Karamellás húsvéti kosárkák

Egyszerű húsvéti édesség, amelynek minden vendég örülni fog.
recept,recept fotó,leveles tészta,vaj,sűrített kondenzált cukrozott karamellás tej,Kosárkák,Húsvéti receptek
Kosárkák
Hozzávalók
Hozzávalók
cukorkák - húsveti tojások | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
leveles tészta | 275 ?? | gramm kcal | |
sűrített kondenzált cukrozott karamellás tej | 160 ?? | gramm kcal | |
vaj | 120 881 | gramm kcal |
Recept
1.
leveles tészta 275 gramm
A papírba betekert leveles tésztát kitekerjük és 14 db 8 cm átmérőjű karikát vágunk ki belőle.

2.
A karikákat 6 cm átmérőjű kosárformákba nyomkodjuk. A tésztát megszurkáljuk villával.

3.
180°C-on kb 15 percig sütjük. Ha a tészta kicsit felpuffad, akkor sütés után a közepén könnyedén benyomjuk.

4.
A maradék tésztát liszttel meghintett gyúrólapon újra kinyújtjuk és 10 cm karikákat vágunk ki. Belőlük újra 6 cm átmérőjű karikát vágunk ki, majd a félbevágjuk a kép alapján.

5.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, és a kosárkák fülét összenyomjuk.

6.
8 percig 180°C fokon sütjük.

7.
vaj 120 gramm • sűrített kondenzált cukrozott karamellás tej 160 gramm
Puha vajba hozzáadjuk a sűrített cukrozott karamellás tejet.

8.
Krémet készítünk belőle...

9.
... és beletöltjük a cukrászzacskóba.

10.
A krémet beletöltjük a kosárkákba...


Jó étvágyat!