RECEPTEK

Katica bogár torta

Katica bogár torta

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Egyszerű piskóta torta, kezdő szakácsok is bátran hozzá foghatnak a torta készítéséhez.

recept,recept fotó,zsírszegény tej 1,5%,vaníliás puding -por,meggylekvár,Torták

Torták

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

3 h.

Nehézség

nagy

kategóriak

Torták  

Hozzávalók

Hozzávalók

banán

4

342

darab

kcal

fehércsokoládé

0

??

kcal

főzőcsokoládé

0

??

kcal

gyümölcsös szirup

0

??

kcal

kristálycukor

50

201

gramm

kcal

marcipán - színes

0

??

kcal

meggylekvár

0

??

kcal

napraforgó olaj

0

??

kcal

porcukor

80

311

gramm

kcal

porcukor

12

466

evőkanál

kcal

rétesliszt

12

641

evőkanál

kcal

rétesliszt

0

??

kcal

sütőpor

3

12

teáskanál

kcal

tojásfehérje

12

202

darab

kcal

tojássárgája

12

684

darab

kcal

vaj

0

??

kcal

vaj

120

881

gramm

kcal

vaníliás puding -por

80

??

gramm

kcal

víz

12

398

evőkanál

kcal

zsírszegény tej 1,5%

600

288

milliliter

kcal

 

Recept

1. Piskóta tészta - a piskóta lap sütése

tojássárgája 12 darab  porcukor 12 evőkanál  víz 12 evőkanál

A tojás sárgákat cukorral és vízzel jól összekeverjük.

A tojás sárgákat cukorral és vízzel jól...

2. 

rétesliszt 12 evőkanál  sütőpor 3 teáskanál

A lisztet összekeverjük a sütőporral.

A lisztet összekeverjük a sütőporral....

3. 

tojásfehérje 12 darab

A fehérjéből kemény habot verünk. A lisztet és a habot felváltva hozzáadjuk a tojás sárgákhoz és összekeverjük.

A fehérjéből kemény habot verünk. A lisztet...

4. 

A tésztát három egyforma részre osztjuk.

A tésztát három egyforma részre osztjuk....

5. 

vaj  rétesliszt

Három sütőlapot kivajazunk, lisztel meghintünk és három piskóta lapot sütünk.

Három sütőlapot kivajazunk, lisztel meghintünk...

6. A töltelék 1 része

zsírszegény tej 1,5% 600 milliliter  vaníliás puding -por 80 gramm  kristálycukor 50 gramm

A tejben cukrot, puding port és vanília cukrot keverünk és sűrű pudingot főzzünk belőle. Hűlni hagyjuk.

A tejben cukrot, puding port és vanília cukrot...

7. Díszítés

főzőcsokoládé  napraforgó olaj

A csokoládét felolvasztjuk és egy részét rákenjük az olajjal megkent alufóliára. Ha a csoki kemény lesz kivágjuk belőle a katica bogár pöttyeit.

A csokoládét felolvasztjuk és egy részét...

8. 

Az alufóliából elkészítjük a katica bogár csápjait, csokoládéba mártjuk és hagyjuk megkeményedni.

Az alufóliából elkészítjük a katica bogár...

9. A torta formázása

Papírból kivágjuk a katica bogár sablont - egy nagy ovális formát. És a sablon segítségével kivágjuk a tésztából a katica bogár testét.

Papírból kivágjuk a katica bogár sablont - egy...

10. 

gyümölcsös szirup

A tésztát amit levágtunk apróra szeleteljük. És gyümölcs lével megcsepegtetjük.

A tésztát amit levágtunk apróra szeleteljük....

11. Töltelék

vaj 120 gramm  porcukor 80 gramm

A vajat cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot és jól összekeverjük. Belekeverjük a apróra szeletelt maradék tésztát.

A vajat cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a...

12. A torta összerakása

meggylekvár

A torta első lapját megkenjük egy kicsit meg olvasztott savanyúbb lekvárral. Ráhelyezzük a töltelék felét.

A torta első lapját megkenjük egy kicsit meg...

13. 

banán 4 darab

A töltelék tetejére rá rakjuk a banán karikákat. Rá helyezzük a másik piskóta lapot és a folyamatot megismételjük.

A töltelék tetejére rá rakjuk a banán...

14. 

Rá helyezzük az utolsó lapot és az egész tortát megkenjük újra lekvárral, esetleg egy vékony réteg vajjal amit cukorral összekevertünk.

Rá helyezzük az utolsó lapot és az egész...

15. 

marcipán - színes

A piros marcipán masszát kinyújtjuk egy kukorica keményítővel meghintet gyúró lapon. Majd rá helyezzük a sablont, a marcipán a katica bogár testén túl kel hogy haladjon.

A piros marcipán masszát kinyújtjuk egy...

16. 

főzőcsokoládé  fehércsokoládé

A piros marcipánt rá helyezzük a torta tetejére, óvatosan kisimítjuk a tetején és az oldalain. Gyorsan kell vele dolgoznunk mert a marcipán gyorsan olvad. A maradékot ami kicsüng levágjuk. Hűvös helyre rakjuk keményedni. Felolvasztjuk a csokoládét. A katicát kivesszük a hűvösről és a fejecskéjét bekenjük csokoládéval. A fehér csokoládét felolvasztjuk és a katica szemének a fehérjét elkészítjük belőle majd belerakjuk a a csokoládé karikákat.A katica testére ráragasztjuk a csokoládé pöttyöket úgy hogy benedvesítjük őket. Felhelyezzük a csápokat.

A piros marcipánt rá helyezzük a torta...

17. 

marcipán - színes

Ha van kéznél más színű marcipán is akkor különböző motívumokat vágunk ki belőle- virágok stb., amelyekkel díszítjük majd a katica testét. A tortát tálalás előtt néhány óráig hűvös helyen tároljuk.

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés