RECEPTEK

Adria szelet

Adria szelet

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Kedvenc mogyorós szelet. Nagymamáink is ismerték ezt a finom krémes süteményt, amelyet mi sem tudunk megunni.

recept,recept fotó,kakaó,mogyoró,habtejszín (30-33%),Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

Hozzávalók

Hozzávalók

habtejszín (30-33%)

250

778

milliliter

kcal

kakaó

20

62

gramm

kcal

kukoricakeményítő

25

91

gramm

kcal

mogyoró

100

646

gramm

kcal

napraforgó olaj

30

270

milliliter

kcal

porcukor

160

621

gramm

kcal

rétesliszt

60

214

gramm

kcal

rétesliszt

0

??

kcal

szódabikarbóna

½

0

teáskanál

kcal

1

0

csipet

kcal

tojásfehérje

4

68

darab

kcal

tojássárgája

4

228

darab

kcal

vaj

0

??

kcal

vaj

140

1028

gramm

kcal

vaníliacukor

1

73

csomag

kcal

zsírszegény tej 1,5%

250

120

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

tojássárgája 3 darab  porcukor 60 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük....

2. 

rétesliszt 60 gramm  kakaó 20 gramm  szódabikarbóna ½ teáskanál

A lisztet összekeverjük a kakaóporral és szódabikarbónával (esetleg sütő porral).

A lisztet összekeverjük a kakaóporral és...

3. 

tojásfehérje 4 darab   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk....

4. 

A tojássárgája masszába felváltva hozzá keverjük az elkészített lisztet...

A tojássárgája masszába felváltva hozzá...

5. 

...és a tojás fehérjéből készített habot.

...és a tojás fehérjéből készített habot....

6. 

napraforgó olaj 30 milliliter

A végen hozzáadjuk az olajat.

A végen hozzáadjuk az olajat....

7. 

vaj  rétesliszt

A tésztát egy vajjal kikent és lisztel meghintett kisebb (18x27cm) sütőlapra öntjük.

A tésztát egy vajjal kikent és lisztel...

8. 

12 percig 180°C fokon sütjük.

12 percig 180°C fokon sütjük....

9. 

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  vaníliacukor 1 csomag  kukoricakeményítő 25 gramm  tojássárgája 1 darab

Tejből, pudingporból és kukorica keményítőből pudingot készítünk. Amelyhez hozzáadjuk a tojás sárgáját és hagyjuk felforralni. Hideg vízfürdőben, állandó keverés mellet szoba hőmérsékletre hűtjük.

Tejből, pudingporból és kukorica...

10. 

mogyoró 100 gramm

A mogyorót felaprítjuk és tepsiben szárazon megpirítjuk.

A mogyorót felaprítjuk és tepsiben szárazon...

11. 

A mogyorót a tepsiből kiöntjük és hűlni hagyjuk. A mogyoró egy részét (20 g) félre tesszük a díszítéshez.

A mogyorót a tepsiből kiöntjük és hűlni...

12. 

vaj 140 gramm  porcukor 100 gramm

A szobahőmérsékletű vajat cukorral habosra keverünk.

A szobahőmérsékletű vajat cukorral habosra...

13. 

A pudingkrémet összekeverjük...

A pudingkrémet összekeverjük......

14. 

...és hozzáadjuk a mogyorót.

...és hozzáadjuk a mogyorót....

15. 

A krémet a tésztára kenjük és hűvös helyre tesszük.

A krémet a tésztára kenjük és hűvös helyre...

16. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter

A tejszínből kemény habot készítünk.

A tejszínből kemény habot készítünk....

17. 

A tejszínhabot elkenjük a süteményen.

A tejszínhabot elkenjük a süteményen....

18. 

A sütemény széleit óvatosan le vágjuk. A tetejét mogyoróval díszítjük, és nagyobb vagy kisebb kockákra esetleg téglalap formára szeleteljük.

A sütemény széleit óvatosan le vágjuk. A...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés