Rántott marha golyók

A hús golyókat tálalhatjuk burgonya körettel, de a legfinomabb különféle szószokkal vagy mártásokkal.
recept,recept fotó,marhahús- darálthús,Marhahús
Marhahús
kategóriak
Marhahús ›Hozzávalók
Hozzávalók
Kapor mártás recept | 0 ?? | kcal | |
fehér bors, őrölt | ½ 8 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 50 174 | gramm kcal | |
fokhagyma | 10 11 | gramm kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
marhahús- darálthús | 500 1100 | gramm kcal | |
repceolaj | 0 ?? | kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal |
Recept
1.
hagyma 100 gramm • fokhagyma 10 gramm
A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk. A hagymát apróra vágjuk majd hozzáadjuk a préselt fokhagymát.

2.
marhahús- darálthús 500 gramm • finomliszt 50 gramm • só 1.5 teáskanál • fehér bors, őrölt ½ teáskanál • tyúk tojás 1 darab
Hozzáadjuk a húst, egy kis lisztet, sót, borsot és tojást. Alaposan átkeverjük és közepes méretű golyókat formálunk.


4.
Megfordítjuk és a másik oldaláról is (kb. 10 percig) megpirítjuk.

5.
Kivesszük az olajból, és konyhai papírtörlőre helyezzük, hogy beszívja az olajat.


Jó étvágyat!