szakacsreceptek.hu

Csokoládés-diós szelet

    

Kitűnő és egyszerű diós sütemény csokoládé töltelékkel.

Főzőcske

Adag

18

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
cukrász öntet, csokoládés-
dió, darált140gramm
finomliszt6evőkanál
főzőcsokoládé4evőkanál
kakaó2evőkanál
kristálycukor9evőkanál
meggylekvár-
napraforgó olaj2evőkanál
porcukor5evőkanál
sütőpor2teáskanál
tyúk tojás8darab
vaj200gramm
vaníliacukor1csomag
vaníliás puding -por30gramm
zsírszegény tej 1,5%300milliliter

1. A piskóta tészta elkészítése

tyúk tojás 8 darab  kristálycukor 9 evőkanál  vaníliacukor 1 csomag  napraforgó olaj 2 evőkanál  dió, darált 140 gramm  finomliszt 6 evőkanál  sütőpor 2 teáskanál

Tojássárgáját a fehérjétől elkülönítjük. A sárgájához cukrot adunk, és habosra keverjük. Ezután olajat, darált diót, lisztet összekeverve sütőporral keverünk hozzá, majd hozzáadjuk a fehérjéből felvert habot. A tésztát két felé válasszuk, majd mindkét lapot (kisebb 20x25cm) kivajazott liszttel meghintett tepsin sütjük (180-200 °C-on, kb 10 percig).

A piskóta tészta elkészítése

2. 

meggylekvár

A megsült lapokat kiborítjuk, az egyiket lekvárral megkenjük, és hűlni hagyjuk.

3. A krém elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter  vaníliás puding -por 30 gramm

A hideg tej egy részét tálkába öntjük, a többit felforraljuk. A hideg tejbe vanília pudingport keverünk, és folytonos keverés mellett a forró tejbe öntjük. Sűrű pudingot főzünk, majd hűlni hagyjuk.

A krém elkészítése

4. 

vaj 200 gramm  porcukor 5 evőkanál  kakaó 2 evőkanál  főzőcsokoládé 4 evőkanál

A puha vajat és cukrot keverünk össze, lassanként hozzáadjuk a pudingot, kakaót és a olvasztott csokoládét, majd krémesre keverjük.

5. Töltés, díszítés

A krémet a lekváros tésztalapra kenjük, majd letakarjuk a másik tészta lappal. Egy kevés krémet a tetejére is kenünk, majd elegyengetjük.

Töltés, díszítés

6. 

cukrász öntet, csokoládés

Amikor a sütemény kihűlt, leöntjük csokoládé öntettel. Díszíthetjük fehér csokiöntettel is. Szeletelésnél meleg kést használjunk, hogy a csoki ne repedezzen.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés