szakacsreceptek.hu

Karácsonyi fácskák

    

Színes Karácsonyi cupcakes.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 

1. Gesztenyés muffin

tojássárgája 3 darab  porcukor 60 gramm  tojásfehérje 3 darab

Tojássárgáját cukorral keverünk ki. A fehérjéből kemény habot készítünk.

Gesztenyés muffin

2. 

víz 30 milliliter  gesztenyepüré, fagyasztott 125 gramm

A tojássárgához vizet, és gesztenyepürét keverünk...

3. 

rétesliszt 60 gramm  sütőpor 1 teáskanál

... ezután lisztet sütőporral...

4. 

... és a kemény habot.

5. 

Fagylaltszedő segítségével a tésztát muffin papírkosárkákba rakjuk, amelyeket muffin formákba tesszük.

6. 

15 percig 180°C fokon sütjük.

7. Gesztenyés krém

zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  kukoricakeményítő 20 gramm

Tejből és kukoricakeményítőből sűrű pudingot főzünk.

Gesztenyés krém

8. 

gesztenyepüré, fagyasztott 125 gramm

Hozzáadjuk a gesztenyepürét...

9. 

... jól kikeverjük.

10. 

étkezési zselatin 1 evőkanál  víz 30 milliliter

Vízben zselatint olvasztunk fel, és kicsit felmelegítjük. Elkeverünk benne egy kanállal a krémből és a zselatint beleöntjük a krémbe és elkeverjük. Egy órára hűtőbe helyezzük.

11. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter

Tejszínhabot készítünk és a krémbe keverjük.

12. 

A krémet cukrászzacskóba töltjük...

13. 

cukrász díszítések- színes

... és rétegenként formáljuk a fácskákat a muffin alapra. Színes cukrász díszítést rakunk rá.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés