szakacsreceptek.hu

Feketeerdő torta

Feketeerdő torta

    

Nagyon finom torta teli krémmel és savanykás meggyel.

Főzőcske

Adag

14

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
burgonyakeményítő25gramm
csokoládé 70%-os-
habtejszín (30-33%)500milliliter
kakaó30gramm
kristálycukor2evőkanál
kukoricakeményítő40gramm
mascarpone250gramm
meggykompót700gramm
porcukor120gramm
rétesliszt150gramm
sütőpor1teáskanál
tojásfehérje8darab
tojássárgája8darab
vaj125gramm
víz50milliliter

1. 

vaj 125 gramm  porcukor 120 gramm  tojássárgája 8 darab

A vajat a sárgákkal és a cukorral habosítjuk.

2. 

rétesliszt 150 gramm  burgonyakeményítő 25 gramm  sütőpor 1 teáskanál  kakaó 30 gramm

A lisztet a kakaóval,keményítővel és sütőporral összekeverjük.

3. 

tojásfehérje 8 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

4. 

Az elkészített lisztet összekeverjük a vajas tojássárgákkal. Ezután óvatosan bele forgatjuk a fehérje habot.

5. 

A tésztát egy sütőpapírral bélelt formába öntjük. A széleit vajjal megkenjük és lisztel meghintjük.

6. 

50 percig 170°C fokon sütjük.

7. 

meggykompót 700 gramm  víz 50 milliliter  kukoricakeményítő 40 gramm

A meggyléhez (350 ml) vizet öntünk. Hozzáadjuk a kukoricakeményítőt és összekeverjük.

8. 

Sűrű kását főzzünk belőle és hűlni hagyjuk.

9. 

A piskótát két részre ösztjuk.

10. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter  mascarpone 250 gramm  kristálycukor 2 evőkanál

A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a mascarpone sajtot és a cukrot.

11. 

Az alsó piskóta lapra rákenjük a meggyes kását, rárakjuk a meggyeket és rávisszük a tejszínhabos krémet.

12. 

Letakarjuk a piskóta másik felével.

13. 

csokoládé 70%-os

Felső lapját és oldalát is bevonjuk. Tetejét körbedíszítjük tejszínhabbal és meggyel. A csokiforgácsot tetszés szerint az oldalára és a tetejére szórjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés