Rumos szelet

Rumos sütemény lágy krémmel és finom csokoládéval a tetején
recept,recept fotó,rum,cukrász öntet, csokoládés,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
| cukrász öntet, csokoládés | 200 1174  | gramm kcal  | |
| finomliszt | 150 521  | gramm kcal  | |
| kristálycukor | 100 402  | gramm kcal  | |
| porcukor | 100 388  | gramm kcal  | |
| rum | 50 120  | milliliter kcal  | |
| rétesliszt | 100 356  | gramm kcal  | |
| rétesliszt | 0 ??  | kcal  | |
| sütőpor | 2 8  | teáskanál kcal  | |
| tojásfehérje | 6 101  | darab kcal  | |
| tojássárgája | 6 342  | darab kcal  | |
| vaj | 300 2202  | gramm kcal  | |
| vaj | 0 ??  | kcal  | |
| vaníliacukor | 25 91  | gramm kcal  | |
| vaníliás puding -por | 160 568  | gramm kcal  | |
| víz | 50 0  | milliliter kcal  | |
| zsírszegény tej 1,5% | 1.5 720  | liter kcal  | 
Recept
1. Vajas piskóta
tojássárgája 6 darab • kristálycukor 100 gramm
A tojás sárgáját cukorral habosra keverjük.



4.
víz 50 milliliter • rétesliszt 100 gramm • finomliszt 150 gramm • sütőpor 2 teáskanál
A sárgájához vizet öntünk, és liszttel összekevert sütőport szórunk hozzá, majd jól elkeverjük.

5.
Végül belekeverjük a fehérjéből készített krémet.


7.
Előmelegített sütőben 20 percig sütjük kb 180-190°C fokon.

8.
rum 50 milliliter
A kihűlt piskótát egy ecset segítségével megkenünk rummal, a legjobb választás a kubai :) A mennyiséget saját ízlésünk szerint válasszuk meg, ha nagyon rumos ízűre szeretnénk készíteni, akkor az adagot a 2-3 szorosára is növelhetjük :)

9. Vanília krém
zsírszegény tej 1,5% 1.5 liter • vaníliás puding -por 160 gramm • vaníliacukor 25 gramm
Tejből, vanília cukorból és pudingból sűrű pudingot főzünk, majd hideg vízfürdőben állandó keverés mellett lehűtjük.

11.
A vajat hozzáadjuk a pudinghoz és szobahőmérsékleten habosra keverjük, majd rákenjük a piskótára. Egyenletesen szétkenjük. Rövid időre hűtőben pihentetjük...


13.
A csokoládé mázt rákenjük a sütemény tetejére.

14.
Amikor a csokoládé megkeményedik, óvatosan bevágjuk a süteményt és visszahelyezzük a hűtőbe. Ha a csokoládé nagyon kemény, akkor forróvízbe mártogatott késsel vágjuk.

15.
Egy kis idő után ha kivesszük a hűtőből, már könnyen fel tudjuk szeletelni a kijelölt vonalak mentén. Tálaláskor díszíthetjük például zöld stévia vagy menta levéllel.

Jó étvágyat!























