szakacsreceptek.hu

Lágy banános-epres muffin

    

Muffin teli banánnal és eperrel.

Főzőcske

Adag

17

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:    

 

 
 
banán1darab
citromhéj2teáskanál
darált dió, mix100gramm
eper100gramm
porcukor100gramm
rétesliszt2evőkanál
tyúk tojás5darab
vaníliacukor15gramm
zsemlemorzsa2evőkanál

1. 

tyúk tojás 5 darab  porcukor 100 gramm  vaníliacukor 15 gramm

Tojássárgáját porcukorral és vanília cukorral jól kikeverjük.

2. 

darált dió, mix 100 gramm  citromhéj 2 teáskanál  rétesliszt 2 evőkanál  zsemlemorzsa 2 evőkanál

Hozzáadjuk az őrölt diót (mandulát, mogyorót), reszelt citrom héjat, zsemlemorzsát és a félgrízes lisztet, majd jól összekeverjük.

3. 

A tésztához hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert lágy habot.

4. 

banán 1 darab  eper 100 gramm

A muffin sütőlapot kibéleljük papírkosárkákkal és megtöltjük tésztával. Minden adag tésztába beleteszünk banán és eper darabokat, úgy hogy ellepje a tészta. Sütőben 180° C kb 20 percig sütjük. A megsült muffinokat megszórjuk porcukorral és a tetejét eper darabokkal díszítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés