Diós kocka

Édes, ropogós, diós kocka fehér habbal. Egy klasszikus édesség által ihletett recept, amely elkészítése nagyon egyszerű.
recept,recept fotó,dió, darált,porcukor,porcukor,porcukor,Aprósütemény,Karácsony,Laktózmentes
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 200 1348 | gramm kcal | |
finomliszt | 20 70 | gramm kcal | |
porcukor | 350 1358 | gramm kcal | |
porcukor | 0 ?? | kcal | |
tojásfehérje | 1 17 | darab kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal |
Recept
1.
finomliszt 20 gramm • dió, darált 200 gramm • porcukor 200 gramm • tyúk tojás 1 darab
Egy tálba szórjuk a lisztet, diót, cukrot és a tojást.

2.
Kidolgozzuk a tésztát...

3.
...hagyjuk 30 percig állni hűvös helyen.

4.
A tésztát megcukrozott gyúrólapon kinyújtjuk kb 5 mm vastagra. Kisebb kockákra vágjuk (3,5x3,5 cm).

5.
A kockákat egy kés segítségével átrakjuk a sütőpapírral bélelt sütőlapra.

6.
tojásfehérje 1 darab • porcukor 150 gramm
A tojásfehérjéből kemény habot készítünk, majd belekeverjük a cukrot.

7.
A habból kis adagot teszünk a kockákra, amely majd kör alakban szétfut.

8.
20 percig 160°C fokon sütjük.

9.
Amikor kihűlt, a sütőlapról átrakjuk egy zárható edénybe, amelybe beletehetünk egy szelet almát is, így a kockák puhábbak lesznek. Más fajta karácsonyi süteménnyel is tárolhatjuk együtt, amelyektől átveszi a nedvességet.

Jó étvágyat!