Karácsonyi muffin
![Karácsonyi muffin](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001083/img_hu_4x3/karacsonyi-muffin_00180.jpg)
Lágy muffinok az ünnepekre.
recept,recept fotó,fahéj, őrölt,sárgabarack lekvár,dió, darált,cukrász öntet, csokoládés,marcipán,Muffinok,Karácsony
Muffinok
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász öntet, csokoládés | 150 | gramm | |
dió, darált | 50 | gramm | |
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
finomliszt | 400 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 50 | milliliter | |
kakaó | 2 | evőkanál | |
kristálycukor | 120 | gramm | |
marcipán | 50 | gramm | |
napraforgó olaj | 100 | milliliter | |
szódabikarbóna | 1 | teáskanál | |
sárgabarack lekvár | 3 | evőkanál | |
sütőpor a mézeskalácsba | 2 | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 | milliliter |
Recept
1.
finomliszt 400 gramm • kristálycukor 120 gramm • kakaó 2 evőkanál • fahéj, őrölt 1 teáskanál • zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • habtejszín (30-33%) 50 milliliter • napraforgó olaj 100 milliliter • tyúk tojás 2 darab • sárgabarack lekvár 3 evőkanál • szódabikarbóna 1 teáskanál • sütőpor a mézeskalácsba 2 teáskanál
Egy tálba lisztet, cukrot, kakaót és fahéjat szórunk. Hozzáöntünk tejet, tejszínt és olajat. Hozzáadunk tojást és lekvárt. Az egészet fakanállal jól összekeverjük majd szórunk még bele szódabirkarbónát és sütőport.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001083/small/IMG_8464.jpg)
2.
Ezután felverjük a masszát, ideális elektromos habverővel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001083/small/IMG_8466.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001083/small/IMG_8469.jpg)
4.
A tésztát muffin formákba helyezett papírkosárkákba töltjük - nem egészen tele.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001083/small/IMG_8471.jpg)
5.
25-30 percig sütjük 180°C-on. A sütőlapot a sütőben a legmagasabb pozícióra tesszük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001083/small/IMG_8476.jpg)
6.
cukrász öntet, csokoládés 150 gramm
Sütés után hagyjuk kihűlni, majd kiszedjük a formákból. Vízfürdőben csokoládét olvasztunk. A muffinok tetejét belemártjuk...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001083/small/IMG_8481.jpg)
7.
... és hűvös helyre rakjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001083/small/IMG_8483.jpg)
8.
marcipán 50 gramm
A marcipánt ételkeményítővel megszórt gyúrólapon kinyújtjuk. csillagokat vágunk ki belőle, majd hűvös helyen hagyjuk megkeményedni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001083/small/IMG_8488.jpg)
9.
A csillagokat lágyan megnedvesítjük vízzel...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001083/small/IMG_8492.jpg)
10.
... majd a muffinokra ragasztjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001083/small/IMG_8491.jpg)
11.
Hűvös helyen tároljuk. 3-4 napon belül ajánlatos elfogyasztani.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001083/small/IMG_8496.jpg)
Jó étvágyat!