Karácsonyi fácskák
![Karácsonyi fácskák](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001326/img_hu_4x3/karacsonyi-facskak_00180.jpg)
Színes Karácsonyi cupcakes.
recept,recept fotó,gesztenyepüré, fagyasztott,gesztenyepüré, fagyasztott,habtejszín (30-33%),Muffinok,Karácsony
Muffinok
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász díszítések- színes | - | ||
gesztenyepüré, fagyasztott | 250 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
kukoricakeményítő | 20 | gramm | |
porcukor | 60 | gramm | |
rétesliszt | 60 | gramm | |
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tojásfehérje | 3 | darab | |
tojássárgája | 3 | darab | |
víz | 60 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter | |
étkezési zselatin | 1 | evőkanál |
Recept
1. Gesztenyés muffin
tojássárgája 3 darab • porcukor 60 gramm • tojásfehérje 3 darab
Tojássárgáját cukorral keverünk ki. A fehérjéből kemény habot készítünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001326/small/IMG_4228.jpg)
2.
víz 30 milliliter • gesztenyepüré, fagyasztott 125 gramm
A tojássárgához vizet, és gesztenyepürét keverünk...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001326/small/IMG_4229.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001326/small/IMG_4232.jpg)
4.
... és a kemény habot.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001326/small/IMG_4234.jpg)
5.
Fagylaltszedő segítségével a tésztát muffin papírkosárkákba rakjuk, amelyeket muffin formákba tesszük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001326/small/IMG_4235.jpg)
6.
15 percig 180°C fokon sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001326/small/IMG_4239.jpg)
7. Gesztenyés krém
zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • kukoricakeményítő 20 gramm
Tejből és kukoricakeményítőből sűrű pudingot főzünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001326/small/IMG_4238.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001326/small/IMG_4241.jpg)
9.
... jól kikeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001326/small/IMG_4245.jpg)
10.
étkezési zselatin 1 evőkanál • víz 30 milliliter
Vízben zselatint olvasztunk fel, és kicsit felmelegítjük. Elkeverünk benne egy kanállal a krémből és a zselatint beleöntjük a krémbe és elkeverjük. Egy órára hűtőbe helyezzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001326/small/IMG_4248.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001326/small/IMG_4244.jpg)
12.
A krémet cukrászzacskóba töltjük...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001326/small/IMG_4252.jpg)
13.
... és rétegenként formáljuk a fácskákat a muffin alapra. Színes cukrász díszítést rakunk rá.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001326/small/IMG_4265.jpg)
Jó étvágyat!