Mézeskalács rolád tejszínhabbal
Ez a sütemény garantáltan a karácsony illatát hozza el otthonába.
recept,recept fotó,fahéj, őrölt,mézeskalács fűszerkeverék,habtejszín (30-33%),Roládok,Karácsony
Roládok
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
habfixáló | 2 | csomag | |
habtejszín (30-33%) | 400 | milliliter | |
mézeskalács fűszerkeverék | 1 | teáskanál | |
nádcukor | 4 | evőkanál | |
porcukor | 1 | evőkanál | |
porcukor | - | ||
rétesliszt | 4 | evőkanál | |
só | 1 | csipet | |
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab |
Recept
3.
rétesliszt 4 evőkanál • sütőpor 1 teáskanál • fahéj, őrölt 1 teáskanál • mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál
Egy tálba lisztet, sütőport, fahéjat és mézeskalács fűszert szórunk. Összekeverjük.
4.
A felvert tojásfehérjébe belekeverjük a felvert tojássárgáját.
5.
Belekeverjük az elkészített lisztet.
6.
A kész tésztát egy kb. 42x32 cm méretű sütőpapírral bélelt tepsire öntjük.
7.
10 percig 180°C fokon sütjük.
8.
A tésztát a sütés után feltekerjük és hűlni hagyjuk. A feltekerésnek köszönhetően jobban megtartja a formáját a krém megtöltése után.
9.
habtejszín (30-33%) 400 milliliter • habfixáló 2 csomag • porcukor 1 evőkanál
A tejszínhabból, cukorból és fixálóból, kemény habot készítünk.
10.
A roládot kitekerjük, eltávolítjuk a sütőpapírt, majd egyenletesen rákenjük a tejszínhabot.
11.
Újra betekerjük és 2 órán át hűvös helyen pihentetjük.
Jó étvágyat!