Egyszerű húsvéti édesség, amelynek minden vendég örülni fog.
recept,recept fotó,leveles tészta,vaj,sűrített kondenzált cukrozott karamellás tej,Kosárkák,Húsvéti receptek
Kosárkák
Főzőcske
Adag
14
Az elkészítés ideje
45 min.
Nehézség
közepes
1.
leveles tészta 275 gramm
A papírba betekert leveles tésztát kitekerjük és 14 db 8 cm átmérőjű karikát vágunk ki belőle.
2.
A karikákat 6 cm átmérőjű kosárformákba nyomkodjuk. A tésztát megszurkáljuk villával.
3.
180°C-on kb 15 percig sütjük. Ha a tészta kicsit felpuffad, akkor sütés után a közepén könnyedén benyomjuk.
4.
A maradék tésztát liszttel meghintett gyúrólapon újra kinyújtjuk és 10 cm karikákat vágunk ki. Belőlük újra 6 cm átmérőjű karikát vágunk ki, majd a félbevágjuk a kép alapján.
5.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, és a kosárkák fülét összenyomjuk.
6.
8 percig 180°C fokon sütjük.
7.
vaj 120 gramm • sűrített kondenzált cukrozott karamellás tej 160 gramm
Puha vajba hozzáadjuk a sűrített cukrozott karamellás tejet.
8.
Krémet készítünk belőle...
9.
... és beletöltjük a cukrászzacskóba.
10.
A krémet beletöltjük a kosárkákba...
Jó étvágyat!
cukorkák - húsveti tojások | - | ||
finomliszt | - | ||
leveles tészta | 275 | gramm | |
sűrített kondenzált cukrozott karamellás tej | 160 | gramm | |
vaj | 120 | gramm |