szakacsreceptek.hu

Pavlova torta

Egyszerű recept egy kitűnő tortára, habos alappal, amely egy orosz balerináról, Anna Pavlováról lett elnevezve. A teteje ropogós a belseje pedig könnyű és lágy.

 

Adag: 10

Az elkészítés ideje: 2 h.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Almaecet1evőkanál
Eper100gramm
Habfixáló1darab
Habtejszín (30-33%)250milliliter
Kristálycukor210gramm
Kukoricakeményítő1evőkanál
Porcukor½evőkanál
Tojásfehérje4darab
Vaníliacukor40gramm
Áfonya 100gramm

1. 

tojásfehérje 4 db

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

2. 

kristálycukor 210 g  vaníliacukor 40 g  almaecet 1 EK  kukoricakeményítő 1 EK

A habhoz hozzáadjuk a cukrot, ecetet, majd a kukoricakeményítőt.

3. 

A krémet szétkenjük a sütőpapíron kör alakban, úgy hogy a szélei magasabban legyenek, mint a középső rész.

4. 

100°C hőmérsékletnél sütjük, másfél órán keresztül. A sütőt nem nyitjuk ki, hanem a tortát hagyjuk kihűlni együtt a sütővel. (kb 2 órán keresztül)

5. 

habtejszín (30-33%) 250 ml  habfixáló 1 db  porcukor ½ EK

Kemény tejszínhabot készítünk és hozzáadunk egy kevés cukrot.

6. 

áfonya  100 g  eper 100 g

A tortalapra rákenjük a tejszínhabot és a tetejére rátesszük az áfonyát és az apróra vágott epret is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés