Fehér csokoládés mascarpone torta
Egyszerű finom mascarpone torta, fehér csokoládéval, tejszínhabbal és áfonyával.
recept,recept fotó,fehércsokoládé,mascarpone,Torták
Torták
kategóriak
Torták
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 1 | evőkanál | |
fehércsokoládé | 100 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 500 | milliliter | |
kristálycukor | 3 | evőkanál | |
mascarpone | 500 | gramm | |
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
rétesliszt | 3 | evőkanál | |
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tojásfehérje | 3 | darab | |
tojássárgája | 3 | darab | |
áfonya | - | ||
áfonya lekvár | - |
Recept
5.
A fehérjéből készült habot óvatosan hozzákeverjük a tésztához.
6.
Sütőpapírral bélelt torta formába öntjük a tésztát. 180°sütjük 10 percig.
7.
habtejszín (30-33%) 500 milliliter • fehércsokoládé 100 gramm
A csokoládét a tejszínnel összefőzzük és lehűtjük. Felverjük...
9.
A tortát kiborítjuk és eltávolítjuk a sütőpapírt.
10.
áfonya lekvár • citromlé 1 evőkanál
A lekvárhoz citrom levét facsarunk és ezzel megkenjük a torta lapot.
11.
A tortára ráhelyezzük a forma karikát és egyenletesen rá visszük a tölteléket.
13.
3 -4 órán keresztül hűvös helyen hagyjuk.
Jó étvágyat!