szakacsreceptek.hu

Karácsonyi muffin

Lágy muffinok az ünnepekre.

 

Adag: 14

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 

1. 

finomliszt 400 g  kristálycukor 120 g  kakaó 2 EK  fahéj, őrölt 1 TK  zsírszegény tej 1,5% 300 ml  habtejszín (30-33%) 50 ml  napraforgó olaj 100 ml  tyúk tojás 2 db  sárgabarack lekvár 3 EK  szódabikarbóna 1 TK  sütőpor a mézeskalácsba 2 TK

Egy tálba lisztet, cukrot, kakaót és fahéjat szórunk. Hozzáöntünk tejet, tejszínt és olajat. Hozzáadunk tojást és lekvárt. Az egészet fakanállal jól összekeverjük majd szórunk még bele szódabirkarbónát és sütőport.

2. 

Ezután felverjük a masszát, ideális elektromos habverővel.

3. 

dió, darált 50 g

Fakanál segítségével belekeverünk darált diót.

4. 

A tésztát muffin formákba helyezett papírkosárkákba töltjük - nem egészen tele.

5. 

25-30 percig sütjük 180°C-on. A sütőlapot a sütőben a legmagasabb pozícióra tesszük.

6. 

cukrász öntet, csokoládés 150 g

Sütés után hagyjuk kihűlni, majd kiszedjük a formákból. Vízfürdőben csokoládét olvasztunk. A muffinok tetejét belemártjuk...

7. 

... és hűvös helyre rakjuk.

8. 

marcipán 50 g

A marcipánt ételkeményítővel megszórt gyúrólapon kinyújtjuk. csillagokat vágunk ki belőle, majd hűvös helyen hagyjuk megkeményedni.

9. 

A csillagokat lágyan megnedvesítjük vízzel...

10. 

... majd a muffinokra ragasztjuk.

11. 

Hűvös helyen tároljuk. 3-4 napon belül ajánlatos elfogyasztani.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés