RECEPTEK

Rumos szelet

Rumos szelet

Rumos sütemény lágy krémmel és finom csokoládéval a tetején

recept,recept fotó,rum,cukrász öntet, csokoládés,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

cukrász öntet, csokoládés200gramm
finomliszt150gramm
kristálycukor100gramm
porcukor100gramm
rum50milliliter
rétesliszt100gramm
rétesliszt-
sütőpor2teáskanál
tojásfehérje6darab
tojássárgája6darab
vaj300gramm
vaj-
vaníliacukor25gramm
vaníliás puding -por160gramm
víz50milliliter
zsírszegény tej 1,5%1.5liter

 

Recept

1. Vajas piskóta

tojássárgája 6 darab  kristálycukor 100 gramm

A tojás sárgáját cukorral habosra keverjük.

A tojás sárgáját cukorral habosra keverjük....

2. 

vaj 100 gramm

Hozzákeverünk lehűtött olvasztott vajat.

Hozzákeverünk lehűtött olvasztott vajat....

3. 

tojásfehérje 6 darab

A fehérjéből kemény habot készítünk.

A fehérjéből kemény habot készítünk....

4. 

víz 50 milliliter  rétesliszt 100 gramm  finomliszt 150 gramm  sütőpor 2 teáskanál

A sárgájához vizet öntünk, és liszttel összekevert sütőport szórunk hozzá, majd jól elkeverjük.

A sárgájához vizet öntünk, és liszttel...

5. 

Végül belekeverjük a fehérjéből készített krémet.

Végül belekeverjük a fehérjéből készített...

6. 

vaj  rétesliszt

A tésztát kiöntjük kivajazott és liszttel meghintett sütőlapra (35x30cm).

A tésztát kiöntjük kivajazott és liszttel...

7. 

Előmelegített sütőben 20 percig sütjük kb 180-190°C fokon.

Előmelegített sütőben 20 percig sütjük kb...

8. 

rum 50 milliliter

A kihűlt piskótát egy ecset segítségével megkenünk rummal, a legjobb választás a kubai :) A mennyiséget saját ízlésünk szerint válasszuk meg, ha nagyon rumos ízűre szeretnénk készíteni, akkor az adagot a 2-3 szorosára is növelhetjük :)

A kihűlt piskótát egy ecset segítségével...

9. Vanília krém

zsírszegény tej 1,5% 1.5 liter  vaníliás puding -por 160 gramm  vaníliacukor 25 gramm

Tejből, vanília cukorból és pudingból sűrű pudingot főzünk, majd hideg vízfürdőben állandó keverés mellett lehűtjük.

Tejből, vanília cukorból és pudingból sűrű...

10. 

vaj 200 gramm  porcukor 100 gramm

A vajat cukorral keverjük ki.

A vajat cukorral keverjük ki....

11. 

A vajat hozzáadjuk a pudinghoz és szobahőmérsékleten habosra keverjük, majd rákenjük a piskótára. Egyenletesen szétkenjük. Rövid időre hűtőben pihentetjük...

A vajat hozzáadjuk a pudinghoz és...

12. 

cukrász öntet, csokoládés 200 gramm

... és közben felolvasztjuk a csokoládét.

... és közben felolvasztjuk a csokoládét....

13. 

A csokoládé mázt rákenjük a sütemény tetejére.

A csokoládé mázt rákenjük a sütemény...

14. 

Amikor a csokoládé megkeményedik, óvatosan bevágjuk a süteményt és visszahelyezzük a hűtőbe. Ha a csokoládé nagyon kemény, akkor forróvízbe mártogatott késsel vágjuk.

Amikor a csokoládé megkeményedik, óvatosan...

15. 

Egy kis idő után ha kivesszük a hűtőből, már könnyen fel tudjuk szeletelni a kijelölt vonalak mentén. Tálaláskor díszíthetjük például zöld stévia vagy menta levéllel.

Egy kis idő után ha kivesszük a hűtőből,...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés