szakacsreceptek.hu

Sütés nélküli almás-mascarpone torta

     

Nagyon finom, és szaftos torta.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 

1. Tortalap

vajas száraz keksz 250 gramm

A háztartási kekszet ledaráljuk.

Tortalap

2. 

vaj 150 gramm

A vajat felolvasztjuk és a kekszhez öntjük.

3. 

kókusz olaj 30 gramm

Hozzáadunk kókuszolajat és a kezünkkel jól összegyúrjuk.

4. 

A kekszes masszát egy tortaformába helyezzük, jól összenyomkodjuk és hűtőbe helyezzük.

5. Almás töltelék

alma  800 gramm  kristálycukor 80 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál  víz 100 milliliter

Az almát megpucoljuk és kis kockákra vágjuk. Egy lábasba rakjuk, cukrot, fahéjat és vizet adunk hozzá. 10 percig főzzük.

Almás töltelék

6. 

víz 300 milliliter  vaníliás puding -por 74 gramm

Vízben pudingport keverünk el...

7. 

...hozzáöntjük az almához, sűrűre főzzük. Óvatosan keverjük, hogy az almát ne törjük szét. Kicsit hűlni hagyjuk.

8. 

citromlé 20 milliliter

Hozzáadjuk a citrom levét...

9. 

Az almás tölteléket egyenletesen a kekszes masszára öntjük, hagyjuk kihűlni.

10. Mascarpone-túrós krém

mascarpone 300 gramm  túró, zsírszegény 250 gramm  porcukor 80 gramm  natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 50 gramm

Mascarponet, túrót, cukrot és joghurtot jól kikeverünk.

Mascarpone-túrós krém

11. 

cukrász díszítés - csokoládés 80 gramm

A krémbe apró csokireszeléket keverünk.

12. 

A krémet rákenjük az almás töltelékre és elegyengetjük.

13. Díszítési tippek

Sütőpapírra almát rajzolunk, a papírt összehajtogatjuk, majd kinyírjuk a rajzolt almát. Több almaforma jön így létre.

Díszítési tippek

14. 

A papírformákat ráhelyezzük a tortára.

15. 

kakaó

Megszórjuk kakaóporral, majd óvatosan a papírformákat eltávolítjuk.

16. 

A tortát négy órára hűvös helyre helyezzük, tálalás előtt kisebb-nagyobb szeletekre vágjuk ízlés szerint.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés