RECEPTEK

Sajtos-sós fonott kalács

Sajtos-sós fonott kalács

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Kiváló, gyorsan elkészíthető sós kalács, amely nem csak a Húsvéti ünnepeken örvendezteti meg a vendégeket.

recept,recept fotó,Gouda sajt,balkányi típusú sajt,leveles tészta,Falatkák,Húsvéti receptek

Falatkák

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

Gouda sajt

60

214

gramm

kcal

balkányi típusú sajt

150

390

gramm

kcal

finomliszt

0

??

kcal

köménymag, őrölt

0

??

kcal

leveles tészta

275

1100

gramm

kcal

tyúk tojás

1

88

darab

kcal

vaj

20

147

gramm

kcal

vaj

0

??

kcal

 

Recept

1. 

Gouda sajt 60 gramm

A sajtot lágyra lereszeljük

A sajtot lágyra lereszeljük...

2. 

vaj 20 gramm

A vajat felolvasztjuk.

A vajat felolvasztjuk....

3. 

tyúk tojás 1 darab

A tojást felverjük és belekeverjük a kihűlt vajat.

A tojást felverjük és belekeverjük a kihűlt...

4. 

balkányi típusú sajt 150 gramm

A sajtot lágyra felaprítjuk vagy szintén lereszeljük.

A sajtot lágyra felaprítjuk vagy szintén...

5. 

A bálkansajthoz hozzáadjuk a gouda sajtot, hozzáöntjük a vajas tojás 3/4-ét. Jól összekeverjük.

A bálkansajthoz hozzáadjuk a gouda sajtot,...

6. 

leveles tészta 275 gramm  finomliszt

A papírba feltekert leveles tésztát kitekerjük, áthelyezzük liszttel meghintett gyúrólapra, majd hosszában három egyforma csíkra vágjuk. A csíkok közepébe egyenletesen elosztjuk a sajtos tölteléket. A tészta széleit a tojásos vaj 1/3-ával megkenjük. A széleket hosszában behajtjuk, mint ha roládot szeretnénk készíteni.

A papírba feltekert leveles tésztát...

7. 

Majd befonjuk.

Majd befonjuk....

8. 

vaj  finomliszt  köménymag, őrölt

A befont kalácsot áthelyezzük kivajazott és liszttel meghintett kerek sütőformába (24 cm átmérő), majd karikát alakítunk ki. Megkenjük a tojás maradékával és megszórjuk ízlés szerint köménnyel.

A befont kalácsot áthelyezzük kivajazott és...

9. 

20 percig 180°C fokon sütjük.

20 percig 180°C fokon sütjük....

10. 

A sós sajtot hagyjuk lehűlni, majd áthelyezzük egy tányérra.

A sós sajtot hagyjuk lehűlni, majd áthelyezzük...

11. 

Felszeleteljük és tálaljuk. A kalács frissen a legjobb, de másnap is fogyasztható, csak a töltelék keményedik kicsit meg.

Felszeleteljük és tálaljuk. A kalács frissen a...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés