Párizsi kifli

Finom diós sütemény, vajas krémmel töltve és csokoládé bevonattal.
recept,recept fotó,dió, darált,Sütemények,Karácsony
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász öntet, csokoládés | 0 ?? | kcal | |
dió, darált | 150 1011 | gramm kcal | |
kakaó | 2 62 | evőkanál kcal | |
kristálycukor | 300 1206 | gramm kcal | |
kristálycukor | 8 483 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 3 161 | evőkanál kcal | |
tojásfehérje | 4 68 | darab kcal | |
tojássárgája | 4 228 | darab kcal | |
vaj | 200 1468 | gramm kcal |
Recept
1.
tojásfehérje 4 darab • kristálycukor 300 gramm
Gőzfürdőben felverjük a tojásfehérjét cukorral. Sűrű hab jön létre.


3.
Az egészet jól összekeverjük.

4.
A cukrász zacskót megtöltjük a diós töltelékkel, és a sütőpapírral bélelt sütőlapra kis kifliket formálunk.

5.
Előmelegített sütőben 160°C-on kb 30 percig sütjük a kifliket.

6. A krém elkészítése
tojássárgája 4 darab • kristálycukor 8 evőkanál • kakaó 2 evőkanál • vaj 200 gramm
Gőzfürdőben kikeverjük a tojássárgáját cukorral, és kakaóval, ameddig a massza be nem sűrűsödik. A kihűlt masszába lassan belekeverünk egy puha vajat.

7.
A krémet cukrász zacskó segítségével rányomjuk a kihűlt kiflicskékre.


Jó étvágyat!