Gesztenyés kosárkák

Lágy kosárkák gesztenyés krémmel.
recept,recept fotó,gesztenyepüré, fagyasztott,rum,Kosárkák,Karácsony
Kosárkák
Hozzávalók
Hozzávalók
alacsony zsírtartalmú tej 0,5% | 200 78 | milliliter kcal | |
csokoládé | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 150 521 | gramm kcal | |
gesztenyepüré, fagyasztott | 250 528 | gramm kcal | |
kristálycukor | 20 81 | gramm kcal | |
kukoricakeményítő | 25 91 | gramm kcal | |
porcukor | 125 485 | gramm kcal | |
rum | 1 36 | evőkanál kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 250 1835 | gramm kcal |
Recept
1. Gesztenyés töltelék
alacsony zsírtartalmú tej 0,5% 200 milliliter • kristálycukor 20 gramm • kukoricakeményítő 25 gramm
Tejből, cukorból, ételkeményítőből sűrű masszát készítünk, majd hagyjuk kihűlni.


4.
A krémbe belekeverjük a kihűlt masszát.

5. Linzerkosárkák
finomliszt 150 gramm • vaj 100 gramm • porcukor 50 gramm • tyúk tojás 1 darab
Lisztből, vajból, cukorból és tojásból tésztát gyúrunk.

6.
A tésztát 30 percre hűtőbe helyezzük.

7.
A tésztát ezután liszttel meghintett gyúrólapon kb 3-4mm vastagra nyújtjuk. Karikákat vágunk ki, majd azokat belenyomkodjuk a kb 6,5 cm átmérőjű kosárka formákba.

8.
12-15 percig előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. A megsült meleg kosárkákat kiborítjuk a formákból és hűlni hagyjuk.

9.
A kosárkákat megtöltjük krémmel.


Jó étvágyat!