RECEPTEK

Feketeerdő torta

Feketeerdő torta

Nagyon finom torta teli krémmel és savanykás meggyel.

recept,recept fotó,meggykompót,Torták

Torták

Főzőcske

Adag

14

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

kategóriak

Torták  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonyakeményítő25gramm
csokoládé 70%-os-
habtejszín (30-33%)500milliliter
kakaó30gramm
kristálycukor2evőkanál
kukoricakeményítő40gramm
mascarpone250gramm
meggykompót700gramm
porcukor120gramm
rétesliszt150gramm
sütőpor1teáskanál
tojásfehérje8darab
tojássárgája8darab
vaj125gramm
víz50milliliter

 

Recept

1. 

vaj 125 gramm  porcukor 120 gramm  tojássárgája 8 darab

A vajat a sárgákkal és a cukorral habosítjuk.

2. 

rétesliszt 150 gramm  burgonyakeményítő 25 gramm  sütőpor 1 teáskanál  kakaó 30 gramm

A lisztet a kakaóval,keményítővel és sütőporral összekeverjük.

3. 

tojásfehérje 8 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

4. 

Az elkészített lisztet összekeverjük a vajas tojássárgákkal. Ezután óvatosan bele forgatjuk a fehérje habot.

5. 

A tésztát egy sütőpapírral bélelt formába öntjük. A széleit vajjal megkenjük és lisztel meghintjük.

6. 

50 percig 170°C fokon sütjük.

7. 

meggykompót 700 gramm  víz 50 milliliter  kukoricakeményítő 40 gramm

A meggyléhez (350 ml) vizet öntünk. Hozzáadjuk a kukoricakeményítőt és összekeverjük.

8. 

Sűrű kását főzzünk belőle és hűlni hagyjuk.

9. 

A piskótát két részre ösztjuk.

10. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter  mascarpone 250 gramm  kristálycukor 2 evőkanál

A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a mascarpone sajtot és a cukrot.

11. 

Az alsó piskóta lapra rákenjük a meggyes kását, rárakjuk a meggyeket és rávisszük a tejszínhabos krémet.

12. 

Letakarjuk a piskóta másik felével.

13. 

csokoládé 70%-os

Felső lapját és oldalát is bevonjuk. Tetejét körbedíszítjük tejszínhabbal és meggyel. A csokiforgácsot tetszés szerint az oldalára és a tetejére szórjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit