Epres cupcakes mascarpone krémmel.
recept,recept fotó,kristálycukor,habtejszín (30-33%),eper,eper,Muffinok
Muffinok
Hozzávalók
Hozzávalók
eper | 250 | gramm | |
finomliszt | 100 | gramm | |
habfixáló | 5 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 150 | milliliter | |
kristálycukor | 120 | gramm | |
mascarpone | 100 | gramm | |
porcukor | 20 | gramm | |
rétesliszt | 100 | gramm | |
só | - | ||
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
vaj | 115 | gramm | |
vaníliarúd | 1 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 70 | milliliter |
Recept
1.
vaj 115 gramm • kristálycukor 120 gramm • tyúk tojás 3 darab • vaníliarúd 1 darab
A vajat a cukorral jól összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást és a vaníliát.
2.
finomliszt 100 gramm • rétesliszt 100 gramm • zsírszegény tej 1,5% 70 milliliter • só • sütőpor 1 teáskanál
Egy kisebb tálban lisztet, csipetnyi sót és sütő port keverünk szét. Majd a vajas masszába öntjük, tejet adunk hozzá. Mindent jól összekeverünk.
3.
Sima tésztát készítünk, elektromos kézi habverővel.
4. A tészta töltése
A tésztát muffin kosárkákba töltsük, kb 20 percig sütjük 180 °C.
5. A kém elkészítése
habtejszín (30-33%) 150 milliliter • mascarpone 100 gramm • habfixáló 5 gramm • porcukor 20 gramm
Amíg a tészta megsül elkészítjük a krémet. Tejszínhabot készítünk cukorral.Hozzáadjuk a mascarpone sajtot összekeverjük.
7. Díszítés
eper 100 gramm
A krémet cukrász zacskóba töltsük és így díszítjük az egyes cupcaket és epret rakunk rá.
Jó étvágyat!