Katica bogár torta

Egyszerű piskóta torta, kezdő szakácsok is bátran hozzá foghatnak a torta készítéséhez.
recept,recept fotó,zsírszegény tej 1,5%,vaníliás puding -por,meggylekvár,Torták
Torták
kategóriak
Torták ›Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 4 342 | darab kcal | |
fehércsokoládé | 0 ?? | kcal | |
főzőcsokoládé | 0 ?? | kcal | |
gyümölcsös szirup | 0 ?? | kcal | |
kristálycukor | 50 201 | gramm kcal | |
marcipán - színes | 0 ?? | kcal | |
meggylekvár | 0 ?? | kcal | |
napraforgó olaj | 0 ?? | kcal | |
porcukor | 80 311 | gramm kcal | |
porcukor | 12 466 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 12 641 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | 3 12 | teáskanál kcal | |
tojásfehérje | 12 202 | darab kcal | |
tojássárgája | 12 684 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
vaj | 120 881 | gramm kcal | |
vaníliás puding -por | 80 ?? | gramm kcal | |
víz | 12 398 | evőkanál kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 600 288 | milliliter kcal |
Recept
1. Piskóta tészta - a piskóta lap sütése
tojássárgája 12 darab • porcukor 12 evőkanál • víz 12 evőkanál
A tojás sárgákat cukorral és vízzel jól összekeverjük.


3.
tojásfehérje 12 darab
A fehérjéből kemény habot verünk. A lisztet és a habot felváltva hozzáadjuk a tojás sárgákhoz és összekeverjük.

4.
A tésztát három egyforma részre osztjuk.


6. A töltelék 1 része
zsírszegény tej 1,5% 600 milliliter • vaníliás puding -por 80 gramm • kristálycukor 50 gramm
A tejben cukrot, puding port és vanília cukrot keverünk és sűrű pudingot főzzünk belőle. Hűlni hagyjuk.

7. Díszítés
főzőcsokoládé • napraforgó olaj
A csokoládét felolvasztjuk és egy részét rákenjük az olajjal megkent alufóliára. Ha a csoki kemény lesz kivágjuk belőle a katica bogár pöttyeit.

8.
Az alufóliából elkészítjük a katica bogár csápjait, csokoládéba mártjuk és hagyjuk megkeményedni.

9. A torta formázása
Papírból kivágjuk a katica bogár sablont - egy nagy ovális formát. És a sablon segítségével kivágjuk a tésztából a katica bogár testét.

10.
A tésztát amit levágtunk apróra szeleteljük. És gyümölcs lével megcsepegtetjük.

11. Töltelék
vaj 120 gramm • porcukor 80 gramm
A vajat cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot és jól összekeverjük. Belekeverjük a apróra szeletelt maradék tésztát.

12. A torta összerakása
A torta első lapját megkenjük egy kicsit meg olvasztott savanyúbb lekvárral. Ráhelyezzük a töltelék felét.

13.
banán 4 darab
A töltelék tetejére rá rakjuk a banán karikákat. Rá helyezzük a másik piskóta lapot és a folyamatot megismételjük.

14.
Rá helyezzük az utolsó lapot és az egész tortát megkenjük újra lekvárral, esetleg egy vékony réteg vajjal amit cukorral összekevertünk.

15.
A piros marcipán masszát kinyújtjuk egy kukorica keményítővel meghintet gyúró lapon. Majd rá helyezzük a sablont, a marcipán a katica bogár testén túl kel hogy haladjon.

16.
főzőcsokoládé • fehércsokoládé
A piros marcipánt rá helyezzük a torta tetejére, óvatosan kisimítjuk a tetején és az oldalain. Gyorsan kell vele dolgoznunk mert a marcipán gyorsan olvad. A maradékot ami kicsüng levágjuk. Hűvös helyre rakjuk keményedni. Felolvasztjuk a csokoládét. A katicát kivesszük a hűvösről és a fejecskéjét bekenjük csokoládéval. A fehér csokoládét felolvasztjuk és a katica szemének a fehérjét elkészítjük belőle majd belerakjuk a a csokoládé karikákat.A katica testére ráragasztjuk a csokoládé pöttyöket úgy hogy benedvesítjük őket. Felhelyezzük a csápokat.

17.
Ha van kéznél más színű marcipán is akkor különböző motívumokat vágunk ki belőle- virágok stb., amelyekkel díszítjük majd a katica testét. A tortát tálalás előtt néhány óráig hűvös helyen tároljuk.
Jó étvágyat!