RECEPTEK

Túrós-meggyes szelet

Túrós-meggyes szelet

Közkedvelt Bolero szelet finom édes párisi krémmel,teli meggyel és túróval.

recept,recept fotó,Párizsi krém csokoládéval,meggykompót,túró, sima,lágy,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Párizsi krém csokoládéval recept-
csokoládé 85%-
finomliszt40gramm
kakaó1evőkanál
kristálycukor50gramm
kukoricakeményítő70gramm
meggykompót680gramm
napraforgó olaj4evőkanál
porcukor120gramm
rétesliszt-
rétesliszt40gramm
szódabikarbóna1teáskanál
1csipet
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
túró, sima,lágy500gramm
vaj-
vaníliacukor20gramm
víz4evőkanál

 

Recept

1. 

tojássárgája 4 darab  porcukor 80 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

2. 

tojásfehérje 4 darab   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

3. 

víz 4 evőkanál  napraforgó olaj 4 evőkanál  rétesliszt 40 gramm  finomliszt 40 gramm  szódabikarbóna 1 teáskanál

Az alapanyagokat hozzákeverjük a tojás sárgájához.

4. 

Hozzáadjuk a tojásfehérjéből készült habot...

5. 

kakaó 1 evőkanál

...és a kakaóport. Óvatosan összekeverjük.

6. 

vaj  rétesliszt

A tésztát egy vajjal kikent és lisztel meghintet sütő formába (25x25 cm) öntjük.

7. 

15 percig 180°C fokon sütjük.

8. 

meggykompót 680 gramm  kristálycukor 50 gramm

A meggy befőttet kimagozzuk (350g) és együtt a befőtt levének egy részével egy lábasba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk.

9. 

kukoricakeményítő 70 gramm

A maradék lében kukorica keményítőt keverünk el és hozzáadjuk a meggyhez.Addig főzzük amíg sűrű nem lesz.

10. 

Hideg vízfürdőben lehűtjük.

11. 

túró, sima,lágy 500 gramm  porcukor 40 gramm  vaníliacukor 20 gramm

A túrót összekeverjük a porcukorral és a vanília cukorral.

12. 

Az így elkészített túrót rákenjük a megsült lapra.

13. 

A túró tetejére rákenjük az elkészített meggyet és a süteményt egy fél órára el helyezzük a hűtőbe.

14. 

Párizsi krém csokoládéval recept

Az adott recept szerint elkészítjük a krémet. A krém elkészítéséhez elég lesz felhasználni a receptben megadot alapanyagok felét.

15. 

A krémet rá kenjük a meggyre...

16. 

csokoládé 85%

...és csokoládé reszelékkel megszórjuk.

17. 

Hűvös helyen hagyjuk és utána felszeleteljük. A sütemény jobban szeletelődik ha egy kicsit kemény, de a fogyasztás előtt 20 perccel érdemes ki venni a hidegről- a krém így finomabb és lágyabb lesz.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit