szakacsreceptek.hu

Gesztenyés kosárkák

    

Lágy kosárkák gesztenyés krémmel.

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. Gesztenyés töltelék

alacsony zsírtartalmú tej 0,5% 200 milliliter  kristálycukor 20 gramm  kukoricakeményítő 25 gramm

Tejből, cukorból, ételkeményítőből sűrű masszát készítünk, majd hagyjuk kihűlni.

Gesztenyés töltelék

2. 

vaj 150 gramm  porcukor 75 gramm

Vajat cukorral kikeverünk.

3. 

gesztenyepüré, fagyasztott 250 gramm  rum 1 evőkanál

Belekeverünk gesztenyepürét és rumot.

4. 

A krémbe belekeverjük a kihűlt masszát.

5. Linzerkosárkák

finomliszt 150 gramm  vaj 100 gramm  porcukor 50 gramm  tyúk tojás 1 darab

Lisztből, vajból, cukorból és tojásból tésztát gyúrunk.

Linzerkosárkák

6. 

A tésztát 30 percre hűtőbe helyezzük.

7. 

A tésztát ezután liszttel meghintett gyúrólapon kb 3-4mm vastagra nyújtjuk. Karikákat vágunk ki, majd azokat belenyomkodjuk a kb 6,5 cm átmérőjű kosárka formákba.

8. 

12-15 percig előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. A megsült meleg kosárkákat kiborítjuk a formákból és hűlni hagyjuk.

9. 

A kosárkákat megtöltjük krémmel.

10. 

csokoládé

Olvasztott csokoládéval díszítjük. Hűvös helyen tároljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés