szakacsreceptek.hu

"Harasó" diós szelet

    

Egyszerű sütemény teli dióval, csokoládéval az orosz konyha különlegessége. Igazán очень хорошо (ócseny charasó) - nagyon jó.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

kategóriak:   

 

 
 
citrom½darab
csokoládé 85%100gramm
dió, darált90gramm
margarin1teáskanál
porcukor380gramm
rétesliszt150gramm
sütőpor1evőkanál
tyúk tojás6darab
vaj175gramm
víz3evőkanál

1. 

tyúk tojás 6 darab  porcukor 200 gramm

A tojást a cukorral összekeverjük.

2. 

vaj 175 gramm

Hozzáadjuk a kihűlt felolvasztott vajat.

3. 

dió, darált 90 gramm

Diót szórunk hozzá...

4. 

rétesliszt 150 gramm  sütőpor 1 evőkanál

... lisztet és sütőport.

5. 

Az egészet jól összekeverjük.

6. 

A tészta felét egy kisebb sütőlapra (35x35cm) öntjük.

7. 

csokoládé 85% 100 gramm

A tészta tetejére csokoládét öntünk. A receptben a csokit csak egyszerűen rátörjük, és így a sütemény a fogyasztásnál finom ropogós lesz.

8. 

A csokoládéra ráöntjük a tészta másik felét.

9. 

Előmelegített sütőben (kb 25 percig sütjük). Azt, hogy meg van-e sülve, egy hurkapálcika segítségével kipróbáljuk. Beleszúrjuk a tésztába, és ha nem ragad rá a tészta, akkor meg van sülve. A süteményt hagyjuk jól lehűlni.

10. Citromos jeges öntet

porcukor 180 gramm  víz 3 evőkanál  margarin 1 teáskanál  citrom ½ darab

Egy tálkába beleszórjuk a kimért porcukrot. Hozzáadjuk a meleg vizet és a felolvasztott zsiradékot. Hozzáadjuk a citrom levet. Addig keverjük amíg az öntet nem lesz sima és kemény.

Citromos jeges öntet

11. 

Az öntettel leöntjük a süteményt, és hideg helyen állni hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés