szakacsreceptek.hu

Grillázs golyók

Grillázs golyók

    

Nem sütött édesség.

recept,recept fotó,zabpehely,rum,Édességek,Karácsony,Sütés nélküli

Édességek

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

 

Recept

1. 

kristálycukor 100 gramm

Egy lábasba cukrot szórunk és lassan felmelegítjük.

2. 

Karamellt készítünk a cukorból ...

3. 

napraforgó olaj

és olajjal kikent tepsibe öntjük vékony rétegben. Hagyjuk megkeményedni.

4. 

A kemény karamellt egy papírtörlő segítségével megtisztítjuk az olajtól.

5. 

Majd műanyag zacskóba helyezzük, és egy gyúróhenger segítségével összetörjük.

6. 

Ezután kiszórjuk, és a gyúróhenger segítségével még apróbbra törjük.

7. 

zabpehely 200 gramm

A zabpelyhet szárazon megpirítjuk és hűlni hagyjuk.

8. 

Ledaráljuk.

9. 

vaj 150 gramm  porcukor 50 gramm

Egy tálba szórjuk, hozzáadunk kihűlt olvasztott vajat, és cukrot.

10. 

rum 3 evőkanál

Összekeverjük, hozzáöntünk rumot, és a tésztát jól kidolgozzuk, majd egy órára a hűtőbe helyezzük.

11. 

Ezután a tésztába beledolgozzuk a grillázst.

12. 

A tésztából henger alakokat formálunk, és 30 darabra vagdaljuk, majd golyókat készítünk belőlük.

13. 

cukrász öntet, csokoládés

Olvasztott csokoládéval díszítjük, és hagyjuk megkeményedni.

14. 

A kemény golyókat papírkosárkákba rakjuk. Hűvös helyen tároljuk.

Jó étvágyat!

Hozzávalók

cukrász öntet, csokoládés-
kristálycukor100gramm
napraforgó olaj-
porcukor50gramm
rum3evőkanál
vaj150gramm
zabpehely200gramm

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés