RECEPTEK

Sütés nélküli almás-mascarpone torta

Sütés nélküli almás-mascarpone torta

Nagyon finom, és szaftos torta.

recept,recept fotó,alma ,mascarpone,Torták,Sütés nélküli,Szezonális receptek

Torták

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 800gramm
citromlé20milliliter
cukrász díszítés - csokoládés80gramm
fahéj, őrölt1teáskanál
kakaó-
kristálycukor80gramm
kókusz olaj30gramm
mascarpone300gramm
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom50gramm
porcukor80gramm
túró, zsírszegény250gramm
vaj150gramm
vajas száraz keksz250gramm
vaníliás puding -por74gramm
víz400milliliter

 

Recept

1. Tortalap

vajas száraz keksz 250 gramm

A háztartási kekszet ledaráljuk.

A háztartási kekszet ledaráljuk....

2. 

vaj 150 gramm

A vajat felolvasztjuk és a kekszhez öntjük.

A vajat felolvasztjuk és a kekszhez öntjük....

3. 

kókusz olaj 30 gramm

Hozzáadunk kókuszolajat és a kezünkkel jól összegyúrjuk.

Hozzáadunk kókuszolajat és a kezünkkel jól...

4. 

A kekszes masszát egy tortaformába helyezzük, jól összenyomkodjuk és hűtőbe helyezzük.

A kekszes masszát egy tortaformába helyezzük,...

5. Almás töltelék

alma  800 gramm  kristálycukor 80 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál  víz 100 milliliter

Az almát megpucoljuk és kis kockákra vágjuk. Egy lábasba rakjuk, cukrot, fahéjat és vizet adunk hozzá. 10 percig főzzük.

Az almát megpucoljuk és kis kockákra vágjuk....

6. 

víz 300 milliliter  vaníliás puding -por 74 gramm

Vízben pudingport keverünk el...

Vízben pudingport keverünk el......

7. 

...hozzáöntjük az almához, sűrűre főzzük. Óvatosan keverjük, hogy az almát ne törjük szét. Kicsit hűlni hagyjuk.

...hozzáöntjük az almához, sűrűre főzzük....

8. 

citromlé 20 milliliter

Hozzáadjuk a citrom levét...

Hozzáadjuk a citrom levét......

9. 

Az almás tölteléket egyenletesen a kekszes masszára öntjük, hagyjuk kihűlni.

Az almás tölteléket egyenletesen a kekszes...

10. Mascarpone-túrós krém

mascarpone 300 gramm  túró, zsírszegény 250 gramm  porcukor 80 gramm  natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 50 gramm

Mascarponet, túrót, cukrot és joghurtot jól kikeverünk.

Mascarponet, túrót, cukrot és joghurtot jól...

11. 

cukrász díszítés - csokoládés 80 gramm

A krémbe apró csokireszeléket keverünk.

A krémbe apró csokireszeléket keverünk....

12. 

A krémet rákenjük az almás töltelékre és elegyengetjük.

A krémet rákenjük az almás töltelékre és...

13. Díszítési tippek

Sütőpapírra almát rajzolunk, a papírt összehajtogatjuk, majd kinyírjuk a rajzolt almát. Több almaforma jön így létre.

Sütőpapírra almát rajzolunk, a papírt...

14. 

A papírformákat ráhelyezzük a tortára.

A papírformákat ráhelyezzük a tortára....

15. 

kakaó

Megszórjuk kakaóporral, majd óvatosan a papírformákat eltávolítjuk.

Megszórjuk kakaóporral, majd óvatosan a...

16. 

A tortát négy órára hűvös helyre helyezzük, tálalás előtt kisebb-nagyobb szeletekre vágjuk ízlés szerint.

A tortát négy órára hűvös helyre helyezzük,...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés