Adria szelet

Kedvenc mogyorós szelet. Nagymamáink is ismerték ezt a finom krémes süteményt, amelyet mi sem tudunk megunni.
recept,recept fotó,kakaó,mogyoró,habtejszín (30-33%),Sütemények
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
habtejszín (30-33%) | 250 778 | milliliter kcal | |
kakaó | 20 62 | gramm kcal | |
kukoricakeményítő | 25 91 | gramm kcal | |
mogyoró | 100 646 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 30 270 | milliliter kcal | |
porcukor | 160 621 | gramm kcal | |
rétesliszt | 60 214 | gramm kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
szódabikarbóna | ½ 0 | teáskanál kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
tojásfehérje | 4 68 | darab kcal | |
tojássárgája | 4 228 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
vaj | 140 1028 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 1 73 | csomag kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 120 | milliliter kcal |
Recept

2.
rétesliszt 60 gramm • kakaó 20 gramm • szódabikarbóna ½ teáskanál
A lisztet összekeverjük a kakaóporral és szódabikarbónával (esetleg sütő porral).


4.
A tojássárgája masszába felváltva hozzá keverjük az elkészített lisztet...

5.
...és a tojás fehérjéből készített habot.


7.
A tésztát egy vajjal kikent és lisztel meghintett kisebb (18x27cm) sütőlapra öntjük.

8.
12 percig 180°C fokon sütjük.

9.
zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • vaníliacukor 1 csomag • kukoricakeményítő 25 gramm • tojássárgája 1 darab
Tejből, pudingporból és kukorica keményítőből pudingot készítünk. Amelyhez hozzáadjuk a tojás sárgáját és hagyjuk felforralni. Hideg vízfürdőben, állandó keverés mellet szoba hőmérsékletre hűtjük.


11.
A mogyorót a tepsiből kiöntjük és hűlni hagyjuk. A mogyoró egy részét (20 g) félre tesszük a díszítéshez.

13.
A pudingkrémet összekeverjük...

14.
...és hozzáadjuk a mogyorót.

15.
A krémet a tésztára kenjük és hűvös helyre tesszük.


17.
A tejszínhabot elkenjük a süteményen.

18.
A sütemény széleit óvatosan le vágjuk. A tetejét mogyoróval díszítjük, és nagyobb vagy kisebb kockákra esetleg téglalap formára szeleteljük.

Jó étvágyat!