szakacsreceptek.hu

Fehér csokoládés mascarpone torta

    

Egyszerű finom mascarpone torta, fehér csokoládéval, tejszínhabbal és áfonyával.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
citromlé1evőkanál
fehércsokoládé100gramm
habtejszín (30-33%)500milliliter
kristálycukor3evőkanál
mascarpone500gramm
napraforgó olaj3evőkanál
rétesliszt3evőkanál
sütőpor1teáskanál
tojásfehérje3darab
tojássárgája3darab
áfonya -
áfonya lekvár-

1. 

tojásfehérje 3 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

2. 

tojássárgája 3 darab  kristálycukor 3 evőkanál

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

3. 

napraforgó olaj 3 evőkanál

Hozzáadjuk az olajat.

4. 

rétesliszt 3 evőkanál  sütőpor 1 teáskanál

Lisztet és a sütőport hozzákeverjük.

5. 

A fehérjéből készült habot óvatosan hozzákeverjük a tésztához.

6. 

Sütőpapírral bélelt torta formába öntjük a tésztát. 180°sütjük 10 percig.

7. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter  fehércsokoládé 100 gramm

A csokoládét a tejszínnel összefőzzük és lehűtjük. Felverjük...

8. 

mascarpone 500 gramm

...és belekeverjük a mascarponet.

9. 

A tortát kiborítjuk és eltávolítjuk a sütőpapírt.

10. 

áfonya lekvár  citromlé 1 evőkanál

A lekvárhoz citrom levét facsarunk és ezzel megkenjük a torta lapot.

11. 

A tortára ráhelyezzük a forma karikát és egyenletesen rá visszük a tölteléket.

12. 

áfonya

A tetejére áfonya szemeket rakunk.

13. 

3 -4 órán keresztül hűvös helyen hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés