RECEPTEK

Pavlova torta

Pavlova torta

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Egyszerű recept egy kitűnő tortára, habos alappal, amely egy orosz balerináról, Anna Pavlováról lett elnevezve. A teteje ropogós a belseje pedig könnyű és lágy.

recept,recept fotó,tojásfehérje,kristálycukor,habtejszín (30-33%),áfonya ,eper,Torták,Gluténmentes

Torták

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

almaecet

1

34

evőkanál

kcal

eper

100

43

gramm

kcal

habfixáló

1

??

darab

kcal

habtejszín (30-33%)

250

778

milliliter

kcal

kristálycukor

210

845

gramm

kcal

kukoricakeményítő

1

55

evőkanál

kcal

porcukor

½

20

evőkanál

kcal

tojásfehérje

4

68

darab

kcal

vaníliacukor

40

145

gramm

kcal

áfonya

100

??

gramm

kcal

 

Recept

1. 

tojásfehérje 4 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

2. 

kristálycukor 210 gramm  vaníliacukor 40 gramm  almaecet 1 evőkanál  kukoricakeményítő 1 evőkanál

A habhoz hozzáadjuk a cukrot, ecetet, majd a kukoricakeményítőt.

A habhoz hozzáadjuk a cukrot, ecetet, majd a...

3. 

A krémet szétkenjük a sütőpapíron kör alakban, úgy hogy a szélei magasabban legyenek, mint a középső rész.

A krémet szétkenjük a sütőpapíron kör...

4. 

100°C hőmérsékletnél sütjük, másfél órán keresztül. A sütőt nem nyitjuk ki, hanem a tortát hagyjuk kihűlni együtt a sütővel. (kb 2 órán keresztül)

100°C hőmérsékletnél sütjük, másfél...

5. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter  habfixáló 1 darab  porcukor ½ evőkanál

Kemény tejszínhabot készítünk és hozzáadunk egy kevés cukrot.

6. 

áfonya  100 gramm  eper 100 gramm

A tortalapra rákenjük a tejszínhabot és a tetejére rátesszük az áfonyát és az apróra vágott epret is.

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés