Lágy banános-epres muffin
Muffin teli banánnal és eperrel.
recept,recept fotó,banán,eper,Muffinok,Laktózmentes
Muffinok
Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 1 | darab | |
citromhéj | 2 | teáskanál | |
darált dió, mix | 100 | gramm | |
eper | 100 | gramm | |
porcukor | 100 | gramm | |
rétesliszt | 2 | evőkanál | |
tyúk tojás | 5 | darab | |
vaníliacukor | 15 | gramm | |
zsemlemorzsa | 2 | evőkanál |
Recept
1.
tyúk tojás 5 darab • porcukor 100 gramm • vaníliacukor 15 gramm
Tojássárgáját porcukorral és vanília cukorral jól kikeverjük.
2.
darált dió, mix 100 gramm • citromhéj 2 teáskanál • rétesliszt 2 evőkanál • zsemlemorzsa 2 evőkanál
Hozzáadjuk az őrölt diót (mandulát, mogyorót), reszelt citrom héjat, zsemlemorzsát és a félgrízes lisztet, majd jól összekeverjük.
3.
A tésztához hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert lágy habot.
4.
banán 1 darab • eper 100 gramm
A muffin sütőlapot kibéleljük papírkosárkákkal és megtöltjük tésztával. Minden adag tésztába beleteszünk banán és eper darabokat, úgy hogy ellepje a tészta. Sütőben 180° C kb 20 percig sütjük. A megsült muffinokat megszórjuk porcukorral és a tetejét eper darabokkal díszítjük.
Jó étvágyat!