Epres cupcakes mascarpone krémmel.

recept,recept fotó,kristálycukor,habtejszín (30-33%),eper,eper,Muffinok,Szezonális receptek
Muffinok
Hozzávalók
Hozzávalók
eper | 250 108 | gramm kcal | |
finomliszt | 100 347 | gramm kcal | |
habfixáló | 5 18 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 150 467 | milliliter kcal | |
kristálycukor | 120 483 | gramm kcal | |
mascarpone | 100 387 | gramm kcal | |
porcukor | 20 78 | gramm kcal | |
rétesliszt | 100 356 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | 1 4 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
vaj | 115 845 | gramm kcal | |
vaníliarúd | 1 ?? | darab kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 70 34 | milliliter kcal |
Recept
1.
vaj 115 gramm • kristálycukor 120 gramm • tyúk tojás 3 darab • vaníliarúd 1 darab
A vajat a cukorral jól összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást és a vaníliát.

2.
finomliszt 100 gramm • rétesliszt 100 gramm • zsírszegény tej 1,5% 70 milliliter • só • sütőpor 1 teáskanál
Egy kisebb tálban lisztet, csipetnyi sót és sütő port keverünk szét. Majd a vajas masszába öntjük, tejet adunk hozzá. Mindent jól összekeverünk.

3.
Sima tésztát készítünk, elektromos kézi habverővel.

4. A tészta töltése
A tésztát muffin kosárkákba töltsük, kb 20 percig sütjük 180 °C.

5. A kém elkészítése
habtejszín (30-33%) 150 milliliter • mascarpone 100 gramm • habfixáló 5 gramm • porcukor 20 gramm
Amíg a tészta megsül elkészítjük a krémet. Tejszínhabot készítünk cukorral.Hozzáadjuk a mascarpone sajtot összekeverjük.


7. Díszítés
eper 100 gramm
A krémet cukrász zacskóba töltsük és így díszítjük az egyes cupcaket és epret rakunk rá.

Jó étvágyat!