Párizsi kifli
![Párizsi kifli](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000518/img_hu_4x3/parizsi-kifli_00180.jpg)
Finom diós sütemény, vajas krémmel töltve és csokoládé bevonattal.
recept,recept fotó,dió, darált,Sütemények,Karácsony
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász öntet, csokoládés | - | ||
dió, darált | 150 | gramm | |
kakaó | 2 | evőkanál | |
kristálycukor | 300 | gramm | |
kristálycukor | 8 | evőkanál | |
rétesliszt | 3 | evőkanál | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
vaj | 200 | gramm |
Recept
1.
tojásfehérje 4 darab • kristálycukor 300 gramm
Gőzfürdőben felverjük a tojásfehérjét cukorral. Sűrű hab jön létre.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000518/small/IMG_3191w.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000518/small/IMG_3198w.jpg)
3.
Az egészet jól összekeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000518/small/IMG_3200w.jpg)
4.
A cukrász zacskót megtöltjük a diós töltelékkel, és a sütőpapírral bélelt sütőlapra kis kifliket formálunk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000518/small/IMG_3203w.jpg)
5.
Előmelegített sütőben 160°C-on kb 30 percig sütjük a kifliket.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000518/small/IMG_3205w.jpg)
6. A krém elkészítése
tojássárgája 4 darab • kristálycukor 8 evőkanál • kakaó 2 evőkanál • vaj 200 gramm
Gőzfürdőben kikeverjük a tojássárgáját cukorral, és kakaóval, ameddig a massza be nem sűrűsödik. A kihűlt masszába lassan belekeverünk egy puha vajat.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000518/small/IMG_3260w.jpg)
7.
A krémet cukrász zacskó segítségével rányomjuk a kihűlt kiflicskékre.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000518/small/IMG_3258w.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000518/small/IMG_3265_web.jpg)
Jó étvágyat!