Rumos szelet
![Rumos szelet](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001188/img_hu_4x3/rumos-szelet_00180.jpg)
Rumos sütemény lágy krémmel és finom csokoládéval a tetején
recept,recept fotó,rum,cukrász öntet, csokoládés,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász öntet, csokoládés | 200 | gramm | |
finomliszt | 150 | gramm | |
kristálycukor | 100 | gramm | |
porcukor | 100 | gramm | |
rum | 50 | milliliter | |
rétesliszt | 100 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
sütőpor | 2 | teáskanál | |
tojásfehérje | 6 | darab | |
tojássárgája | 6 | darab | |
vaj | 300 | gramm | |
vaj | - | ||
vaníliacukor | 25 | gramm | |
vaníliás puding -por | 160 | gramm | |
víz | 50 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 1.5 | liter |
Recept
1. Vajas piskóta
tojássárgája 6 darab • kristálycukor 100 gramm
A tojás sárgáját cukorral habosra keverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001188/small/IMG_2299.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001188/small/IMG_2303.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001188/small/IMG_2297.jpg)
4.
víz 50 milliliter • rétesliszt 100 gramm • finomliszt 150 gramm • sütőpor 2 teáskanál
A sárgájához vizet öntünk, és liszttel összekevert sütőport szórunk hozzá, majd jól elkeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001188/small/IMG_2307.jpg)
5.
Végül belekeverjük a fehérjéből készített krémet.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001188/small/IMG_2308.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001188/small/IMG_2309.jpg)
7.
Előmelegített sütőben 20 percig sütjük kb 180-190°C fokon.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001188/small/IMG_2315.jpg)
8.
rum 50 milliliter
A kihűlt piskótát egy ecset segítségével megkenünk rummal, a legjobb választás a kubai :) A mennyiséget saját ízlésünk szerint válasszuk meg, ha nagyon rumos ízűre szeretnénk készíteni, akkor az adagot a 2-3 szorosára is növelhetjük :)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001188/small/IMG_2330.jpg)
9. Vanília krém
zsírszegény tej 1,5% 1.5 liter • vaníliás puding -por 160 gramm • vaníliacukor 25 gramm
Tejből, vanília cukorból és pudingból sűrű pudingot főzünk, majd hideg vízfürdőben állandó keverés mellett lehűtjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001188/small/IMG_2343.jpg)
11.
A vajat hozzáadjuk a pudinghoz és szobahőmérsékleten habosra keverjük, majd rákenjük a piskótára. Egyenletesen szétkenjük. Rövid időre hűtőben pihentetjük...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001188/small/IMG_2345.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001188/small/IMG_2349.jpg)
13.
A csokoládé mázt rákenjük a sütemény tetejére.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001188/small/IMG_2352.jpg)
14.
Amikor a csokoládé megkeményedik, óvatosan bevágjuk a süteményt és visszahelyezzük a hűtőbe. Ha a csokoládé nagyon kemény, akkor forróvízbe mártogatott késsel vágjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001188/small/IMG_2353.jpg)
15.
Egy kis idő után ha kivesszük a hűtőből, már könnyen fel tudjuk szeletelni a kijelölt vonalak mentén. Tálaláskor díszíthetjük például zöld stévia vagy menta levéllel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001188/small/IMG_2389.jpg)
Jó étvágyat!