szakacsreceptek.hu

Nem sült karamellás sajttorta

Nem sült karamellás sajttorta

    

Gyorsan elkészíthető desszert minden édesszájú számára.

recept,recept fotó,vajas száraz keksz,túró, sima,lágy,mandulaszirom,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:  Sütemények  

 

Recept

1. 

vajas száraz keksz 140 gramm

A vajas száraz kekszet összemorzsoljuk.

2. 

vaj 50 gramm

A vajat felolvasztjuk hozzáadjuk a kekszhez.

3. 

túró, sima,lágy 500 gramm  habtejszín (30-33%) 250 milliliter

A túrót a tejszínnel összekeverjük.

4. 

fehércsokoládé 300 gramm

Csokoládét gőz felet felolvasztjuk.

5. 

Hagyjuk egy picit kihűlni és hozzákeverjük a túró krémhez.

6. 

Torta formába nyomkodjuk a kekszes tésztát és rá rakjuk a krémet.

7. 

kristálycukor 70 gramm

A cukrot karamellizáljuk.

8. 

habtejszín (30-33%) 80 milliliter

A karamellhez hozzáadjuk a tejszínt. Ha karamell csomókat kapunk, főzéssel lassan feloldjuk őket.

9. 

vaj 20 gramm

A végén a felolvasztott vajat is adjuk hozzá.

10. 

mandulaszirom 20 gramm

A mandulát megpirítjuk.

11. 

Öntsük a tetejére a karamellt és szórjuk meg a sült mandulával. Hagyjuk hideg helyen legalább 4 órán át.

Jó étvágyat!

Hozzávalók

fehércsokoládé300gramm
habtejszín (30-33%)330milliliter
kristálycukor70gramm
mandulaszirom20gramm
túró, sima,lágy500gramm
vaj70gramm
vajas száraz keksz140gramm

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés