szakacsreceptek.hu

Epres cupcakes mascarpone krémmel.

     

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
Eper250gramm
Finomliszt100gramm
Habfixáló5gramm
Habtejszín (30-33%)150milliliter
Kristálycukor120gramm
Mascarpone100gramm
Porcukor20gramm
Rétesliszt100gramm
Sütőpor1teáskanál
Tyúk tojás3darab
Vaj115gramm
Vaníliarúd1darab
Zsírszegény tej 1,5%70milliliter

1. 

vaj 115 g  kristálycukor 120 g  tyúk tojás 3 db  vaníliarúd 1 db

A vajat a cukorral jól összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást és a vaníliát.

2. 

finomliszt 100 g  rétesliszt 100 g  zsírszegény tej 1,5% 70 ml    sütőpor 1 TK

Egy kisebb tálban lisztet, csipetnyi sót és sütő port keverünk szét. Majd a vajas masszába öntjük, tejet adunk hozzá. Mindent jól összekeverünk.

3. 

Sima tésztát készítünk, elektromos kézi habverővel.

4. A tészta töltése

A tésztát muffin kosárkákba töltsük, kb 20 percig sütjük 180 °C.

A tészta töltése

5. A kém elkészítése

habtejszín (30-33%) 150 ml  mascarpone 100 g  habfixáló 5 g  porcukor 20 g

Amíg a tészta megsül elkészítjük a krémet. Tejszínhabot készítünk cukorral.Hozzáadjuk a mascarpone sajtot összekeverjük.

A kém elkészítése

6. 

eper 150 g

Az epret megmossuk és botmixerrel turmixoljuk. Hozzáadjuk a krémhez.

7. Díszítés

eper 100 g

A krémet cukrász zacskóba töltsük és így díszítjük az egyes cupcaket és epret rakunk rá.

Díszítés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés