RECEPTEK

Párizsi kifli

Párizsi kifli

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Finom diós sütemény, vajas krémmel töltve és csokoládé bevonattal.

recept,recept fotó,dió, darált,Sütemények,Karácsony

Sütemények

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

cukrász öntet, csokoládés

0

??

kcal

dió, darált

150

1011

gramm

kcal

kakaó

2

62

evőkanál

kcal

kristálycukor

300

1206

gramm

kcal

kristálycukor

8

483

evőkanál

kcal

rétesliszt

3

161

evőkanál

kcal

tojásfehérje

4

68

darab

kcal

tojássárgája

4

228

darab

kcal

vaj

200

1468

gramm

kcal

 

Recept

1. 

tojásfehérje 4 darab  kristálycukor 300 gramm

Gőzfürdőben felverjük a tojásfehérjét cukorral. Sűrű hab jön létre.

Gőzfürdőben felverjük a tojásfehérjét...

2. 

rétesliszt 3 evőkanál  dió, darált 150 gramm

A fehérje habba lisztet, és őrölt diót szórunk.

A fehérje habba lisztet, és őrölt diót...

3. 

Az egészet jól összekeverjük.

Az egészet jól összekeverjük....

4. 

A cukrász zacskót megtöltjük a diós töltelékkel, és a sütőpapírral bélelt sütőlapra kis kifliket formálunk.

A cukrász zacskót megtöltjük a diós...

5. 

Előmelegített sütőben 160°C-on kb 30 percig sütjük a kifliket.

Előmelegített sütőben 160°C-on kb 30 percig...

6. A krém elkészítése

tojássárgája 4 darab  kristálycukor 8 evőkanál  kakaó 2 evőkanál  vaj 200 gramm

Gőzfürdőben kikeverjük a tojássárgáját cukorral, és kakaóval, ameddig a massza be nem sűrűsödik. A kihűlt masszába lassan belekeverünk egy puha vajat.

Gőzfürdőben kikeverjük a tojássárgáját...

7. 

A krémet cukrász zacskó segítségével rányomjuk a kihűlt kiflicskékre.

A krémet cukrász zacskó segítségével...

8. 

cukrász öntet, csokoládés

Kihűlés után csokoládé mázba mártjuk.

Kihűlés után csokoládé mázba mártjuk....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés