"Harasó" diós szelet

Egyszerű sütemény teli dióval, csokoládéval az orosz konyha különlegessége. Igazán очень хорошо (ócseny charasó) - nagyon jó.
recept,recept fotó,dió, darált,csokoládé 85%,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
citrom | ½ ?? | darab kcal | |
csokoládé 85% | 100 600 | gramm kcal | |
dió, darált | 90 607 | gramm kcal | |
margarin | 1 44 | teáskanál kcal | |
porcukor | 380 1475 | gramm kcal | |
rétesliszt | 150 534 | gramm kcal | |
sütőpor | 1 12 | evőkanál kcal | |
tyúk tojás | 6 528 | darab kcal | |
vaj | 175 1285 | gramm kcal | |
víz | 3 0 | evőkanál kcal |
Recept




5.
Az egészet jól összekeverjük.

6.
A tészta felét egy kisebb sütőlapra (35x35cm) öntjük.

7.
csokoládé 85% 100 gramm
A tészta tetejére csokoládét öntünk. A receptben a csokit csak egyszerűen rátörjük, és így a sütemény a fogyasztásnál finom ropogós lesz.

8.
A csokoládéra ráöntjük a tészta másik felét.

9.
Előmelegített sütőben (kb 25 percig sütjük). Azt, hogy meg van-e sülve, egy hurkapálcika segítségével kipróbáljuk. Beleszúrjuk a tésztába, és ha nem ragad rá a tészta, akkor meg van sülve. A süteményt hagyjuk jól lehűlni.

10. Citromos jeges öntet
porcukor 180 gramm • víz 3 evőkanál • margarin 1 teáskanál • citrom ½ darab
Egy tálkába beleszórjuk a kimért porcukrot. Hozzáadjuk a meleg vizet és a felolvasztott zsiradékot. Hozzáadjuk a citrom levet. Addig keverjük amíg az öntet nem lesz sima és kemény.

11.
Az öntettel leöntjük a süteményt, és hideg helyen állni hagyjuk.

Jó étvágyat!