Túrós-meggyes szelet

Közkedvelt Bolero szelet finom édes párisi krémmel,teli meggyel és túróval.
recept,recept fotó,Párizsi krém csokoládéval,meggykompót,túró, sima,lágy,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
Párizsi krém csokoládéval recept | 0 ?? | kcal | |
csokoládé 85% | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 40 139 | gramm kcal | |
kakaó | 1 31 | evőkanál kcal | |
kristálycukor | 50 201 | gramm kcal | |
kukoricakeményítő | 70 253 | gramm kcal | |
meggykompót | 680 524 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 4 540 | evőkanál kcal | |
porcukor | 120 466 | gramm kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
rétesliszt | 40 143 | gramm kcal | |
szódabikarbóna | 1 0 | teáskanál kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
tojásfehérje | 4 68 | darab kcal | |
tojássárgája | 4 228 | darab kcal | |
túró, sima,lágy | 500 595 | gramm kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
vaníliacukor | 20 73 | gramm kcal | |
víz | 4 0 | evőkanál kcal |
Recept


3.
víz 4 evőkanál • napraforgó olaj 4 evőkanál • rétesliszt 40 gramm • finomliszt 40 gramm • szódabikarbóna 1 teáskanál
Az alapanyagokat hozzákeverjük a tojás sárgájához.

4.
Hozzáadjuk a tojásfehérjéből készült habot...


6.
A tésztát egy vajjal kikent és lisztel meghintet sütő formába (25x25 cm) öntjük.

7.
15 percig 180°C fokon sütjük.

8.
meggykompót 680 gramm • kristálycukor 50 gramm
A meggy befőttet kimagozzuk (350g) és együtt a befőtt levének egy részével egy lábasba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk.

9.
kukoricakeményítő 70 gramm
A maradék lében kukorica keményítőt keverünk el és hozzáadjuk a meggyhez.Addig főzzük amíg sűrű nem lesz.

10.
Hideg vízfürdőben lehűtjük.

11.
túró, sima,lágy 500 gramm • porcukor 40 gramm • vaníliacukor 20 gramm
A túrót összekeverjük a porcukorral és a vanília cukorral.

12.
Az így elkészített túrót rákenjük a megsült lapra.

13.
A túró tetejére rákenjük az elkészített meggyet és a süteményt egy fél órára el helyezzük a hűtőbe.

14.
Párizsi krém csokoládéval recept
Az adott recept szerint elkészítjük a krémet. A krém elkészítéséhez elég lesz felhasználni a receptben megadot alapanyagok felét.

15.
A krémet rá kenjük a meggyre...


17.
Hűvös helyen hagyjuk és utána felszeleteljük. A sütemény jobban szeletelődik ha egy kicsit kemény, de a fogyasztás előtt 20 perccel érdemes ki venni a hidegről- a krém így finomabb és lágyabb lesz.

Jó étvágyat!