Padlizsánburger
Hamburger sertéshússal zöldséggel és egy szelet padlizsánnal, zsemle helyett.
recept,recept fotó,sertés darálthús,marhahús- darálthús,padlizsán,paradicsom,Falatkák,Szezonális receptek
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
hagyma | ½ | darab | |
marhahús- darálthús | 250 | gramm | |
olivaolaj | 1 | teáskanál | |
padlizsán | 1 | darab | |
paradicsom | 1 | darab | |
sertés darálthús | 250 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
tabasco szósz | 1 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú mustár | 6 | teáskanál | |
zsemlemorzsa | 3 | evőkanál |
Recept
1.
padlizsán 1 darab • olivaolaj 1 teáskanál
A padlizsánt 2cm vastag karikákra vagdaljuk, egy cseppnyi olajon mindkét oldaláról megpirítjuk.
2.
sertés darálthús 250 gramm • marhahús- darálthús 250 gramm • tabasco szósz 1 teáskanál • só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • zsemlemorzsa 3 evőkanál
Összekeverjük a marha és sertéshúst. Hozzáadunk tabasco-t, fekete borsot, sót és zsemlemorzsát. Jól elkeverjük, és kézzel kidolgozzuk.
3.
A húsból hat vékony karikát formálunk. Sütésnél a hús összemegy. Serpenyőben mindkét oldaláról aranysárgára átsütjük.
4.
teljes zsírtartalmú mustár 6 teáskanál
A megsült húst padlizsánszeletre tesszük, és egy picit mustárral megkenjük.
5.
hagyma ½ darab • paradicsom 1 darab
Egy kis hagymát adunk hozzá, és két vékony szelet paradicsomot.
Jó étvágyat!