szakacsreceptek.hu

Lágy banános-epres muffin

Muffin teli banánnal és eperrel.

 

Adag: 17

Az elkészítés ideje: 40 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Banán1darab
Citromhéj2teáskanál
Darált dió, mix100gramm
Eper100gramm
Porcukor100gramm
Rétesliszt2evőkanál
Tyúk tojás5darab
Vaníliacukor15gramm
Zsemlemorzsa2evőkanál

1. 

tyúk tojás 5 db  porcukor 100 g  vaníliacukor 15 g

Tojássárgáját porcukorral és vanília cukorral jól kikeverjük.

2. 

darált dió, mix 100 g  citromhéj 2 TK  rétesliszt 2 EK  zsemlemorzsa 2 EK

Hozzáadjuk az őrölt diót (mandulát, mogyorót), reszelt citrom héjat, zsemlemorzsát és a félgrízes lisztet, majd jól összekeverjük.

3. 

A tésztához hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert lágy habot.

4. 

banán 1 db  eper 100 g

A muffin sütőlapot kibéleljük papírkosárkákkal és megtöltjük tésztával. Minden adag tésztába beleteszünk banán és eper darabokat, úgy hogy ellepje a tészta. Sütőben 180° C kb 20 percig sütjük. A megsült muffinokat megszórjuk porcukorral és a tetejét eper darabokkal díszítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés