szakacsreceptek.hu

Rumos szelet

Rumos sütemény lágy krémmel és finom csokoládéval a tetején

 

Adag: 20

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Cukrász öntet, csokoládés200gramm
Finomliszt150gramm
Kristálycukor100gramm
Porcukor100gramm
Rum50milliliter
Rétesliszt100gramm
Rétesliszt
Sütőpor2teáskanál
Tojásfehérje6darab
Tojássárgája6darab
Vaj300gramm
Vaj
Vaníliacukor25gramm
Vaníliás puding -por160gramm
Víz50milliliter
Zsírszegény tej 1,5%1.5liter

1. Vajas piskóta

tojássárgája 6 db  kristálycukor 100 g

A tojás sárgáját cukorral habosra keverjük.

Vajas piskóta

2. 

vaj 100 g

Hozzákeverünk lehűtött olvasztott vajat.

3. 

tojásfehérje 6 db

A fehérjéből kemény habot készítünk.

4. 

víz 50 ml  rétesliszt 100 g  finomliszt 150 g  sütőpor 2 TK

A sárgájához vizet öntünk, és liszttel összekevert sütőport szórunk hozzá, majd jól elkeverjük.

5. 

Végül belekeverjük a fehérjéből készített krémet.

6. 

vaj  rétesliszt

A tésztát kiöntjük kivajazott és liszttel meghintett sütőlapra (35x30cm).

7. 

Előmelegített sütőben 20 percig sütjük kb 180-190°C fokon.

8. 

rum 50 ml

A kihűlt piskótát egy ecset segítségével megkenünk rummal, a legjobb választás a kubai :) A mennyiséget saját ízlésünk szerint válasszuk meg, ha nagyon rumos ízűre szeretnénk készíteni, akkor az adagot a 2-3 szorosára is növelhetjük :)

9. Vanília krém

zsírszegény tej 1,5% 1.5 l  vaníliás puding -por 160 g  vaníliacukor 25 g

Tejből, vanília cukorból és pudingból sűrű pudingot főzünk, majd hideg vízfürdőben állandó keverés mellett lehűtjük.

Vanília krém

10. 

vaj 200 g  porcukor 100 g

A vajat cukorral keverjük ki.

11. 

A vajat hozzáadjuk a pudinghoz és szobahőmérsékleten habosra keverjük, majd rákenjük a piskótára. Egyenletesen szétkenjük. Rövid időre hűtőben pihentetjük...

12. 

cukrász öntet, csokoládés 200 g

... és közben felolvasztjuk a csokoládét.

13. 

A csokoládé mázt rákenjük a sütemény tetejére.

14. 

Amikor a csokoládé megkeményedik, óvatosan bevágjuk a süteményt és visszahelyezzük a hűtőbe. Ha a csokoládé nagyon kemény, akkor forróvízbe mártogatott késsel vágjuk.

15. 

Egy kis idő után ha kivesszük a hűtőből, már könnyen fel tudjuk szeletelni a kijelölt vonalak mentén. Tálaláskor díszíthetjük például zöld stévia vagy menta levéllel.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés