szakacsreceptek.hu

Epres cupcakes mascarpone krémmel.

    

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
eper250gramm
finomliszt100gramm
habfixáló5gramm
habtejszín (30-33%)150milliliter
kristálycukor120gramm
mascarpone100gramm
porcukor20gramm
rétesliszt100gramm
-
sütőpor1teáskanál
tyúk tojás3darab
vaj115gramm
vaníliarúd1darab
zsírszegény tej 1,5%70milliliter

1. 

vaj 115 gramm  kristálycukor 120 gramm  tyúk tojás 3 darab  vaníliarúd 1 darab

A vajat a cukorral jól összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást és a vaníliát.

2. 

finomliszt 100 gramm  rétesliszt 100 gramm  zsírszegény tej 1,5% 70 milliliter    sütőpor 1 teáskanál

Egy kisebb tálban lisztet, csipetnyi sót és sütő port keverünk szét. Majd a vajas masszába öntjük, tejet adunk hozzá. Mindent jól összekeverünk.

3. 

Sima tésztát készítünk, elektromos kézi habverővel.

4. A tészta töltése

A tésztát muffin kosárkákba töltsük, kb 20 percig sütjük 180 °C.

A tészta töltése

5. A kém elkészítése

habtejszín (30-33%) 150 milliliter  mascarpone 100 gramm  habfixáló 5 gramm  porcukor 20 gramm

Amíg a tészta megsül elkészítjük a krémet. Tejszínhabot készítünk cukorral.Hozzáadjuk a mascarpone sajtot összekeverjük.

A kém elkészítése

6. 

eper 150 gramm

Az epret megmossuk és botmixerrel turmixoljuk. Hozzáadjuk a krémhez.

7. Díszítés

eper 100 gramm

A krémet cukrász zacskóba töltsük és így díszítjük az egyes cupcaket és epret rakunk rá.

Díszítés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés