RECEPTEK

Túrós-meggyes szelet

Túrós-meggyes szelet

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Közkedvelt Bolero szelet finom édes párisi krémmel,teli meggyel és túróval.

recept,recept fotó,Párizsi krém csokoládéval,meggykompót,túró, sima,lágy,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Sütemények  

Hozzávalók

Hozzávalók

Párizsi krém csokoládéval recept

0

??

kcal

csokoládé 85%

0

??

kcal

finomliszt

40

139

gramm

kcal

kakaó

1

31

evőkanál

kcal

kristálycukor

50

201

gramm

kcal

kukoricakeményítő

70

253

gramm

kcal

meggykompót

680

524

gramm

kcal

napraforgó olaj

4

540

evőkanál

kcal

porcukor

120

466

gramm

kcal

rétesliszt

0

??

kcal

rétesliszt

40

143

gramm

kcal

szódabikarbóna

1

0

teáskanál

kcal

1

0

csipet

kcal

tojásfehérje

4

68

darab

kcal

tojássárgája

4

228

darab

kcal

túró, sima,lágy

500

595

gramm

kcal

vaj

0

??

kcal

vaníliacukor

20

73

gramm

kcal

víz

4

0

evőkanál

kcal

 

Recept

1. 

tojássárgája 4 darab  porcukor 80 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük....

2. 

tojásfehérje 4 darab   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk....

3. 

víz 4 evőkanál  napraforgó olaj 4 evőkanál  rétesliszt 40 gramm  finomliszt 40 gramm  szódabikarbóna 1 teáskanál

Az alapanyagokat hozzákeverjük a tojás sárgájához.

Az alapanyagokat hozzákeverjük a tojás...

4. 

Hozzáadjuk a tojásfehérjéből készült habot...

Hozzáadjuk a tojásfehérjéből készült...

5. 

kakaó 1 evőkanál

...és a kakaóport. Óvatosan összekeverjük.

...és a kakaóport. Óvatosan összekeverjük....

6. 

vaj  rétesliszt

A tésztát egy vajjal kikent és lisztel meghintet sütő formába (25x25 cm) öntjük.

A tésztát egy vajjal kikent és lisztel...

7. 

15 percig 180°C fokon sütjük.

15 percig 180°C fokon sütjük....

8. 

meggykompót 680 gramm  kristálycukor 50 gramm

A meggy befőttet kimagozzuk (350g) és együtt a befőtt levének egy részével egy lábasba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk.

A meggy befőttet kimagozzuk (350g) és együtt a...

9. 

kukoricakeményítő 70 gramm

A maradék lében kukorica keményítőt keverünk el és hozzáadjuk a meggyhez.Addig főzzük amíg sűrű nem lesz.

A maradék lében kukorica keményítőt keverünk...

10. 

Hideg vízfürdőben lehűtjük.

Hideg vízfürdőben lehűtjük....

11. 

túró, sima,lágy 500 gramm  porcukor 40 gramm  vaníliacukor 20 gramm

A túrót összekeverjük a porcukorral és a vanília cukorral.

A túrót összekeverjük a porcukorral és a ...

12. 

Az így elkészített túrót rákenjük a megsült lapra.

Az így elkészített túrót rákenjük a...

13. 

A túró tetejére rákenjük az elkészített meggyet és a süteményt egy fél órára el helyezzük a hűtőbe.

A túró tetejére rákenjük az elkészített...

14. 

Párizsi krém csokoládéval recept

Az adott recept szerint elkészítjük a krémet. A krém elkészítéséhez elég lesz felhasználni a receptben megadot alapanyagok felét.

Az adott recept szerint elkészítjük a krémet. ...

15. 

A krémet rá kenjük a meggyre...

A krémet rá kenjük a meggyre......

16. 

csokoládé 85%

...és csokoládé reszelékkel megszórjuk.

...és csokoládé reszelékkel megszórjuk....

17. 

Hűvös helyen hagyjuk és utána felszeleteljük. A sütemény jobban szeletelődik ha egy kicsit kemény, de a fogyasztás előtt 20 perccel érdemes ki venni a hidegről- a krém így finomabb és lágyabb lesz.

Hűvös helyen hagyjuk és utána felszeleteljük....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés