RECEPTEK

Rumos szelet

Rumos szelet

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Rumos sütemény lágy krémmel és finom csokoládéval a tetején

recept,recept fotó,rum,cukrász öntet, csokoládés,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Sütemények  

Hozzávalók

Hozzávalók

cukrász öntet, csokoládés

200

1174

gramm

kcal

finomliszt

150

521

gramm

kcal

kristálycukor

100

402

gramm

kcal

porcukor

100

388

gramm

kcal

rum

50

120

milliliter

kcal

rétesliszt

100

356

gramm

kcal

rétesliszt

0

??

kcal

sütőpor

2

8

teáskanál

kcal

tojásfehérje

6

101

darab

kcal

tojássárgája

6

342

darab

kcal

vaj

300

2202

gramm

kcal

vaj

0

??

kcal

vaníliacukor

25

91

gramm

kcal

vaníliás puding -por

160

568

gramm

kcal

víz

50

0

milliliter

kcal

zsírszegény tej 1,5%

1.5

720

liter

kcal

 

Recept

1. Vajas piskóta

tojássárgája 6 darab  kristálycukor 100 gramm

A tojás sárgáját cukorral habosra keverjük.

A tojás sárgáját cukorral habosra keverjük....

2. 

vaj 100 gramm

Hozzákeverünk lehűtött olvasztott vajat.

Hozzákeverünk lehűtött olvasztott vajat....

3. 

tojásfehérje 6 darab

A fehérjéből kemény habot készítünk.

A fehérjéből kemény habot készítünk....

4. 

víz 50 milliliter  rétesliszt 100 gramm  finomliszt 150 gramm  sütőpor 2 teáskanál

A sárgájához vizet öntünk, és liszttel összekevert sütőport szórunk hozzá, majd jól elkeverjük.

A sárgájához vizet öntünk, és liszttel...

5. 

Végül belekeverjük a fehérjéből készített krémet.

Végül belekeverjük a fehérjéből készített...

6. 

vaj  rétesliszt

A tésztát kiöntjük kivajazott és liszttel meghintett sütőlapra (35x30cm).

A tésztát kiöntjük kivajazott és liszttel...

7. 

Előmelegített sütőben 20 percig sütjük kb 180-190°C fokon.

Előmelegített sütőben 20 percig sütjük kb...

8. 

rum 50 milliliter

A kihűlt piskótát egy ecset segítségével megkenünk rummal, a legjobb választás a kubai :) A mennyiséget saját ízlésünk szerint válasszuk meg, ha nagyon rumos ízűre szeretnénk készíteni, akkor az adagot a 2-3 szorosára is növelhetjük :)

A kihűlt piskótát egy ecset segítségével...

9. Vanília krém

zsírszegény tej 1,5% 1.5 liter  vaníliás puding -por 160 gramm  vaníliacukor 25 gramm

Tejből, vanília cukorból és pudingból sűrű pudingot főzünk, majd hideg vízfürdőben állandó keverés mellett lehűtjük.

Tejből, vanília cukorból és pudingból sűrű...

10. 

vaj 200 gramm  porcukor 100 gramm

A vajat cukorral keverjük ki.

A vajat cukorral keverjük ki....

11. 

A vajat hozzáadjuk a pudinghoz és szobahőmérsékleten habosra keverjük, majd rákenjük a piskótára. Egyenletesen szétkenjük. Rövid időre hűtőben pihentetjük...

A vajat hozzáadjuk a pudinghoz és...

12. 

cukrász öntet, csokoládés 200 gramm

... és közben felolvasztjuk a csokoládét.

... és közben felolvasztjuk a csokoládét....

13. 

A csokoládé mázt rákenjük a sütemény tetejére.

A csokoládé mázt rákenjük a sütemény...

14. 

Amikor a csokoládé megkeményedik, óvatosan bevágjuk a süteményt és visszahelyezzük a hűtőbe. Ha a csokoládé nagyon kemény, akkor forróvízbe mártogatott késsel vágjuk.

Amikor a csokoládé megkeményedik, óvatosan...

15. 

Egy kis idő után ha kivesszük a hűtőből, már könnyen fel tudjuk szeletelni a kijelölt vonalak mentén. Tálaláskor díszíthetjük például zöld stévia vagy menta levéllel.

Egy kis idő után ha kivesszük a hűtőből,...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés