Túrós sütemény gyümölccsel

Frissítő sütemény, amely kiváló a meleg napokon. Jól lehűtve tálaljuk.
recept,recept fotó,kerti és erdei gyümölcs (apró gyümöcs keverék),túró, sima,lágy,Sütemények
Sütemények
Főzőcske
Adag
20
Adag tömege
132 g
Adag energiatartalma
249 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 20 min.
Nehézség
közepes
kategóriak
Sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
| kerti és erdei gyümölcs (apró gyümöcs keverék) | 500 200  | gramm kcal  | |
| kristálycukor | 120 483  | gramm kcal  | |
| leveles tészta | 600 2400  | gramm kcal  | |
| porcukor | 100 388  | gramm kcal  | |
| teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 500 320  | milliliter kcal  | |
| tojásfehérje | 5 85  | darab kcal  | |
| tojássárgája | 5 285  | darab kcal  | |
| túró, sima,lágy | 500 595  | gramm kcal  | |
| vaníliás puding -por | 60 213  | gramm kcal  | 
Recept
1.
leveles tészta 600 gramm
A leveles tésztát elosztjuk egy és két harmadra. A nagyobb részét kinyújtjuk kb 32x42 cm-re, úgy hogy a tepsi méreténél nagyobb legyen.

2.
kerti és erdei gyümölcs (apró gyümöcs keverék) 500 gramm
A tésztát a tepsibe helyezzük, úgy hogy a tepsi szélét is betakarja a tészta. A tésztára egyenletesen gyümölcsöt szórunk.

3.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 500 milliliter • túró, sima,lágy 500 gramm • tojássárgája 5 darab • vaníliás puding -por 60 gramm • kristálycukor 120 gramm
A tejben túrót, tojássárgáját, pudingport, és cukrot keverünk el. Tovább keverjük, hogy a cukor elolvadjon.

4.
A túrós krémet ráöntjük a gyümölcsre és előmelegített sütőben 180-190°C-on kb 30 percig sütjük. A massza kellően szilárd lesz.

5.
A tészta maradék harmadát kinyújtjuk és apró formákat vágunk belőle.

6.
tojásfehérje 5 darab • porcukor 100 gramm
A tojásfehérjéből kemény habot készítünk és cukrot keverünk bele.

7.
A habot a süteményre kenjük, majd rárakjuk a kivágott formákat.

8.
Visszarakjuk a sütőbe és további 20 percig sütjük. A süteményt hűlni hagyjuk majd hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat!






















