RECEPTEK

Cseresznyés torta

Cseresznyés torta

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Lágy nyári torta, teli finom cseresznyével.

recept,recept fotó,cseresznye,cseresznye,túró, sima,lágy,habtejszín (30-33%),Torták

Torták

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

nagy

Hozzávalók

Hozzávalók

cseresznye

250

163

gramm

kcal

cseresznye

4

??

darab

kcal

habfixáló

2

??

csomag

kcal

habtejszín (30-33%)

500

1555

milliliter

kcal

kristálycukor

150

603

gramm

kcal

mogyorós csokoládékrém

3

257

evőkanál

kcal

porcukor

0

??

kcal

rétesliszt

0

??

kcal

rétesliszt

250

890

gramm

kcal

sütőpor

8

6

gramm

kcal

tojásfehérje

3

51

darab

kcal

tojássárgája

3

171

darab

kcal

túró, sima,lágy

500

595

gramm

kcal

vaj

125

918

gramm

kcal

vaj

0

??

kcal

vaníliacukor

10

37

gramm

kcal

zsírszegény tej 1,5%

125

60

milliliter

kcal

 

Recept

1. Piskóta

vaj  rétesliszt  cseresznye 250 gramm  vaj 125 gramm  vaníliacukor 10 gramm  kristálycukor 150 gramm  tojássárgája 3 darab  rétesliszt 250 gramm  sütőpor 8 gramm  zsírszegény tej 1,5% 125 milliliter  tojásfehérje 3 darab

A tortaformát vajjal kikenjük és meghintjük liszttel. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk és félbevágjuk. A vajat a cukrot és a vanília cukrot jól összekeverjük. Belekeverjük a tojássárgáját. Egy másik tálba összekeverünk lisztet, sütőport, tejet és tojásfehérjét. Végül beledolgozzuk a vajas masszát.

A tortaformát vajjal kikenjük és meghintjük...

2. 

Az elkészített formába beleöntjük a tészta felét, majd ráhelyezzük a cseresznyék felét.

Az elkészített formába beleöntjük a tészta...

3. 

mogyorós csokoládékrém 3 evőkanál

A tészta másik felébe belekeverjük a mogyorós-csokoládés krémet.

A tészta másik felébe belekeverjük a...

4. 

Az így elkészített tészta másik felét beleöntjük a formába a cseresznyére. Majd a maradék cseresznyét rárakjuk a tetejére.

Az így elkészített tészta másik felét...

5. 

Előmelegített sütőben 180°C-on egy óráig sütjük. Egy hurkapálcika segítségével megnézzük, hogy a tészta megsült e. Beleszúrjuk a tésztába, és amennyiben a pálcikára nem ragad a tészta, úgy már meg van sülve.

Előmelegített sütőben 180°C-on egy óráig...

6. Túrós-tejszínes töltelék

túró, sima,lágy 500 gramm  porcukor  habtejszín (30-33%) 500 milliliter  habfixáló 2 csomag

A túrót cukorral összekeverünk. Tejszínből és fixálóból kemény habot készítünk. Mindkét masszát összekeverjük, majd a hűtőben tároljuk, amíg a piskóta kihűl.

A túrót cukorral összekeverünk. Tejszínből...

7. 

A piskótát kihűlés után félbevágjuk.

A piskótát kihűlés után félbevágjuk....

8. 

A töltelék egy részét cukrászzacskóba helyezzük, a többit pedig egyenletesen rákenjük az alsó tortalapra.

A töltelék egy részét cukrászzacskóba...

9. 

Majd a töltelékre ráhelyezzük a felső piskótát. Gyengén rányomjuk, és nagyobb szeletekre vágjuk.

Majd a töltelékre ráhelyezzük a felső...

10. 

A szeleteket a cukrászzacskó segítségével díszítjük.

A szeleteket a cukrászzacskó segítségével...

11. 

cseresznye 4 darab

Majd minden szeletre még ráhelyezünk egy fél cseresznyét. A tortát tálalásig hűtőben tároljuk.

Majd minden szeletre még ráhelyezünk egy fél...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés