szakacsreceptek.hu

Sajt csontocskák

    

Sós ropogós finomság nem csak Halloweenre.

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
Gouda sajt150gramm
leveles tészta400gramm
-
tyúk tojás1darab

1. 

leveles tészta 400 gramm

A leveles tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk majd a széleit elegyenesítjük 40x30 cm-s négyszögre.

2. 

tyúk tojás 1 darab

Megkenjük felvert tojással.

3. 

Gouda sajt 150 gramm 

Megszórjuk reszelt sajttal. A sajtot kézzel belenyomkodjuk a tésztába. Ízlés szerint sózzuk. Hosszában félbevágjuk.

4. 

A tésztát kb 3,5 cm széles csíkokra vágjuk

5. 

Az egyes csíkokat fokozatosan átrakjuk a sütőpapírral bélelt tepsire. A csíkok mindkét oldalán kb. 3 cm hosszú bevágásokat készítünk. A bevágott tésztát kifelé fordítjuk és kialakítjuk a csontok végét.

6. 

12 percig 200°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés