Sajtos-sós fonott kalács

Kiváló, gyorsan elkészíthető sós kalács, amely nem csak a Húsvéti ünnepeken örvendezteti meg a vendégeket.
recept,recept fotó,Gouda sajt,balkányi típusú sajt,leveles tészta,Falatkák,Húsvéti receptek
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
Gouda sajt | 60 214 | gramm kcal | |
balkányi típusú sajt | 150 390 | gramm kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
köménymag, őrölt | 0 ?? | kcal | |
leveles tészta | 275 1100 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 20 147 | gramm kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal |
Recept




5.
A bálkansajthoz hozzáadjuk a gouda sajtot, hozzáöntjük a vajas tojás 3/4-ét. Jól összekeverjük.

6.
leveles tészta 275 gramm • finomliszt
A papírba feltekert leveles tésztát kitekerjük, áthelyezzük liszttel meghintett gyúrólapra, majd hosszában három egyforma csíkra vágjuk. A csíkok közepébe egyenletesen elosztjuk a sajtos tölteléket. A tészta széleit a tojásos vaj 1/3-ával megkenjük. A széleket hosszában behajtjuk, mint ha roládot szeretnénk készíteni.

7.
Majd befonjuk.

8.
vaj • finomliszt • köménymag, őrölt
A befont kalácsot áthelyezzük kivajazott és liszttel meghintett kerek sütőformába (24 cm átmérő), majd karikát alakítunk ki. Megkenjük a tojás maradékával és megszórjuk ízlés szerint köménnyel.

9.
20 percig 180°C fokon sütjük.

10.
A sós sajtot hagyjuk lehűlni, majd áthelyezzük egy tányérra.

11.
Felszeleteljük és tálaljuk. A kalács frissen a legjobb, de másnap is fogyasztható, csak a töltelék keményedik kicsit meg.

Jó étvágyat!