Karácsonyi fácskák

Színes Karácsonyi cupcakes.
recept,recept fotó,gesztenyepüré, fagyasztott,gesztenyepüré, fagyasztott,habtejszín (30-33%),Muffinok,Karácsony
Muffinok
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász díszítések- színes | 0 ?? | kcal | |
gesztenyepüré, fagyasztott | 250 528 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 250 778 | milliliter kcal | |
kukoricakeményítő | 20 73 | gramm kcal | |
porcukor | 60 233 | gramm kcal | |
rétesliszt | 60 214 | gramm kcal | |
sütőpor | 1 4 | teáskanál kcal | |
tojásfehérje | 3 51 | darab kcal | |
tojássárgája | 3 171 | darab kcal | |
víz | 60 0 | milliliter kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 96 | milliliter kcal | |
étkezési zselatin | 1 54 | evőkanál kcal |
Recept
1. Gesztenyés muffin
tojássárgája 3 darab • porcukor 60 gramm • tojásfehérje 3 darab
Tojássárgáját cukorral keverünk ki. A fehérjéből kemény habot készítünk.

2.
víz 30 milliliter • gesztenyepüré, fagyasztott 125 gramm
A tojássárgához vizet, és gesztenyepürét keverünk...


4.
... és a kemény habot.

5.
Fagylaltszedő segítségével a tésztát muffin papírkosárkákba rakjuk, amelyeket muffin formákba tesszük.

6.
15 percig 180°C fokon sütjük.

7. Gesztenyés krém
zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • kukoricakeményítő 20 gramm
Tejből és kukoricakeményítőből sűrű pudingot főzünk.


9.
... jól kikeverjük.

10.
étkezési zselatin 1 evőkanál • víz 30 milliliter
Vízben zselatint olvasztunk fel, és kicsit felmelegítjük. Elkeverünk benne egy kanállal a krémből és a zselatint beleöntjük a krémbe és elkeverjük. Egy órára hűtőbe helyezzük.


12.
A krémet cukrászzacskóba töltjük...

13.
... és rétegenként formáljuk a fácskákat a muffin alapra. Színes cukrász díszítést rakunk rá.

Jó étvágyat!