Lágy banános-epres muffin

Muffin teli banánnal és eperrel.
recept,recept fotó,banán,eper,Muffinok,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Muffinok
Főzőcske
Adag
17
Adag tömege
45 g
Adag energiatartalma
111 kcal
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 1 86 | darab kcal | |
citromhéj | 2 8 | teáskanál kcal | |
darált dió, mix | 100 650 | gramm kcal | |
eper | 100 43 | gramm kcal | |
porcukor | 100 388 | gramm kcal | |
rétesliszt | 2 107 | evőkanál kcal | |
tyúk tojás | 5 440 | darab kcal | |
vaníliacukor | 15 55 | gramm kcal | |
zsemlemorzsa | 2 112 | evőkanál kcal |
Recept
1.
tyúk tojás 5 darab • porcukor 100 gramm • vaníliacukor 15 gramm
Tojássárgáját porcukorral és vanília cukorral jól kikeverjük.

2.
darált dió, mix 100 gramm • citromhéj 2 teáskanál • rétesliszt 2 evőkanál • zsemlemorzsa 2 evőkanál
Hozzáadjuk az őrölt diót (mandulát, mogyorót), reszelt citrom héjat, zsemlemorzsát és a félgrízes lisztet, majd jól összekeverjük.

3.
A tésztához hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert lágy habot.

4.
banán 1 darab • eper 100 gramm
A muffin sütőlapot kibéleljük papírkosárkákkal és megtöltjük tésztával. Minden adag tésztába beleteszünk banán és eper darabokat, úgy hogy ellepje a tészta. Sütőben 180° C kb 20 percig sütjük. A megsült muffinokat megszórjuk porcukorral és a tetejét eper darabokkal díszítjük.

Jó étvágyat!