RECEPTEK

Adria szelet

Adria szelet

Kedvenc mogyorós szelet. Nagymamáink is ismerték ezt a finom krémes süteményt, amelyet mi sem tudunk megunni.

recept,recept fotó,kakaó,mogyoró,habtejszín (30-33%),Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

habtejszín (30-33%)250milliliter
kakaó20gramm
kukoricakeményítő25gramm
mogyoró100gramm
napraforgó olaj30milliliter
porcukor160gramm
rétesliszt60gramm
rétesliszt-
szódabikarbóna½teáskanál
1csipet
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
vaj-
vaj140gramm
vaníliacukor1csomag
zsírszegény tej 1,5%250milliliter

 

Recept

1. 

tojássárgája 3 darab  porcukor 60 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

2. 

rétesliszt 60 gramm  kakaó 20 gramm  szódabikarbóna ½ teáskanál

A lisztet összekeverjük a kakaóporral és szódabikarbónával (esetleg sütő porral).

3. 

tojásfehérje 4 darab   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

4. 

A tojássárgája masszába felváltva hozzá keverjük az elkészített lisztet...

5. 

...és a tojás fehérjéből készített habot.

6. 

napraforgó olaj 30 milliliter

A végen hozzáadjuk az olajat.

7. 

vaj  rétesliszt

A tésztát egy vajjal kikent és lisztel meghintett kisebb (18x27cm) sütőlapra öntjük.

8. 

12 percig 180°C fokon sütjük.

9. 

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  vaníliacukor 1 csomag  kukoricakeményítő 25 gramm  tojássárgája 1 darab

Tejből, pudingporból és kukorica keményítőből pudingot készítünk. Amelyhez hozzáadjuk a tojás sárgáját és hagyjuk felforralni. Hideg vízfürdőben, állandó keverés mellet szoba hőmérsékletre hűtjük.

10. 

mogyoró 100 gramm

A mogyorót felaprítjuk és tepsiben szárazon megpirítjuk.

11. 

A mogyorót a tepsiből kiöntjük és hűlni hagyjuk. A mogyoró egy részét (20 g) félre tesszük a díszítéshez.

12. 

vaj 140 gramm  porcukor 100 gramm

A szobahőmérsékletű vajat cukorral habosra keverünk.

13. 

A pudingkrémet összekeverjük...

14. 

...és hozzáadjuk a mogyorót.

15. 

A krémet a tésztára kenjük és hűvös helyre tesszük.

16. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter

A tejszínből kemény habot készítünk.

17. 

A tejszínhabot elkenjük a süteményen.

18. 

A sütemény széleit óvatosan le vágjuk. A tetejét mogyoróval díszítjük, és nagyobb vagy kisebb kockákra esetleg téglalap formára szeleteljük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés