RECEPTEK

Nagymama töltött kosárkája

Nagymama töltött kosárkája

Tradicionális karácsonyi sütemény, amely gyermekkori felejthetetlen élményeinket hozza vissza a számunkra. Ez a recept már több mint 50 éve változatlan formában létezik.

recept,recept fotó,vaj,vaj,vaj,piskóta,rum,csokoládé 85%,Kosárkák,Karácsony

Kosárkák

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

citromhéj-
csokoládé 85%100gramm
kakaó½evőkanál
meggy72darab
piskóta80gramm
porcukor160gramm
rum100milliliter
rétesliszt300gramm
saját választás szerinti lekvár24teáskanál
tojássárgája2darab
vaj350gramm
vaj-
vaníliacukor20gramm
zsírszegény tej 1,5%-

 

Recept

1. A tészta elkészítése

rétesliszt 300 gramm  porcukor 80 gramm  vaj 200 gramm  tojássárgája 2 darab  citromhéj  vaníliacukor 20 gramm

A lisztbe porcukrot, vajat, tojássárgáját, reszelt citrom héját és vanília cukrot keverünk. Sima tésztává keverjük.

2. 

A tésztát formákba helyezzük.

3. 

12 percig 170°C fokon sütjük.

4. 

A kosárkákat még forrón kiborítjuk.

5. 

saját választás szerinti lekvár 24 teáskanál

A kosárkákat lekvárral,... töltjük

6. 

meggy 72 darab

... meggyel (3 db) ...

7. Kakaós töltelék elkészítése

piskóta 80 gramm  rum 100 milliliter  vaj 150 gramm  porcukor 80 gramm  kakaó ½ evőkanál

... kakaós töltelékkel, amelyet a következő képen készítünk el: baba piskótát szétmorzsolunk, és rummal keverjük, hozzáadunk vajat, cukrot, és kakaóport. Összekeverjük.

8. 

csokoládé 85% 100 gramm  vaj  zsírszegény tej 1,5%

A kosárkákat olvasztott csokoládéval öntjük le. Díszítésre használhatunk egy fél diót, mandulát, vagy ízlésünk szerinti díszt. A kész kosárkákat a hűtőben állni hagyjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés