Gesztenyés kosárkák
Lágy kosárkák gesztenyés krémmel.
recept,recept fotó,gesztenyepüré, fagyasztott,rum,Kosárkák,Karácsony
Kosárkák
Hozzávalók
Hozzávalók
alacsony zsírtartalmú tej 0,5% | 200 | milliliter | |
csokoládé | - | ||
finomliszt | 150 | gramm | |
gesztenyepüré, fagyasztott | 250 | gramm | |
kristálycukor | 20 | gramm | |
kukoricakeményítő | 25 | gramm | |
porcukor | 125 | gramm | |
rum | 1 | evőkanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 250 | gramm |
Recept
1. Gesztenyés töltelék
alacsony zsírtartalmú tej 0,5% 200 milliliter • kristálycukor 20 gramm • kukoricakeményítő 25 gramm
Tejből, cukorból, ételkeményítőből sűrű masszát készítünk, majd hagyjuk kihűlni.
4.
A krémbe belekeverjük a kihűlt masszát.
5. Linzerkosárkák
finomliszt 150 gramm • vaj 100 gramm • porcukor 50 gramm • tyúk tojás 1 darab
Lisztből, vajból, cukorból és tojásból tésztát gyúrunk.
6.
A tésztát 30 percre hűtőbe helyezzük.
7.
A tésztát ezután liszttel meghintett gyúrólapon kb 3-4mm vastagra nyújtjuk. Karikákat vágunk ki, majd azokat belenyomkodjuk a kb 6,5 cm átmérőjű kosárka formákba.
8.
12-15 percig előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. A megsült meleg kosárkákat kiborítjuk a formákból és hűlni hagyjuk.
9.
A kosárkákat megtöltjük krémmel.
Jó étvágyat!