Katica bogár torta
![Katica bogár torta](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000539/img_hu_4x3/katica-bogar-torta_00180.jpg)
Egyszerű piskóta torta, kezdő szakácsok is bátran hozzá foghatnak a torta készítéséhez.
recept,recept fotó,zsírszegény tej 1,5%,vaníliás puding -por,meggylekvár,Torták
Torták
kategóriak
Torták
Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 4 | darab | |
fehércsokoládé | - | ||
főzőcsokoládé | 0 | ||
gyümölcsös szirup | - | ||
kristálycukor | 50 | gramm | |
marcipán - színes | 0 | ||
meggylekvár | - | ||
napraforgó olaj | - | ||
porcukor | 80 | gramm | |
porcukor | 12 | evőkanál | |
rétesliszt | 12 | evőkanál | |
rétesliszt | - | ||
sütőpor | 3 | teáskanál | |
tojásfehérje | 12 | darab | |
tojássárgája | 12 | darab | |
vaj | - | ||
vaj | 120 | gramm | |
vaníliás puding -por | 80 | gramm | |
víz | 12 | evőkanál | |
zsírszegény tej 1,5% | 600 | milliliter |
Recept
1. Piskóta tészta - a piskóta lap sütése
tojássárgája 12 darab • porcukor 12 evőkanál • víz 12 evőkanál
A tojás sárgákat cukorral és vízzel jól összekeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000539/small/IMG_4597w.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000539/small/IMG_4598w.jpg)
3.
tojásfehérje 12 darab
A fehérjéből kemény habot verünk. A lisztet és a habot felváltva hozzáadjuk a tojás sárgákhoz és összekeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000539/small/IMG_4599w.jpg)
4.
A tésztát három egyforma részre osztjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000539/small/IMG_4600w.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000539/small/IMG_4602w.jpg)
6. A töltelék 1 része
zsírszegény tej 1,5% 600 milliliter • vaníliás puding -por 80 gramm • kristálycukor 50 gramm
A tejben cukrot, puding port és vanília cukrot keverünk és sűrű pudingot főzzünk belőle. Hűlni hagyjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000539/small/IMG_4603w.jpg)
7. Díszítés
főzőcsokoládé • napraforgó olaj
A csokoládét felolvasztjuk és egy részét rákenjük az olajjal megkent alufóliára. Ha a csoki kemény lesz kivágjuk belőle a katica bogár pöttyeit.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000539/small/IMG_4625w.jpg)
8.
Az alufóliából elkészítjük a katica bogár csápjait, csokoládéba mártjuk és hagyjuk megkeményedni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000539/small/IMG_4690w.jpg)
9. A torta formázása
Papírból kivágjuk a katica bogár sablont - egy nagy ovális formát. És a sablon segítségével kivágjuk a tésztából a katica bogár testét.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000539/small/IMG_4646w.jpg)
10.
A tésztát amit levágtunk apróra szeleteljük. És gyümölcs lével megcsepegtetjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000539/small/IMG_4648w.jpg)
11. Töltelék
vaj 120 gramm • porcukor 80 gramm
A vajat cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot és jól összekeverjük. Belekeverjük a apróra szeletelt maradék tésztát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000539/small/IMG_4650w.jpg)
12. A torta összerakása
A torta első lapját megkenjük egy kicsit meg olvasztott savanyúbb lekvárral. Ráhelyezzük a töltelék felét.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000539/small/IMG_4653w.jpg)
13.
banán 4 darab
A töltelék tetejére rá rakjuk a banán karikákat. Rá helyezzük a másik piskóta lapot és a folyamatot megismételjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000539/small/IMG_4656w.jpg)
14.
Rá helyezzük az utolsó lapot és az egész tortát megkenjük újra lekvárral, esetleg egy vékony réteg vajjal amit cukorral összekevertünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000539/small/IMG_4665w.jpg)
15.
A piros marcipán masszát kinyújtjuk egy kukorica keményítővel meghintet gyúró lapon. Majd rá helyezzük a sablont, a marcipán a katica bogár testén túl kel hogy haladjon.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000539/small/IMG_4659w.jpg)
16.
főzőcsokoládé • fehércsokoládé
A piros marcipánt rá helyezzük a torta tetejére, óvatosan kisimítjuk a tetején és az oldalain. Gyorsan kell vele dolgoznunk mert a marcipán gyorsan olvad. A maradékot ami kicsüng levágjuk. Hűvös helyre rakjuk keményedni. Felolvasztjuk a csokoládét. A katicát kivesszük a hűvösről és a fejecskéjét bekenjük csokoládéval. A fehér csokoládét felolvasztjuk és a katica szemének a fehérjét elkészítjük belőle majd belerakjuk a a csokoládé karikákat.A katica testére ráragasztjuk a csokoládé pöttyöket úgy hogy benedvesítjük őket. Felhelyezzük a csápokat.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000539/small/IMG_3539w.jpg)
17.
Ha van kéznél más színű marcipán is akkor különböző motívumokat vágunk ki belőle- virágok stb., amelyekkel díszítjük majd a katica testét. A tortát tálalás előtt néhány óráig hűvös helyen tároljuk.
Jó étvágyat!