RECEPTEK

Gesztenyés kosárkák

Gesztenyés kosárkák

Lágy kosárkák gesztenyés krémmel.

recept,recept fotó,gesztenyepüré, fagyasztott,rum,Kosárkák,Karácsony

Kosárkák

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alacsony zsírtartalmú tej 0,5%200milliliter
csokoládé-
finomliszt150gramm
gesztenyepüré, fagyasztott250gramm
kristálycukor20gramm
kukoricakeményítő25gramm
porcukor125gramm
rum1evőkanál
tyúk tojás1darab
vaj250gramm

 

Recept

1. Gesztenyés töltelék

alacsony zsírtartalmú tej 0,5% 200 milliliter  kristálycukor 20 gramm  kukoricakeményítő 25 gramm

Tejből, cukorból, ételkeményítőből sűrű masszát készítünk, majd hagyjuk kihűlni.

2. 

vaj 150 gramm  porcukor 75 gramm

Vajat cukorral kikeverünk.

3. 

gesztenyepüré, fagyasztott 250 gramm  rum 1 evőkanál

Belekeverünk gesztenyepürét és rumot.

4. 

A krémbe belekeverjük a kihűlt masszát.

5. Linzerkosárkák

finomliszt 150 gramm  vaj 100 gramm  porcukor 50 gramm  tyúk tojás 1 darab

Lisztből, vajból, cukorból és tojásból tésztát gyúrunk.

6. 

A tésztát 30 percre hűtőbe helyezzük.

7. 

A tésztát ezután liszttel meghintett gyúrólapon kb 3-4mm vastagra nyújtjuk. Karikákat vágunk ki, majd azokat belenyomkodjuk a kb 6,5 cm átmérőjű kosárka formákba.

8. 

12-15 percig előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. A megsült meleg kosárkákat kiborítjuk a formákból és hűlni hagyjuk.

9. 

A kosárkákat megtöltjük krémmel.

10. 

csokoládé

Olvasztott csokoládéval díszítjük. Hűvös helyen tároljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit