szakacsreceptek.hu

Nem sült karamellás sajttorta

Nem sült karamellás sajttorta

    

Gyorsan elkészíthető desszert minden édesszájú számára.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:  Sütemények  

 

1. 

vajas száraz keksz 140 gramm

A vajas száraz kekszet összemorzsoljuk.

2. 

vaj 50 gramm

A vajat felolvasztjuk hozzáadjuk a kekszhez.

3. 

túró, sima,lágy 500 gramm  habtejszín (30-33%) 250 milliliter

A túrót a tejszínnel összekeverjük.

4. 

fehércsokoládé 300 gramm

Csokoládét gőz felet felolvasztjuk.

5. 

Hagyjuk egy picit kihűlni és hozzákeverjük a túró krémhez.

6. 

Torta formába nyomkodjuk a kekszes tésztát és rá rakjuk a krémet.

7. 

kristálycukor 70 gramm

A cukrot karamellizáljuk.

8. 

habtejszín (30-33%) 80 milliliter

A karamellhez hozzáadjuk a tejszínt. Ha karamell csomókat kapunk, főzéssel lassan feloldjuk őket.

9. 

vaj 20 gramm

A végén a felolvasztott vajat is adjuk hozzá.

10. 

mandulaszirom 20 gramm

A mandulát megpirítjuk.

11. 

Öntsük a tetejére a karamellt és szórjuk meg a sült mandulával. Hagyjuk hideg helyen legalább 4 órán át.

Jó étvágyat!

fehércsokoládé300gramm
habtejszín (30-33%)330milliliter
kristálycukor70gramm
mandulaszirom20gramm
túró, sima,lágy500gramm
vaj70gramm
vajas száraz keksz140gramm

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés