szakacsreceptek.hu

Mézeskalács rolád tejszínhabbal

    

Ez a sütemény garantáltan a karácsony illatát hozza el otthonába.

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 
fahéj, őrölt1teáskanál
habfixáló2csomag
habtejszín (30-33%)400milliliter
mézeskalács fűszerkeverék1teáskanál
nádcukor4evőkanál
porcukor1evőkanál
porcukor-
rétesliszt4evőkanál
1csipet
sütőpor1teáskanál
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab

1. 

nádcukor 4 evőkanál  tojássárgája 4 darab

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

2. 

tojásfehérje 4 darab   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

3. 

rétesliszt 4 evőkanál  sütőpor 1 teáskanál  fahéj, őrölt 1 teáskanál  mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál

Egy tálba lisztet, sütőport, fahéjat és mézeskalács fűszert szórunk. Összekeverjük.

4. 

A felvert tojásfehérjébe belekeverjük a felvert tojássárgáját.

5. 

Belekeverjük az elkészített lisztet.

6. 

A kész tésztát egy kb. 42x32 cm méretű sütőpapírral bélelt tepsire öntjük.

7. 

10 percig 180°C fokon sütjük.

8. 

A tésztát a sütés után feltekerjük és hűlni hagyjuk. A feltekerésnek köszönhetően jobban megtartja a formáját a krém megtöltése után.

9. 

habtejszín (30-33%) 400 milliliter  habfixáló 2 csomag  porcukor 1 evőkanál

A tejszínhabból, cukorból és fixálóból, kemény habot készítünk.

10. 

A roládot kitekerjük, eltávolítjuk a sütőpapírt, majd egyenletesen rákenjük a tejszínhabot.

11. 

Újra betekerjük és 2 órán át hűvös helyen pihentetjük.

12. 

porcukor

Tálalás előtt megszórjuk porcukorral és felszeleteljük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés