szakacsreceptek.hu

"Harasó" diós szelet

Egyszerű sütemény teli dióval, csokoládéval az orosz konyha különlegessége. Igazán очень хорошо (ócseny charasó) - nagyon jó.

 

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Citrom½darab
Csokoládé 85%100gramm
Dió, darált90gramm
Margarin1teáskanál
Porcukor380gramm
Rétesliszt150gramm
Sütőpor1evőkanál
Tyúk tojás6darab
Vaj175gramm
Víz3evőkanál

1. 

tyúk tojás 6 db  porcukor 200 g

A tojást a cukorral összekeverjük.

2. 

vaj 175 g

Hozzáadjuk a kihűlt felolvasztott vajat.

3. 

dió, darált 90 g

Diót szórunk hozzá...

4. 

rétesliszt 150 g  sütőpor 1 EK

... lisztet és sütőport.

5. 

Az egészet jól összekeverjük.

6. 

A tészta felét egy kisebb sütőlapra (35x35cm) öntjük.

7. 

csokoládé 85% 100 g

A tészta tetejére csokoládét öntünk. A receptben a csokit csak egyszerűen rátörjük, és így a sütemény a fogyasztásnál finom ropogós lesz.

8. 

A csokoládéra ráöntjük a tészta másik felét.

9. 

Előmelegített sütőben (kb 25 percig sütjük). Azt, hogy meg van-e sülve, egy hurkapálcika segítségével kipróbáljuk. Beleszúrjuk a tésztába, és ha nem ragad rá a tészta, akkor meg van sülve. A süteményt hagyjuk jól lehűlni.

10. Citromos jeges öntet

porcukor 180 g  víz 3 EK  margarin 1 TK  citrom ½ db

Egy tálkába beleszórjuk a kimért porcukrot. Hozzáadjuk a meleg vizet és a felolvasztott zsiradékot. Hozzáadjuk a citrom levet. Addig keverjük amíg az öntet nem lesz sima és kemény.

Citromos jeges öntet

11. 

Az öntettel leöntjük a süteményt, és hideg helyen állni hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés