szakacsreceptek.hu

Karamellás húsvéti kosárkák

    

Egyszerű húsvéti édesség, amelynek minden vendég örülni fog.

Főzőcske

Adag

14

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

leveles tészta 275 gramm

A papírba betekert leveles tésztát kitekerjük és 14 db 8 cm átmérőjű karikát vágunk ki belőle.

2. 

A karikákat 6 cm átmérőjű kosárformákba nyomkodjuk. A tésztát megszurkáljuk villával.

3. 

180°C-on kb 15 percig sütjük. Ha a tészta kicsit felpuffad, akkor sütés után a közepén könnyedén benyomjuk.

4. 

finomliszt

A maradék tésztát liszttel meghintett gyúrólapon újra kinyújtjuk és 10 cm karikákat vágunk ki. Belőlük újra 6 cm átmérőjű karikát vágunk ki, majd a félbevágjuk a kép alapján.

5. 

Sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, és a kosárkák fülét összenyomjuk.

6. 

8 percig 180°C fokon sütjük.

7. 

vaj 120 gramm  sűrített kondenzált cukrozott karamellás tej 160 gramm

Puha vajba hozzáadjuk a sűrített cukrozott karamellás tejet.

8. 

Krémet készítünk belőle...

9. 

... és beletöltjük a cukrászzacskóba.

10. 

A krémet beletöltjük a kosárkákba...

11. 

cukorkák - húsveti tojások

...majd tojás formájú cukorkákkal díszítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés