szakacsreceptek.hu

Lágy banános-epres muffin

    

Muffin teli banánnal és eperrel.

Főzőcske

Adag

17

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
banán1darab
citromhéj2teáskanál
darált dió, mix100gramm
eper100gramm
porcukor100gramm
rétesliszt2evőkanál
tyúk tojás5darab
vaníliacukor15gramm
zsemlemorzsa2evőkanál

1. 

tyúk tojás 5 darab  porcukor 100 gramm  vaníliacukor 15 gramm

Tojássárgáját porcukorral és vanília cukorral jól kikeverjük.

2. 

darált dió, mix 100 gramm  citromhéj 2 teáskanál  rétesliszt 2 evőkanál  zsemlemorzsa 2 evőkanál

Hozzáadjuk az őrölt diót (mandulát, mogyorót), reszelt citrom héjat, zsemlemorzsát és a félgrízes lisztet, majd jól összekeverjük.

3. 

A tésztához hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert lágy habot.

4. 

banán 1 darab  eper 100 gramm

A muffin sütőlapot kibéleljük papírkosárkákkal és megtöltjük tésztával. Minden adag tésztába beleteszünk banán és eper darabokat, úgy hogy ellepje a tészta. Sütőben 180° C kb 20 percig sütjük. A megsült muffinokat megszórjuk porcukorral és a tetejét eper darabokkal díszítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés