RECEPTEK

Karamellás torta

Karamellás torta

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

Oly lágy, édes és nagyszerű torta, mint ha csak toffifee-t ennénk. Próbálja ki és meglátja, hogy mind a tíz ujját meg fogja nyalni!

recept,recept fotó,porcukor,porcukor,csokoládé,csokoládé,kristálycukor,kristálycukor,fehércsokoládé,fehércsokoládé,csokoládé 85%,Torták

Torták

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Torták  

Hozzávalók

Hozzávalók

csokoládé

50

257

gramm

kcal

csokoládé 85%

60

360

gramm

kcal

fehércsokoládé

220

1186

gramm

kcal

finomliszt

60

209

gramm

kcal

finomliszt

0

??

kcal

habtejszín (30-33%)

50

156

milliliter

kcal

habtejszín (40 % zsírtartalom )

130

471

milliliter

kcal

kakaó

60

184

gramm

kcal

kristálycukor

140

563

gramm

kcal

mogyoró

0

??

kcal

porcukor

140

544

gramm

kcal

tejföl (10% zsír)

4

71

evőkanál

kcal

tojásfehérje

8

135

darab

kcal

tojássárgája

8

456

darab

kcal

vaj

20

147

gramm

kcal

vaj

0

??

kcal

zsírszegény tej 1,5%

100

48

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

tojásfehérje 4 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk....

2. 

porcukor 70 gramm

Hozzáadjuk a cukrot...

Hozzáadjuk a cukrot......

3. 

finomliszt 20 gramm  kakaó 20 gramm

...lisztet és kakaót.

...lisztet és kakaót....

4. 

csokoládé 25 gramm  tejföl (10% zsír) 2 evőkanál

Végül hozzáadjuk a reszelt csokoládét és a tejfölt. Az egészet alaposan átkeverjük.

Végül hozzáadjuk a reszelt csokoládét és a...

5. 

vaj  finomliszt

A tésztát egy zsiradékkal kikent és liszttel meghintett torta formába öntjük.

A tésztát egy zsiradékkal kikent és liszttel...

6. 

30 percig 180°C fokon sütjük.

7. 

tojásfehérje 4 darab  porcukor 70 gramm  finomliszt 40 gramm  kakaó 40 gramm  csokoládé 25 gramm  tejföl (10% zsír) 2 evőkanál

Ugyanezzel a módszerrel elkészítjük és megsütjük a másik piskótát.

8. 

tojássárgája 8 darab

A sárgáját habosra verjük.

A sárgáját habosra verjük....

9. 

kristálycukor 70 gramm

A cukrot karamellizáljuk.

A cukrot karamellizáljuk....

10. 

zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter

A karamellbe hozzáadjuk a tejet, és alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a tojás sárgáját és addig főzzük, amíg nem kezd sűrűsödni. A lábast levesszük a tűzről és tovább keverjük, amíg a krém nem lesz megfelelően sűrű. Amennyiben úgy látja, nem sűrűsödik a krém, úgy rövid időre visszahelyezheti a tűzre.

A karamellbe hozzáadjuk a tejet, és alaposan...

11. 

fehércsokoládé 120 gramm  habtejszín (40 % zsírtartalom )  50 milliliter

Amikor készen van a krém, belerakjuk a csokoládét, majd hagyjuk elolvadni. Ha teljesen kihűlt a csokis krém, beleöntjük a tejszínt és mixerrel összekeverjük.

Amikor készen van a krém, belerakjuk a...

12. 

A krémet elkenjük a kész és kihűlt piskótán, majd letakarjuk a másik piskótával.

13. 

kristálycukor 70 gramm  habtejszín (40 % zsírtartalom )  80 milliliter

A cukrot megmelegítjük és karamellizáljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és elkeverjük.

A cukrot megmelegítjük és karamellizáljuk....

14. 

vaj 20 gramm

Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a vajat.

Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a vajat....

15. 

fehércsokoládé 100 gramm

Végül belekeverjük a fehér csokoládét, amely elolvad a masszában.

Végül belekeverjük a fehér csokoládét, amely...

16. 

A karamellát ráöntjük a torta tetejére és elegyengetjük.

A karamellát ráöntjük a torta tetejére és...

17. 

csokoládé 85% 60 gramm  habtejszín (30-33%) 50 milliliter  mogyoró

A csokoládét felolvasztjuk a tejszínben, hagyjuk kihűlni és ráöntjük a torta tetejére. Pirított mogyoróval díszítjük.

A csokoládét felolvasztjuk a tejszínben,...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés