtúró 500 gramm  tejföl (10% zsír) 100 gramm

Hozzáadjuk a juhtúrót ( brindzát), és a tejfölt...

8. 

...és jól összekeverjük.

9. 

A masszához hozzáadjuk a zöldséges kenyeret.

10. 

A szendvicsek héját egymásra rakjuk és beletöltjük a tölteléket és megnyomkodjuk.

11. 

A töltött szendvicset...

12. 

...alufóliába tekerjük és 24 órára hűvös helyre rakjuk.

13. 

Tálalás előtt szeletekre vágjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés