szakacsreceptek.hu

Karácsonyi muffin

    

Lágy muffinok az ünnepekre.

Főzőcske

Adag

14

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 

1. 

finomliszt 400 gramm  kristálycukor 120 gramm  kakaó 2 evőkanál  fahéj, őrölt 1 teáskanál  zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter  habtejszín (30-33%) 50 milliliter  napraforgó olaj 100 milliliter  tyúk tojás 2 darab  sárgabarack lekvár 3 evőkanál  szódabikarbóna 1 teáskanál  sütőpor a mézeskalácsba 2 teáskanál

Egy tálba lisztet, cukrot, kakaót és fahéjat szórunk. Hozzáöntünk tejet, tejszínt és olajat. Hozzáadunk tojást és lekvárt. Az egészet fakanállal jól összekeverjük majd szórunk még bele szódabirkarbónát és sütőport.

2. 

Ezután felverjük a masszát, ideális elektromos habverővel.

3. 

dió, darált 50 gramm

Fakanál segítségével belekeverünk darált diót.

4. 

A tésztát muffin formákba helyezett papírkosárkákba töltjük - nem egészen tele.

5. 

25-30 percig sütjük 180°C-on. A sütőlapot a sütőben a legmagasabb pozícióra tesszük.

6. 

cukrász öntet, csokoládés 150 gramm

Sütés után hagyjuk kihűlni, majd kiszedjük a formákból. Vízfürdőben csokoládét olvasztunk. A muffinok tetejét belemártjuk...

7. 

... és hűvös helyre rakjuk.

8. 

marcipán 50 gramm

A marcipánt ételkeményítővel megszórt gyúrólapon kinyújtjuk. csillagokat vágunk ki belőle, majd hűvös helyen hagyjuk megkeményedni.

9. 

A csillagokat lágyan megnedvesítjük vízzel...

10. 

... majd a muffinokra ragasztjuk.

11. 

Hűvös helyen tároljuk. 3-4 napon belül ajánlatos elfogyasztani.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés