Adria szelet
Kedvenc mogyorós szelet. Nagymamáink is ismerték ezt a finom krémes süteményt, amelyet mi sem tudunk megunni.
recept,recept fotó,kakaó,mogyoró,habtejszín (30-33%),Sütemények,Szezonális receptek
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
kakaó | 20 | gramm | |
kukoricakeményítő | 25 | gramm | |
mogyoró | 100 | gramm | |
napraforgó olaj | 30 | milliliter | |
porcukor | 160 | gramm | |
rétesliszt | 60 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
szódabikarbóna | ½ | teáskanál | |
só | 1 | csipet | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
vaj | - | ||
vaj | 140 | gramm | |
vaníliacukor | 1 | csomag | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 | milliliter |
Recept
2.
rétesliszt 60 gramm • kakaó 20 gramm • szódabikarbóna ½ teáskanál
A lisztet összekeverjük a kakaóporral és szódabikarbónával (esetleg sütő porral).
4.
A tojássárgája masszába felváltva hozzá keverjük az elkészített lisztet...
5.
...és a tojás fehérjéből készített habot.
7.
A tésztát egy vajjal kikent és lisztel meghintett kisebb (18x27cm) sütőlapra öntjük.
8.
12 percig 180°C fokon sütjük.
9.
zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • vaníliacukor 1 csomag • kukoricakeményítő 25 gramm • tojássárgája 1 darab
Tejből, pudingporból és kukorica keményítőből pudingot készítünk. Amelyhez hozzáadjuk a tojás sárgáját és hagyjuk felforralni. Hideg vízfürdőben, állandó keverés mellet szoba hőmérsékletre hűtjük.
11.
A mogyorót a tepsiből kiöntjük és hűlni hagyjuk. A mogyoró egy részét (20 g) félre tesszük a díszítéshez.
13.
A pudingkrémet összekeverjük...
14.
...és hozzáadjuk a mogyorót.
15.
A krémet a tésztára kenjük és hűvös helyre tesszük.
17.
A tejszínhabot elkenjük a süteményen.
18.
A sütemény széleit óvatosan le vágjuk. A tetejét mogyoróval díszítjük, és nagyobb vagy kisebb kockákra esetleg téglalap formára szeleteljük.
Jó étvágyat!