Fehér csokoládés mascarpone torta

Egyszerű finom mascarpone torta, fehér csokoládéval, tejszínhabbal és áfonyával.
recept,recept fotó,fehércsokoládé,mascarpone,Torták
Torták
kategóriak
Torták ›Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 1 4 | evőkanál kcal | |
fehércsokoládé | 100 539 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 500 1555 | milliliter kcal | |
kristálycukor | 3 181 | evőkanál kcal | |
mascarpone | 500 1935 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 3 405 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 3 161 | evőkanál kcal | |
sütőpor | 1 4 | teáskanál kcal | |
tojásfehérje | 3 51 | darab kcal | |
tojássárgája | 3 171 | darab kcal | |
áfonya | 0 ?? | kcal | |
áfonya lekvár | 0 ?? | kcal |
Recept




5.
A fehérjéből készült habot óvatosan hozzákeverjük a tésztához.

6.
Sütőpapírral bélelt torta formába öntjük a tésztát. 180°sütjük 10 percig.

7.
habtejszín (30-33%) 500 milliliter • fehércsokoládé 100 gramm
A csokoládét a tejszínnel összefőzzük és lehűtjük. Felverjük...


9.
A tortát kiborítjuk és eltávolítjuk a sütőpapírt.

10.
áfonya lekvár • citromlé 1 evőkanál
A lekvárhoz citrom levét facsarunk és ezzel megkenjük a torta lapot.

11.
A tortára ráhelyezzük a forma karikát és egyenletesen rá visszük a tölteléket.


13.
3 -4 órán keresztül hűvös helyen hagyjuk.

Jó étvágyat!