Karamellás torta
Oly lágy, édes és nagyszerű torta, mint ha csak toffifee-t ennénk. Próbálja ki és meglátja, hogy mind a tíz ujját meg fogja nyalni!
recept,recept fotó,porcukor,porcukor,csokoládé,csokoládé,kristálycukor,kristálycukor,fehércsokoládé,fehércsokoládé,csokoládé 85%,Torták
Torták
kategóriak
Torták ›
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | 50 | gramm | |
csokoládé 85% | 60 | gramm | |
fehércsokoládé | 220 | gramm | |
finomliszt | 60 | gramm | |
finomliszt | - | ||
habtejszín (30-33%) | 50 | milliliter | |
habtejszín (40 % zsírtartalom ) | 130 | milliliter | |
kakaó | 60 | gramm | |
kristálycukor | 140 | gramm | |
mogyoró | - | ||
porcukor | 140 | gramm | |
tejföl (10% zsír) | 4 | evőkanál | |
tojásfehérje | 8 | darab | |
tojássárgája | 8 | darab | |
vaj | 20 | gramm | |
vaj | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 100 | milliliter |
Recept
4.
csokoládé 25 gramm • tejföl (10% zsír) 2 evőkanál
Végül hozzáadjuk a reszelt csokoládét és a tejfölt. Az egészet alaposan átkeverjük.
6.
30 percig 180°C fokon sütjük.
7.
tojásfehérje 4 darab • porcukor 70 gramm • finomliszt 40 gramm • kakaó 40 gramm • csokoládé 25 gramm • tejföl (10% zsír) 2 evőkanál
Ugyanezzel a módszerrel elkészítjük és megsütjük a másik piskótát.
10.
zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter
A karamellbe hozzáadjuk a tejet, és alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a tojás sárgáját és addig főzzük, amíg nem kezd sűrűsödni. A lábast levesszük a tűzről és tovább keverjük, amíg a krém nem lesz megfelelően sűrű. Amennyiben úgy látja, nem sűrűsödik a krém, úgy rövid időre visszahelyezheti a tűzre.
11.
fehércsokoládé 120 gramm • habtejszín (40 % zsírtartalom ) 50 milliliter
Amikor készen van a krém, belerakjuk a csokoládét, majd hagyjuk elolvadni. Ha teljesen kihűlt a csokis krém, beleöntjük a tejszínt és mixerrel összekeverjük.
12.
A krémet elkenjük a kész és kihűlt piskótán, majd letakarjuk a másik piskótával.
13.
kristálycukor 70 gramm • habtejszín (40 % zsírtartalom ) 80 milliliter
A cukrot megmelegítjük és karamellizáljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és elkeverjük.
16.
A karamellát ráöntjük a torta tetejére és elegyengetjük.
17.
csokoládé 85% 60 gramm • habtejszín (30-33%) 50 milliliter • mogyoró
A csokoládét felolvasztjuk a tejszínben, hagyjuk kihűlni és ráöntjük a torta tetejére. Pirított mogyoróval díszítjük.
Jó étvágyat!