RECEPTEK

Katica bogár torta

Katica bogár torta

Egyszerű piskóta torta, kezdő szakácsok is bátran hozzá foghatnak a torta készítéséhez.

recept,recept fotó,zsírszegény tej 1,5%,vaníliás puding -por,meggylekvár,Torták

Torták

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

3 h.

Nehézség

nagy

kategóriak

Torták  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

banán4darab
fehércsokoládé-
főzőcsokoládé0
gyümölcsös szirup-
kristálycukor50gramm
marcipán - színes0
meggylekvár-
napraforgó olaj-
porcukor80gramm
porcukor12evőkanál
rétesliszt12evőkanál
rétesliszt-
sütőpor3teáskanál
tojásfehérje12darab
tojássárgája12darab
vaj-
vaj120gramm
vaníliás puding -por80gramm
víz12evőkanál
zsírszegény tej 1,5%600milliliter

 

Recept

1. Piskóta tészta - a piskóta lap sütése

tojássárgája 12 darab  porcukor 12 evőkanál  víz 12 evőkanál

A tojás sárgákat cukorral és vízzel jól összekeverjük.

2. 

rétesliszt 12 evőkanál  sütőpor 3 teáskanál

A lisztet összekeverjük a sütőporral.

3. 

tojásfehérje 12 darab

A fehérjéből kemény habot verünk. A lisztet és a habot felváltva hozzáadjuk a tojás sárgákhoz és összekeverjük.

4. 

A tésztát három egyforma részre osztjuk.

5. 

vaj  rétesliszt

Három sütőlapot kivajazunk, lisztel meghintünk és három piskóta lapot sütünk.

6. A töltelék 1 része

zsírszegény tej 1,5% 600 milliliter  vaníliás puding -por 80 gramm  kristálycukor 50 gramm

A tejben cukrot, puding port és vanília cukrot keverünk és sűrű pudingot főzzünk belőle. Hűlni hagyjuk.

7. Díszítés

főzőcsokoládé  napraforgó olaj

A csokoládét felolvasztjuk és egy részét rákenjük az olajjal megkent alufóliára. Ha a csoki kemény lesz kivágjuk belőle a katica bogár pöttyeit.

8. 

Az alufóliából elkészítjük a katica bogár csápjait, csokoládéba mártjuk és hagyjuk megkeményedni.

9. A torta formázása

Papírból kivágjuk a katica bogár sablont - egy nagy ovális formát. És a sablon segítségével kivágjuk a tésztából a katica bogár testét.

10. 

gyümölcsös szirup

A tésztát amit levágtunk apróra szeleteljük. És gyümölcs lével megcsepegtetjük.

11. Töltelék

vaj 120 gramm  porcukor 80 gramm

A vajat cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot és jól összekeverjük. Belekeverjük a apróra szeletelt maradék tésztát.

12. A torta összerakása

meggylekvár

A torta első lapját megkenjük egy kicsit meg olvasztott savanyúbb lekvárral. Ráhelyezzük a töltelék felét.

13. 

banán 4 darab

A töltelék tetejére rá rakjuk a banán karikákat. Rá helyezzük a másik piskóta lapot és a folyamatot megismételjük.

14. 

Rá helyezzük az utolsó lapot és az egész tortát megkenjük újra lekvárral, esetleg egy vékony réteg vajjal amit cukorral összekevertünk.

15. 

marcipán - színes

A piros marcipán masszát kinyújtjuk egy kukorica keményítővel meghintet gyúró lapon. Majd rá helyezzük a sablont, a marcipán a katica bogár testén túl kel hogy haladjon.

16. 

főzőcsokoládé  fehércsokoládé

A piros marcipánt rá helyezzük a torta tetejére, óvatosan kisimítjuk a tetején és az oldalain. Gyorsan kell vele dolgoznunk mert a marcipán gyorsan olvad. A maradékot ami kicsüng levágjuk. Hűvös helyre rakjuk keményedni. Felolvasztjuk a csokoládét. A katicát kivesszük a hűvösről és a fejecskéjét bekenjük csokoládéval. A fehér csokoládét felolvasztjuk és a katica szemének a fehérjét elkészítjük belőle majd belerakjuk a a csokoládé karikákat.A katica testére ráragasztjuk a csokoládé pöttyöket úgy hogy benedvesítjük őket. Felhelyezzük a csápokat.

17. 

marcipán - színes

Ha van kéznél más színű marcipán is akkor különböző motívumokat vágunk ki belőle- virágok stb., amelyekkel díszítjük majd a katica testét. A tortát tálalás előtt néhány óráig hűvös helyen tároljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit