szakacsreceptek.hu

Cseresznyés torta

     

Lágy nyári torta, teli finom cseresznyével.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:   

 

 
 

1. Piskóta

vaj  rétesliszt  cseresznye 250 g  vaj 125 g  vaníliacukor 10 g  kristálycukor 150 g  tojássárgája 3 db  rétesliszt 250 g  sütőpor 8 g  zsírszegény tej 1,5% 125 ml  tojásfehérje 3 db

A tortaformát vajjal kikenjük és meghintjük liszttel. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk és félbevágjuk. A vajat a cukrot és a vanília cukrot jól összekeverjük. Belekeverjük a tojássárgáját. Egy másik tálba összekeverünk lisztet, sütőport, tejet és tojásfehérjét. Végül beledolgozzuk a vajas masszát.

Piskóta

2. 

Az elkészített formába beleöntjük a tészta felét, majd ráhelyezzük a cseresznyék felét.

3. 

mogyorós csokoládékrém 3 EK

A tészta másik felébe belekeverjük a mogyorós-csokoládés krémet.

4. 

Az így elkészített tészta másik felét beleöntjük a formába a cseresznyére. Majd a maradék cseresznyét rárakjuk a tetejére.

5. 

Előmelegített sütőben 180°C-on egy óráig sütjük. Egy hurkapálcika segítségével megnézzük, hogy a tészta megsült e. Beleszúrjuk a tésztába, és amennyiben a pálcikára nem ragad a tészta, úgy már meg van sülve.

6. Túrós-tejszínes töltelék

túró, sima,lágy 500 g  porcukor  habtejszín (30-33%) 500 ml  habfixáló 2 cs

A túrót cukorral összekeverünk. Tejszínből és fixálóból kemény habot készítünk. Mindkét masszát összekeverjük, majd a hűtőben tároljuk, amíg a piskóta kihűl.

Túrós-tejszínes töltelék

7. 

A piskótát kihűlés után félbevágjuk.

8. 

A töltelék egy részét cukrászzacskóba helyezzük, a többit pedig egyenletesen rákenjük az alsó tortalapra.

9. 

Majd a töltelékre ráhelyezzük a felső piskótát. Gyengén rányomjuk, és nagyobb szeletekre vágjuk.

10. 

A szeleteket a cukrászzacskó segítségével díszítjük.

11. 

cseresznye 4 db

Majd minden szeletre még ráhelyezünk egy fél cseresznyét. A tortát tálalásig hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés