Spenótos muffin
Recept egy nem hagyományos sós muffin elkészítésére, melynek kitűnő az íze és csábító a színe.
recept,recept fotó,mirelit spenót,félkemény sajt,Mozzarella sajt,Falatkák,
Falatkák
kategóriak
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
Mozzarella sajt | 70 | gramm | |
fekete bors, őrölt | - | ||
finomliszt | 250 | gramm | |
félkemény sajt | 70 | gramm | |
mirelit spenót | 150 | gramm | |
szerencsendió, őrölt | - | ||
só | - | ||
sütőpor | 2 | teáskanál | |
vaj | 50 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter |
Recept
1.
mirelit spenót 150 gramm • finomliszt 250 gramm • sütőpor 2 teáskanál • félkemény sajt 70 gramm • Mozzarella sajt 70 gramm • vaj 50 gramm • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • só • fekete bors, őrölt • szerencsendió, őrölt
A mirelit spenótot felengedjük, és kinyomkodjuk belőle a vizet. Egy tálban lisztet, sütőport és spenótot, valamit reszelt sajtokat keverünk össze. Másik tálban tojást verünk fel, olvasztott vajjal, tejjel, sóval, borssal és szerecsendióval. Mindkét keveréket egybeöntjük, és összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk borsozzuk.
2.
A sütőt előmelegítjük, és a tésztát az elkészített formákba osztjuk szét, kb 2/3 magasságig (ajánljuk a szilikonforma használatát, amelyre a muffinok nem ragadnak le, amennyiben pléh formát használunk, ajánljuk vajjal kikenni, és liszttel meghinteni).
3.
Közepes lángon kb 20 percig aranysárgára sütjük. Még melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!