Karácsonyi muffin
Lágy muffinok az ünnepekre.
recept,recept fotó,fahéj, őrölt,sárgabarack lekvár,dió, darált,cukrász öntet, csokoládés,marcipán,Muffinok,Karácsony
Muffinok
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász öntet, csokoládés | 150 | gramm | |
dió, darált | 50 | gramm | |
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
finomliszt | 400 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 50 | milliliter | |
kakaó | 2 | evőkanál | |
kristálycukor | 120 | gramm | |
marcipán | 50 | gramm | |
napraforgó olaj | 100 | milliliter | |
szódabikarbóna | 1 | teáskanál | |
sárgabarack lekvár | 3 | evőkanál | |
sütőpor a mézeskalácsba | 2 | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 | milliliter |
Recept
1.
finomliszt 400 gramm • kristálycukor 120 gramm • kakaó 2 evőkanál • fahéj, őrölt 1 teáskanál • zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • habtejszín (30-33%) 50 milliliter • napraforgó olaj 100 milliliter • tyúk tojás 2 darab • sárgabarack lekvár 3 evőkanál • szódabikarbóna 1 teáskanál • sütőpor a mézeskalácsba 2 teáskanál
Egy tálba lisztet, cukrot, kakaót és fahéjat szórunk. Hozzáöntünk tejet, tejszínt és olajat. Hozzáadunk tojást és lekvárt. Az egészet fakanállal jól összekeverjük majd szórunk még bele szódabirkarbónát és sütőport.
2.
Ezután felverjük a masszát, ideális elektromos habverővel.
4.
A tésztát muffin formákba helyezett papírkosárkákba töltjük - nem egészen tele.
5.
25-30 percig sütjük 180°C-on. A sütőlapot a sütőben a legmagasabb pozícióra tesszük.
6.
cukrász öntet, csokoládés 150 gramm
Sütés után hagyjuk kihűlni, majd kiszedjük a formákból. Vízfürdőben csokoládét olvasztunk. A muffinok tetejét belemártjuk...
7.
... és hűvös helyre rakjuk.
8.
marcipán 50 gramm
A marcipánt ételkeményítővel megszórt gyúrólapon kinyújtjuk. csillagokat vágunk ki belőle, majd hűvös helyen hagyjuk megkeményedni.
9.
A csillagokat lágyan megnedvesítjük vízzel...
10.
... majd a muffinokra ragasztjuk.
11.
Hűvös helyen tároljuk. 3-4 napon belül ajánlatos elfogyasztani.
Jó étvágyat!