szakacsreceptek.hu

Pavlova torta

     

Egyszerű recept egy kitűnő tortára, habos alappal, amely egy orosz balerináról, Anna Pavlováról lett elnevezve. A teteje ropogós a belseje pedig könnyű és lágy.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
almaecet1evőkanál
eper100gramm
habfixáló1darab
habtejszín (30-33%)250milliliter
kristálycukor210gramm
kukoricakeményítő1evőkanál
porcukor½evőkanál
tojásfehérje4darab
vaníliacukor40gramm
áfonya 100gramm

1. 

tojásfehérje 4 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

2. 

kristálycukor 210 gramm  vaníliacukor 40 gramm  almaecet 1 evőkanál  kukoricakeményítő 1 evőkanál

A habhoz hozzáadjuk a cukrot, ecetet, majd a kukoricakeményítőt.

3. 

A krémet szétkenjük a sütőpapíron kör alakban, úgy hogy a szélei magasabban legyenek, mint a középső rész.

4. 

100°C hőmérsékletnél sütjük, másfél órán keresztül. A sütőt nem nyitjuk ki, hanem a tortát hagyjuk kihűlni együtt a sütővel. (kb 2 órán keresztül)

5. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter  habfixáló 1 darab  porcukor ½ evőkanál

Kemény tejszínhabot készítünk és hozzáadunk egy kevés cukrot.

6. 

áfonya  100 gramm  eper 100 gramm

A tortalapra rákenjük a tejszínhabot és a tetejére rátesszük az áfonyát és az apróra vágott epret is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés