Mézeskalács rolád tejszínhabbal
![Mézeskalács rolád tejszínhabbal](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001774/img_hu_4x3/mezeskalacs-rolad-tejszinhabbal_00180.jpg)
Ez a sütemény garantáltan a karácsony illatát hozza el otthonába.
recept,recept fotó,fahéj, őrölt,mézeskalács fűszerkeverék,habtejszín (30-33%),Roládok,Karácsony
Roládok
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
habfixáló | 2 | csomag | |
habtejszín (30-33%) | 400 | milliliter | |
mézeskalács fűszerkeverék | 1 | teáskanál | |
nádcukor | 4 | evőkanál | |
porcukor | 1 | evőkanál | |
porcukor | - | ||
rétesliszt | 4 | evőkanál | |
só | 1 | csipet | |
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001774/small/IMG_6672.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001774/small/IMG_6679.jpg)
3.
rétesliszt 4 evőkanál • sütőpor 1 teáskanál • fahéj, őrölt 1 teáskanál • mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál
Egy tálba lisztet, sütőport, fahéjat és mézeskalács fűszert szórunk. Összekeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001774/small/IMG_6674.jpg)
4.
A felvert tojásfehérjébe belekeverjük a felvert tojássárgáját.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001774/small/IMG_6680.jpg)
5.
Belekeverjük az elkészített lisztet.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001774/small/IMG_6682.jpg)
6.
A kész tésztát egy kb. 42x32 cm méretű sütőpapírral bélelt tepsire öntjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001774/small/IMG_6686.jpg)
7.
10 percig 180°C fokon sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001774/small/IMG_6688.jpg)
8.
A tésztát a sütés után feltekerjük és hűlni hagyjuk. A feltekerésnek köszönhetően jobban megtartja a formáját a krém megtöltése után.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001774/small/IMG_6689.jpg)
9.
habtejszín (30-33%) 400 milliliter • habfixáló 2 csomag • porcukor 1 evőkanál
A tejszínhabból, cukorból és fixálóból, kemény habot készítünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001774/small/IMG_6693.jpg)
10.
A roládot kitekerjük, eltávolítjuk a sütőpapírt, majd egyenletesen rákenjük a tejszínhabot.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001774/small/IMG_6694.jpg)
11.
Újra betekerjük és 2 órán át hűvös helyen pihentetjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001774/small/IMG_6699.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001774/small/IMG_6706.jpg)
Jó étvágyat!