RECEPTEK

Feketeerdő torta

Feketeerdő torta

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Nagyon finom torta teli krémmel és savanykás meggyel.

recept,recept fotó,meggykompót,Torták

Torták

Főzőcske

Adag

14

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

kategóriak

Torták  

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonyakeményítő

25

19

gramm

kcal

csokoládé 70%-os

0

??

kcal

habtejszín (30-33%)

500

1555

milliliter

kcal

kakaó

30

92

gramm

kcal

kristálycukor

2

121

evőkanál

kcal

kukoricakeményítő

40

145

gramm

kcal

mascarpone

250

968

gramm

kcal

meggykompót

700

539

gramm

kcal

porcukor

120

466

gramm

kcal

rétesliszt

150

534

gramm

kcal

sütőpor

1

4

teáskanál

kcal

tojásfehérje

8

135

darab

kcal

tojássárgája

8

456

darab

kcal

vaj

125

918

gramm

kcal

víz

50

0

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

vaj 125 gramm  porcukor 120 gramm  tojássárgája 8 darab

A vajat a sárgákkal és a cukorral habosítjuk.

A vajat a sárgákkal és a cukorral habosítjuk....

2. 

rétesliszt 150 gramm  burgonyakeményítő 25 gramm  sütőpor 1 teáskanál  kakaó 30 gramm

A lisztet a kakaóval,keményítővel és sütőporral összekeverjük.

A lisztet a kakaóval,keményítővel és...

3. 

tojásfehérje 8 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk....

4. 

Az elkészített lisztet összekeverjük a vajas tojássárgákkal. Ezután óvatosan bele forgatjuk a fehérje habot.

Az elkészített lisztet összekeverjük a vajas...

5. 

A tésztát egy sütőpapírral bélelt formába öntjük. A széleit vajjal megkenjük és lisztel meghintjük.

A tésztát egy sütőpapírral bélelt formába...

6. 

50 percig 170°C fokon sütjük.

50 percig 170°C fokon sütjük....

7. 

meggykompót 700 gramm  víz 50 milliliter  kukoricakeményítő 40 gramm

A meggyléhez (350 ml) vizet öntünk. Hozzáadjuk a kukoricakeményítőt és összekeverjük.

A meggyléhez (350 ml) vizet öntünk....

8. 

Sűrű kását főzzünk belőle és hűlni hagyjuk.

Sűrű kását főzzünk belőle és hűlni...

9. 

A piskótát két részre ösztjuk.

A piskótát két részre ösztjuk....

10. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter  mascarpone 250 gramm  kristálycukor 2 evőkanál

A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a mascarpone sajtot és a cukrot.

A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a mascarpone...

11. 

Az alsó piskóta lapra rákenjük a meggyes kását, rárakjuk a meggyeket és rávisszük a tejszínhabos krémet.

Az alsó piskóta lapra rákenjük a meggyes...

12. 

Letakarjuk a piskóta másik felével.

Letakarjuk a piskóta másik felével....

13. 

csokoládé 70%-os

Felső lapját és oldalát is bevonjuk. Tetejét körbedíszítjük tejszínhabbal és meggyel. A csokiforgácsot tetszés szerint az oldalára és a tetejére szórjuk.

Felső lapját és oldalát is bevonjuk. Tetejét...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés