szakacsreceptek.hu

Spenótos muffin

     

Recept egy nem hagyományos sós muffin elkészítésére, melynek kitűnő az íze és csábító a színe.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

mirelit spenót 150 g  finomliszt 250 g  sütőpor 2 TK  félkemény sajt 70 g  Mozzarella sajt 70 g  vaj 50 g  zsírszegény tej 1,5% 200 ml    fekete bors, őrölt  szerencsendió, őrölt

A mirelit spenótot felengedjük, és kinyomkodjuk belőle a vizet. Egy tálban lisztet, sütőport és spenótot, valamit reszelt sajtokat keverünk össze. Másik tálban tojást verünk fel, olvasztott vajjal, tejjel, sóval, borssal és szerecsendióval. Mindkét keveréket egybeöntjük, és összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk borsozzuk.

2. 

A sütőt előmelegítjük, és a tésztát az elkészített formákba osztjuk szét, kb 2/3 magasságig (ajánljuk a szilikonforma használatát, amelyre a muffinok nem ragadnak le, amennyiben pléh formát használunk, ajánljuk vajjal kikenni, és liszttel meghinteni).

3. 

Közepes lángon kb 20 percig aranysárgára sütjük. Még melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés