Grillázs golyók
![Grillázs golyók](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001120/img_hu_4x3/grillazs-golyok_00180.jpg)
Nem sütött édesség.
recept,recept fotó,zabpehely,rum,Édességek,Karácsony,Sütés nélküli
Édességek
kategóriak
Édességek Karácsony Sütés nélküli Karácsonyi sütemények Karácsonyi sütés nélküli desszertek
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász öntet, csokoládés | - | ||
kristálycukor | 100 | gramm | |
napraforgó olaj | - | ||
porcukor | 50 | gramm | |
rum | 3 | evőkanál | |
vaj | 150 | gramm | |
zabpehely | 200 | gramm |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001120/small/IMG_9467.jpg)
2.
Karamellt készítünk a cukorból ...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001120/small/IMG_9468.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001120/small/IMG_9469.jpg)
4.
A kemény karamellt egy papírtörlő segítségével megtisztítjuk az olajtól.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001120/small/IMG_9478.jpg)
5.
Majd műanyag zacskóba helyezzük, és egy gyúróhenger segítségével összetörjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001120/small/IMG_9482.jpg)
6.
Ezután kiszórjuk, és a gyúróhenger segítségével még apróbbra törjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001120/small/IMG_9484.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001120/small/IMG_9477.jpg)
8.
Ledaráljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001120/small/IMG_9486.jpg)
9.
vaj 150 gramm • porcukor 50 gramm
Egy tálba szórjuk, hozzáadunk kihűlt olvasztott vajat, és cukrot.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001120/small/IMG_9488.jpg)
10.
rum 3 evőkanál
Összekeverjük, hozzáöntünk rumot, és a tésztát jól kidolgozzuk, majd egy órára a hűtőbe helyezzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001120/small/IMG_9493.jpg)
11.
Ezután a tésztába beledolgozzuk a grillázst.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001120/small/IMG_9494.jpg)
12.
A tésztából henger alakokat formálunk, és 30 darabra vagdaljuk, majd golyókat készítünk belőlük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001120/small/IMG_9500.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001120/small/IMG_9533.jpg)
14.
A kemény golyókat papírkosárkákba rakjuk. Hűvös helyen tároljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001120/small/IMG_9535.jpg)
Jó étvágyat!