Juhtúrós töltött szendvicsek

Kiváló előétel ünnepekre és ünnepségekre. Salátákhoz , hideg tálakhoz kiváló.
recept,recept fotó,fehér szendvicskenyér,spenótlevél, friss,juhtúró,Falatkák,Húsvéti receptek,Szezonális receptek
Falatkák
Főzőcske
Adag
16
Adag tömege
80 g
Adag energiatartalma
212 kcal
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
fehér szendvicskenyér | 400 1100 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
juhtúró | 500 1375 | gramm kcal | |
kápia paprika, friss | 100 30 | gramm kcal | |
spenótlevél, friss | 60 20 | gramm kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
tejföl (10% zsír) | 100 118 | gramm kcal | |
vaj | 100 734 | gramm kcal |
Recept
1.
fehér szendvicskenyér 400 gramm
A szeletelt szendvicskenyérből kiszedjük a belsejét és egy tálba helyezzük és szétmorzsoljuk.


3.
A spenótot hozzáadjuk a morzsolt fehér kenyérhez és összekeverjük.


5.
...és a töltelékhez keverjük.

6.
vaj 100 gramm • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • só ½ teáskanál
A vajat sóval és borssal jól kikeverjük.

7.
juhtúró 500 gramm • tejföl (10% zsír) 100 gramm
Hozzáadjuk a juhtúrót ( brindzát), és a tejfölt...

8.
...és jól összekeverjük.

9.
A masszához hozzáadjuk a zöldséges kenyeret.

10.
A szendvicsek héját egymásra rakjuk és beletöltjük a tölteléket és megnyomkodjuk.

11.
A töltött szendvicset...

12.
...alufóliába tekerjük és 24 órára hűvös helyre rakjuk.

13.
Tálalás előtt szeletekre vágjuk.

Jó étvágyat!