szakacsreceptek.hu

Párizsi kifli

    

Finom diós sütemény, vajas krémmel töltve és csokoládé bevonattal.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
cukrász öntet, csokoládés-
dió, darált150gramm
kakaó2evőkanál
kristálycukor300gramm
kristálycukor8evőkanál
rétesliszt3evőkanál
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
vaj200gramm

1. 

tojásfehérje 4 darab  kristálycukor 300 gramm

Gőzfürdőben felverjük a tojásfehérjét cukorral. Sűrű hab jön létre.

2. 

rétesliszt 3 evőkanál  dió, darált 150 gramm

A fehérje habba lisztet, és őrölt diót szórunk.

3. 

Az egészet jól összekeverjük.

4. 

A cukrász zacskót megtöltjük a diós töltelékkel, és a sütőpapírral bélelt sütőlapra kis kifliket formálunk.

5. 

Előmelegített sütőben 160°C-on kb 30 percig sütjük a kifliket.

6. A krém elkészítése

tojássárgája 4 darab  kristálycukor 8 evőkanál  kakaó 2 evőkanál  vaj 200 gramm

Gőzfürdőben kikeverjük a tojássárgáját cukorral, és kakaóval, ameddig a massza be nem sűrűsödik. A kihűlt masszába lassan belekeverünk egy puha vajat.

A krém elkészítése

7. 

A krémet cukrász zacskó segítségével rányomjuk a kihűlt kiflicskékre.

8. 

cukrász öntet, csokoládés

Kihűlés után csokoládé mázba mártjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés