Pavlova torta

Egyszerű recept egy kitűnő tortára, habos alappal, amely egy orosz balerináról, Anna Pavlováról lett elnevezve. A teteje ropogós a belseje pedig könnyű és lágy.
recept,recept fotó,tojásfehérje,kristálycukor,habtejszín (30-33%),áfonya ,eper,Torták,Gluténmentes
Torták
Hozzávalók
Hozzávalók
almaecet | 1 34 | evőkanál kcal | |
eper | 100 43 | gramm kcal | |
habfixáló | 1 ?? | darab kcal | |
habtejszín (30-33%) | 250 778 | milliliter kcal | |
kristálycukor | 210 845 | gramm kcal | |
kukoricakeményítő | 1 55 | evőkanál kcal | |
porcukor | ½ 20 | evőkanál kcal | |
tojásfehérje | 4 68 | darab kcal | |
vaníliacukor | 40 145 | gramm kcal | |
áfonya | 100 ?? | gramm kcal |
Recept
2.
kristálycukor 210 gramm • vaníliacukor 40 gramm • almaecet 1 evőkanál • kukoricakeményítő 1 evőkanál
A habhoz hozzáadjuk a cukrot, ecetet, majd a kukoricakeményítőt.

3.
A krémet szétkenjük a sütőpapíron kör alakban, úgy hogy a szélei magasabban legyenek, mint a középső rész.

4.
100°C hőmérsékletnél sütjük, másfél órán keresztül. A sütőt nem nyitjuk ki, hanem a tortát hagyjuk kihűlni együtt a sütővel. (kb 2 órán keresztül)

5.
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • habfixáló 1 darab • porcukor ½ evőkanál
Kemény tejszínhabot készítünk és hozzáadunk egy kevés cukrot.
Jó étvágyat!