szakacsreceptek.hu

Grillázs golyók

    

Nem sütött édesség.

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

 

 
 
cukrász öntet, csokoládés-
kristálycukor100gramm
napraforgó olaj-
porcukor50gramm
rum3evőkanál
vaj150gramm
zabpehely200gramm

1. 

kristálycukor 100 gramm

Egy lábasba cukrot szórunk és lassan felmelegítjük.

2. 

Karamellt készítünk a cukorból ...

3. 

napraforgó olaj

és olajjal kikent tepsibe öntjük vékony rétegben. Hagyjuk megkeményedni.

4. 

A kemény karamellt egy papírtörlő segítségével megtisztítjuk az olajtól.

5. 

Majd műanyag zacskóba helyezzük, és egy gyúróhenger segítségével összetörjük.

6. 

Ezután kiszórjuk, és a gyúróhenger segítségével még apróbbra törjük.

7. 

zabpehely 200 gramm

A zabpelyhet szárazon megpirítjuk és hűlni hagyjuk.

8. 

Ledaráljuk.

9. 

vaj 150 gramm  porcukor 50 gramm

Egy tálba szórjuk, hozzáadunk kihűlt olvasztott vajat, és cukrot.

10. 

rum 3 evőkanál

Összekeverjük, hozzáöntünk rumot, és a tésztát jól kidolgozzuk, majd egy órára a hűtőbe helyezzük.

11. 

Ezután a tésztába beledolgozzuk a grillázst.

12. 

A tésztából henger alakokat formálunk, és 30 darabra vagdaljuk, majd golyókat készítünk belőlük.

13. 

cukrász öntet, csokoládés

Olvasztott csokoládéval díszítjük, és hagyjuk megkeményedni.

14. 

A kemény golyókat papírkosárkákba rakjuk. Hűvös helyen tároljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés