szakacsreceptek.hu

Sütés nélküli almás-mascarpone torta

Nagyon finom, és szaftos torta.

 

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 

1. Tortalap

háztartási keksz 250 g

A háztartási kekszet ledaráljuk.

Tortalap

2. 

vaj 150 g

A vajat felolvasztjuk és a kekszhez öntjük.

3. 

kókusz olaj 30 g

Hozzáadunk kókuszolajat és a kezünkkel jól összegyúrjuk.

4. 

A kekszes masszát egy tortaformába helyezzük, jól összenyomkodjuk és hűtőbe helyezzük.

5. Almás töltelék

alma  800 g  kristálycukor 80 g  fahéj, őrölt 1 TK  víz 100 ml

Az almát megpucoljuk és kis kockákra vágjuk. Egy lábasba rakjuk, cukrot, fahéjat és vizet adunk hozzá. 10 percig főzzük.

Almás töltelék

6. 

víz 300 ml  vaníliás puding -por 74 g

Vízben pudingport keverünk el...

7. 

...hozzáöntjük az almához, sűrűre főzzük. Óvatosan keverjük, hogy az almát ne törjük szét. Kicsit hűlni hagyjuk.

8. 

citromlé 20 ml

Hozzáadjuk a citrom levét...

9. 

Az almás tölteléket egyenletesen a kekszes masszára öntjük, hagyjuk kihűlni.

10. Mascarpone-túrós krém

mascarpone 300 g  túró, zsírszegény 250 g  porcukor 80 g  natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 50 g

Mascarponet, túrót, cukrot és joghurtot jól kikeverünk.

Mascarpone-túrós krém

11. 

cukrász díszítés - csokoládés 80 g

A krémbe apró csokireszeléket keverünk.

12. 

A krémet rákenjük az almás töltelékre és elegyengetjük.

13. Díszítési tippek

Sütőpapírra almát rajzolunk, a papírt összehajtogatjuk, majd kinyírjuk a rajzolt almát. Több almaforma jön így létre.

Díszítési tippek

14. 

A papírformákat ráhelyezzük a tortára.

15. 

kakaó

Megszórjuk kakaóporral, majd óvatosan a papírformákat eltávolítjuk.

16. 

A tortát négy órára hűvös helyre helyezzük, tálalás előtt kisebb-nagyobb szeletekre vágjuk ízlés szerint.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés