szakacsreceptek.hu

Rénszarvas linzer

Rénszarvas linzer

    

A közkedvelt linzer sütemény egy aranyos karácsonyi motívummal. Tuti biztos, hogy ezek fognak elfogyni leghamarább!

Főzőcske

Adag

25

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

finomliszt 500 gramm  vaj 280 gramm  porcukor 150 gramm    dió, darált 100 gramm  vaníliacukor 8 gramm  sütőpor 1 teáskanál  tojássárgája 2 darab  tyúk tojás 1 darab

A vajat kisebb darabokra vágjuk és egy tálba helyezzük el. Ahogy a vaj megpuhul kicsit hozzáadjuk a lisztet, cukrot, csipetnyi sót, tojássárgákat és egész tojást. Kidolgozzuk a tésztát.

2. 

A tésztát egy órára állni hagyjuk, hűvös helyen.180° C melegítjük fel a sütőt.

3. 

A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk. Karikákat szaggatunk ki belőle.

4. 

15 percig 180°C fokon sütjük.

5. 

sárgabarack dzsem

A megsült karikák felét sárgabarack dzsemmel megkenjük és a másik felével betakarjuk.

6. 

főzőcsokoládé

Apró cukorkával és csokoládéval díszitjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés