Feketeerdő torta
Nagyon finom torta teli krémmel és savanykás meggyel.
recept,recept fotó,meggykompót,Torták
Torták
kategóriak
Torták
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonyakeményítő | 25 | gramm | |
csokoládé 70%-os | - | ||
habtejszín (30-33%) | 500 | milliliter | |
kakaó | 30 | gramm | |
kristálycukor | 2 | evőkanál | |
kukoricakeményítő | 40 | gramm | |
mascarpone | 250 | gramm | |
meggykompót | 700 | gramm | |
porcukor | 120 | gramm | |
rétesliszt | 150 | gramm | |
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tojásfehérje | 8 | darab | |
tojássárgája | 8 | darab | |
vaj | 125 | gramm | |
víz | 50 | milliliter |
Recept
1.
vaj 125 gramm • porcukor 120 gramm • tojássárgája 8 darab
A vajat a sárgákkal és a cukorral habosítjuk.

2.
rétesliszt 150 gramm • burgonyakeményítő 25 gramm • sütőpor 1 teáskanál • kakaó 30 gramm
A lisztet a kakaóval,keményítővel és sütőporral összekeverjük.


4.
Az elkészített lisztet összekeverjük a vajas tojássárgákkal. Ezután óvatosan bele forgatjuk a fehérje habot.

5.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt formába öntjük. A széleit vajjal megkenjük és lisztel meghintjük.

6.
50 percig 170°C fokon sütjük.

7.
meggykompót 700 gramm • víz 50 milliliter • kukoricakeményítő 40 gramm
A meggyléhez (350 ml) vizet öntünk. Hozzáadjuk a kukoricakeményítőt és összekeverjük.

8.
Sűrű kását főzzünk belőle és hűlni hagyjuk.

9.
A piskótát két részre ösztjuk.

10.
habtejszín (30-33%) 500 milliliter • mascarpone 250 gramm • kristálycukor 2 evőkanál
A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a mascarpone sajtot és a cukrot.

11.
Az alsó piskóta lapra rákenjük a meggyes kását, rárakjuk a meggyeket és rávisszük a tejszínhabos krémet.

12.
Letakarjuk a piskóta másik felével.

13.
Felső lapját és oldalát is bevonjuk. Tetejét körbedíszítjük tejszínhabbal és meggyel. A csokiforgácsot tetszés szerint az oldalára és a tetejére szórjuk.

Jó étvágyat!