RECEPTEK

Karamellás torta

Karamellás torta

Oly lágy, édes és nagyszerű torta, mint ha csak toffifee-t ennénk. Próbálja ki és meglátja, hogy mind a tíz ujját meg fogja nyalni!

recept,recept fotó,porcukor,porcukor,csokoládé,csokoládé,kristálycukor,kristálycukor,fehércsokoládé,fehércsokoládé,csokoládé 85%,Torták

Torták

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Torták  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csokoládé50gramm
csokoládé 85%60gramm
fehércsokoládé220gramm
finomliszt60gramm
finomliszt-
habtejszín (30-33%)50milliliter
habtejszín (40 % zsírtartalom ) 130milliliter
kakaó60gramm
kristálycukor140gramm
mogyoró-
porcukor140gramm
tejföl (10% zsír)4evőkanál
tojásfehérje8darab
tojássárgája8darab
vaj20gramm
vaj-
zsírszegény tej 1,5%100milliliter

 

Recept

1. 

tojásfehérje 4 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

2. 

porcukor 70 gramm

Hozzáadjuk a cukrot...

3. 

finomliszt 20 gramm  kakaó 20 gramm

...lisztet és kakaót.

4. 

csokoládé 25 gramm  tejföl (10% zsír) 2 evőkanál

Végül hozzáadjuk a reszelt csokoládét és a tejfölt. Az egészet alaposan átkeverjük.

5. 

vaj  finomliszt

A tésztát egy zsiradékkal kikent és liszttel meghintett torta formába öntjük.

6. 

30 percig 180°C fokon sütjük.

7. 

tojásfehérje 4 darab  porcukor 70 gramm  finomliszt 40 gramm  kakaó 40 gramm  csokoládé 25 gramm  tejföl (10% zsír) 2 evőkanál

Ugyanezzel a módszerrel elkészítjük és megsütjük a másik piskótát.

8. 

tojássárgája 8 darab

A sárgáját habosra verjük.

9. 

kristálycukor 70 gramm

A cukrot karamellizáljuk.

10. 

zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter

A karamellbe hozzáadjuk a tejet, és alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a tojás sárgáját és addig főzzük, amíg nem kezd sűrűsödni. A lábast levesszük a tűzről és tovább keverjük, amíg a krém nem lesz megfelelően sűrű. Amennyiben úgy látja, nem sűrűsödik a krém, úgy rövid időre visszahelyezheti a tűzre.

11. 

fehércsokoládé 120 gramm  habtejszín (40 % zsírtartalom )  50 milliliter

Amikor készen van a krém, belerakjuk a csokoládét, majd hagyjuk elolvadni. Ha teljesen kihűlt a csokis krém, beleöntjük a tejszínt és mixerrel összekeverjük.

12. 

A krémet elkenjük a kész és kihűlt piskótán, majd letakarjuk a másik piskótával.

13. 

kristálycukor 70 gramm  habtejszín (40 % zsírtartalom )  80 milliliter

A cukrot megmelegítjük és karamellizáljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és elkeverjük.

14. 

vaj 20 gramm

Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a vajat.

15. 

fehércsokoládé 100 gramm

Végül belekeverjük a fehér csokoládét, amely elolvad a masszában.

16. 

A karamellát ráöntjük a torta tetejére és elegyengetjük.

17. 

csokoládé 85% 60 gramm  habtejszín (30-33%) 50 milliliter  mogyoró

A csokoládét felolvasztjuk a tejszínben, hagyjuk kihűlni és ráöntjük a torta tetejére. Pirított mogyoróval díszítjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés