Karácsonyi muffin

Lágy muffinok az ünnepekre.
recept,recept fotó,fahéj, őrölt,sárgabarack lekvár,dió, darált,cukrász öntet, csokoládés,marcipán,Muffinok,Karácsony
Muffinok
Főzőcske
Adag
14
Adag tömege
100 g
Adag energiatartalma
346 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
nagy
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász öntet, csokoládés | 150 881 | gramm kcal | |
dió, darált | 50 337 | gramm kcal | |
fahéj, őrölt | 1 13 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 400 1388 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 50 156 | milliliter kcal | |
kakaó | 2 62 | evőkanál kcal | |
kristálycukor | 120 483 | gramm kcal | |
marcipán | 50 226 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 100 899 | milliliter kcal | |
szódabikarbóna | 1 0 | teáskanál kcal | |
sárgabarack lekvár | 3 59 | evőkanál kcal | |
sütőpor a mézeskalácsba | 2 20 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 144 | milliliter kcal |
Recept
1.
finomliszt 400 gramm • kristálycukor 120 gramm • kakaó 2 evőkanál • fahéj, őrölt 1 teáskanál • zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • habtejszín (30-33%) 50 milliliter • napraforgó olaj 100 milliliter • tyúk tojás 2 darab • sárgabarack lekvár 3 evőkanál • szódabikarbóna 1 teáskanál • sütőpor a mézeskalácsba 2 teáskanál
Egy tálba lisztet, cukrot, kakaót és fahéjat szórunk. Hozzáöntünk tejet, tejszínt és olajat. Hozzáadunk tojást és lekvárt. Az egészet fakanállal jól összekeverjük majd szórunk még bele szódabirkarbónát és sütőport.

2.
Ezután felverjük a masszát, ideális elektromos habverővel.


4.
A tésztát muffin formákba helyezett papírkosárkákba töltjük - nem egészen tele.

5.
25-30 percig sütjük 180°C-on. A sütőlapot a sütőben a legmagasabb pozícióra tesszük.

6.
cukrász öntet, csokoládés 150 gramm
Sütés után hagyjuk kihűlni, majd kiszedjük a formákból. Vízfürdőben csokoládét olvasztunk. A muffinok tetejét belemártjuk...

7.
... és hűvös helyre rakjuk.

8.
marcipán 50 gramm
A marcipánt ételkeményítővel megszórt gyúrólapon kinyújtjuk. csillagokat vágunk ki belőle, majd hűvös helyen hagyjuk megkeményedni.

9.
A csillagokat lágyan megnedvesítjük vízzel...

10.
... majd a muffinokra ragasztjuk.

11.
Hűvös helyen tároljuk. 3-4 napon belül ajánlatos elfogyasztani.

Jó étvágyat!