szakacsreceptek.hu

Nagymama töltött kosárkája

    

Tradicionális karácsonyi sütemény, amely gyermekkori felejthetetlen élményeinket hozza vissza a számunkra. Ez a recept már több mint 50 éve változatlan formában létezik.

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
citromhéj-
csokoládé 85%100gramm
kakaó½evőkanál
meggy3darab
piskóta8darab
porcukor160gramm
rum100milliliter
rétesliszt300gramm
saját választás szerinti lekvár1teáskanál
tojássárgája2darab
vaj350gramm
vaj-
vaníliacukor20gramm
zsírszegény tej 1,5%-

1. A tészta elkészítése

rétesliszt 300 gramm  porcukor 80 gramm  vaj 200 gramm  tojássárgája 2 darab  citromhéj  vaníliacukor 20 gramm

A lisztbe porcukrot, vajat, tojássárgáját, reszelt citrom héját és vanília cukrot keverünk. Sima tésztává keverjük.

A tészta elkészítése

2. 

A tésztát formákba helyezzük.

3. 

200°C-on kb. 15 percig sütjük.

4. 

A kosárkákat még forrón kiborítjuk.

5. 

saját választás szerinti lekvár 1 teáskanál

A kosárkákat lekvárral,... töltjük

6. 

meggy 3 darab

... meggyel (3 db) ...

7. Kakaós töltelék elkészítése

piskóta 8 darab  rum 100 milliliter  vaj 150 gramm  porcukor 80 gramm  kakaó ½ evőkanál

... kakaós töltelékkel, amelyet a következő képen készítünk el: baba piskótát szétmorzsolunk, és rummal keverjük, hozzáadunk vajat, cukrot, és kakaóport. Összekeverjük.

Kakaós töltelék elkészítése

8. 

csokoládé 85% 100 gramm  vaj  zsírszegény tej 1,5%

A kosárkákat olvasztott csokoládéval öntjük le. Díszítésre használhatunk egy fél diót, mandulát, vagy ízlésünk szerinti díszt. A kész kosárkákat a hűtőben állni hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés