"Harasó" diós szelet
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001087/img_hu_4x3/haraso-dios-szelet_00180.jpg)
Egyszerű sütemény teli dióval, csokoládéval az orosz konyha különlegessége. Igazán очень хорошо (ócseny charasó) - nagyon jó.
recept,recept fotó,dió, darált,csokoládé 85%,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
citrom | ½ | darab | |
csokoládé 85% | 100 | gramm | |
dió, darált | 90 | gramm | |
margarin | 1 | teáskanál | |
porcukor | 380 | gramm | |
rétesliszt | 150 | gramm | |
sütőpor | 1 | evőkanál | |
tyúk tojás | 6 | darab | |
vaj | 175 | gramm | |
víz | 3 | evőkanál |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001087/small/IMG_7232.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001087/small/IMG_7233.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001087/small/IMG_7234.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001087/small/IMG_7235.jpg)
5.
Az egészet jól összekeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001087/small/IMG_7237.jpg)
6.
A tészta felét egy kisebb sütőlapra (35x35cm) öntjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001087/small/IMG_7238.jpg)
7.
csokoládé 85% 100 gramm
A tészta tetejére csokoládét öntünk. A receptben a csokit csak egyszerűen rátörjük, és így a sütemény a fogyasztásnál finom ropogós lesz.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001087/small/IMG_7240.jpg)
8.
A csokoládéra ráöntjük a tészta másik felét.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001087/small/IMG_7241.jpg)
9.
Előmelegített sütőben (kb 25 percig sütjük). Azt, hogy meg van-e sülve, egy hurkapálcika segítségével kipróbáljuk. Beleszúrjuk a tésztába, és ha nem ragad rá a tészta, akkor meg van sülve. A süteményt hagyjuk jól lehűlni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001087/small/IMG_7247.jpg)
10. Citromos jeges öntet
porcukor 180 gramm • víz 3 evőkanál • margarin 1 teáskanál • citrom ½ darab
Egy tálkába beleszórjuk a kimért porcukrot. Hozzáadjuk a meleg vizet és a felolvasztott zsiradékot. Hozzáadjuk a citrom levet. Addig keverjük amíg az öntet nem lesz sima és kemény.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001087/small/IMG_7245.jpg)
11.
Az öntettel leöntjük a süteményt, és hideg helyen állni hagyjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001087/small/IMG_7265.jpg)
Jó étvágyat!