szakacsreceptek.hu

Adria szelet

Kedvenc mogyorós szelet. Nagymamáink is ismerték ezt a finom krémes süteményt, amelyet mi sem tudunk megunni.

 

Adag: 8

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Habtejszín (30-33%)250milliliter
Kakaó20gramm
Kukoricakeményítő25gramm
Mogyoró100gramm
Napraforgó olaj30milliliter
Porcukor160gramm
Rétesliszt60gramm
Rétesliszt
Szódabikarbóna½teáskanál
1csipet
Tojásfehérje4darab
Tojássárgája4darab
Vaj
Vaj140gramm
Vaníliacukor1csomag
Zsírszegény tej 1,5%250milliliter

1. 

tojássárgája 3 db  porcukor 60 g

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

2. 

rétesliszt 60 g  kakaó 20 g  szódabikarbóna ½ TK

A lisztet összekeverjük a kakaóporral és szódabikarbónával (esetleg sütő porral).

3. 

tojásfehérje 4 db   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

4. 

A tojássárgája masszába felváltva hozzá keverjük az elkészített lisztet...

5. 

...és a tojás fehérjéből készített habot.

6. 

napraforgó olaj 30 ml

A végen hozzáadjuk az olajat.

7. 

vaj  rétesliszt

A tésztát egy vajjal kikent és lisztel meghintett kisebb (18x27cm) sütőlapra öntjük.

8. 

12 percig 180°C fokon sütjük.

9. 

zsírszegény tej 1,5% 250 ml  vaníliacukor 1 cs  kukoricakeményítő 25 g  tojássárgája 1 db

Tejből, pudingporból és kukorica keményítőből pudingot készítünk. Amelyhez hozzáadjuk a tojás sárgáját és hagyjuk felforralni. Hideg vízfürdőben, állandó keverés mellet szoba hőmérsékletre hűtjük.

10. 

mogyoró 100 g

A mogyorót felaprítjuk és tepsiben szárazon megpirítjuk.

11. 

A mogyorót a tepsiből kiöntjük és hűlni hagyjuk. A mogyoró egy részét (20 g) félre tesszük a díszítéshez.

12. 

vaj 140 g  porcukor 100 g

A szobahőmérsékletű vajat cukorral habosra keverünk.

13. 

A pudingkrémet összekeverjük...

14. 

...és hozzáadjuk a mogyorót.

15. 

A krémet a tésztára kenjük és hűvös helyre tesszük.

16. 

habtejszín (30-33%) 250 ml

A tejszínből kemény habot készítünk.

17. 

A tejszínhabot elkenjük a süteményen.

18. 

A sütemény széleit óvatosan le vágjuk. A tetejét mogyoróval díszítjük, és nagyobb vagy kisebb kockákra esetleg téglalap formára szeleteljük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés